Reguli alimentare pentru o inimă fericită

Reguli alimentare pentru o inimă fericită

Nimănui nu-i place să i se spună cum, ce sau când să mănânce. Așadar, prezentarea unor reguli aimentare probabil nu vor fi bine primite. Cu toate acestea, este bine să arunci un ochi peste ele. Gândește-te că sunt repere de urmat sau pur și simplu informații faine de știut data viitoare când mergi la cumpărături. Până la urmă vrei o inimă fericită, nu? Vrei să ai un stil de viață mai sănătos? Citește în continuare pentru a afla:

7 Reguli alimentare pentru o inimă fericită

1. Fructele și legumele nu trebuie să lipsească

Da, nimic nou până acum, însă chiar ai grijă să facă parte din viața ta? Pentru o inimă fericită mănâncă cel puțin două căni de fructe și până la trei căni de legume zilnic.

2. Redu consumul de alimente bogate în grăsimi

Unt sau margarină? Ce mănânci mai des? Oricare ar fi răspunsul, renunță la acest obicei. Dacă vrei să ai o inimă fericită consumă mai mult uleiuri vegetale lichide.

Ești un iubitor al iaurtului mâncat la micul dejun sau al laptelui cald înainte de culcare? Încearcă să faci din aceste obiceiuri momente de răsfăț. Același lucru îl putem spune despre înghețată, brioșe, plăcinte, prăjituri, gogoși sau produse de patiserie.

3. Adaugă peștele în meniul săptămânal

Cum, nu ai un meniu? Ar fi bine să-ți faci unul sau chiar mai multe. Organizarea meselor te poate ajuta să nu deviezi de la traseul tău spre o viață echilibrată. Când te apuci de el, nu uita de pește!

Fructele de mare sau peștele trebuie mâncate cel puțin de două ori pe săptămână. Dacă nu știi ce să alegi, încearcă somonul, păstrăvul sau heringul. Aceste variante îți pot face foarte mult bine.

4. Citește eticheta

Știm, nu este nimic distractiv în asta. Cu toate acestea, este un obicei care te va ajuta foarte mult în călătoria ta. Dacă vrei să ai o inimă fericită și un stil de viață sănător, citește eticheta produselor.
În primul rând uită-te la numărul de porții. Apoi uită-te la calorii și la grăsimi per porție. Înmulțește caloriile și grăsimile cu numărul de porții pe care le vei mânca.

5. Ai grijă la ce bei

Sezonul cald parcă ne provoacă să bem mai multe sucuri și alcool. Încearcă să reziști tentației. Zahărul din aceste băuturi nu-ți va face bine. Mai mult, din cauza numărului mare de calorii, există posibilitatea de a te îngrășa. Nu vrei asta, nu?

6. Ai grijă la sare

„Mâncarea fără sare nu are gust!” – probabil asta ai gândit acum. Într-o oarecare măsură ai dreptate. Tocmai din acest motiv, încearcă atunci când gătești să adaugi doar o cantitate mică.

7. Evită prăjelile

Să cumperi alimente sănătoase nu este suficient. Contează și cum alegi să le prepari. Astfel, în loc să prăjești puiul sau peștele, încearcă să le pui pe grătar. În loc să faci cartofi prăjiți, alege să-i fierbi sau să-i bagi la cuptor.

Acestea au fost cele șapte reguli pentru o inimă fericită. Sperăm că le-ai găsit utile, iar data viitoare când ajungi la magazin sau în bucătărie o să fii mai prezent.