Aprecierea prin fapte: de ce este importantă și cum să o faci

Aprecierea prin fapte: de ce este importantă și cum să o faci

Aprecierea prin fapte este un alt limbaj prin care ne putem exprima iubirea față de o persoană dragă. Este o formă de recunoaștere care poate avea un impact puternic în relațiile noastre, încurajându-i pe ceilalți să ne ofere sprijin în viitor și consolidând încrederea și respectul între noi. De asemenea, recunoștința poate aduce beneficii și pentru noi înșine, deoarece ne poate ajuta să ne simțim mai mulțumiți și mai împliniți în viață. Cum putem practica recunoștința folosindu-ne de acțiuni concrete? Rămâi alături de noi pentru a vedea ce poți face în funcție de tipul de relație pe care o ai.

Aprecierea prin fapte: Cum să arăți recunoștință față de cineva pe care îl iubești

Pentru cei care cred că faptele vorbesc mai tare decât cuvintele, a-ți arăta aprecierea poate fi o modalitate excelentă de a-ți exprima mulțumiri pentru cei dragi. Iată câteva idei pentru a-ți exprima recunoștința prin acțiunile tale în diferite tipuri de relații.

Partener de cuplu sau soț

Oferă un cadou romantic: Pentru cei care apreciază cadourile, un mic semn de apreciere poate merge foarte mult. Cadoul nu trebuie să fie neapărat unul voluminos sau scump. Poți alegi flori, ciocolată sau lumânări parfumate pentru a le îmnâna partenerului tău în semn de apreciere. Tu îl cunoști mai bine, așadar, marchează acest gest de iubire ascultându-ți sufletul.

Scrie o scrisoare: A-i oferi partenerului tău mărturisiri scrise ale emoțiilor tale pentru el poate fi deosebit de semnificativ. Acest tip de apreciere prin fapte poate lăsa o impresie de lungă durată pentru anii următori. O scrisoare este o modalitate excelentă de a-ți comunica recunoștința față de partenerul tău, iar acesta va putea întotdeauna să se întoarcă și să o citească mai târziu, atunci când va avea nevoie de un cuvânt cald și plin de iubire.

Planifică o întâlnire: Orchestrarea unei întâlniri speciale pentru tine și soțul tău poate fi un gest măreț de recunoștință. Să știe că ai planificat noaptea doar pentru el este o modalitate sigură de a-l face să se simtă special și apreciat. Ai nevoie de ajutor? Citește: Organizarea unei cine romantice – mic ghid practic (și neconvențional)

Prieteni

Fă un cadou de casă: Crearea unui cadou personalizat pentru prietenul tău este o modalitate creativă de a-ți exprima recunoștința. De exemplu poți opta pentru un album de amintiri, un pachet cu produse de îngrijire sau o piesă de artă. Posibilitățile sunt nesfârșite!

Cumpără sau pregătește o masă delicioasă: Așa cum se zice, dragostea mai trece și prin stomac, iar o masă delicioasă poate fi un mod special prin care să-ți apărți recunoștința. Să ieși în oraș sau să comanzi mâncarea de la restaurantul lor preferat spune indirect că-i apreciezi și că vrei să petreci timp cu ei. Preparând felul lor preferat pentru prânz sau cină spune pur și simplu: îmi pasă de tine!

Membrii familiei

Oferă un cadou de recunoștință: Trimiterea unui buchet de florilor alături de o scrisoare de mulțumire este o modalitate sigură de a-ți comunica aprecierea. Primirea acestui cadou va face ca acel membru de familiei să se simtă iubit și apreciat.

Act de serviciu: A te oferi să faci un comision pentru un membru al familiei poate avea un impact mult mai mare decât ai crede. Acest gest poate anula emoțiile negative de stres și presiune pe care respectivul le poate simți în acea perioadă. Transmite ideea că îți pasă ca el să fie bine. Mai mult, că vei face mereu tot ce poți pentru a-l vedea așa.  

Și cu asta am ajuns la final. Sperăm că ți-au fost utile informațiile de mai sus. Nu ezita să pui în practică aprecierea prin fapte chiar de astăzi. Spor!

Mădălina Costache