Cum scapi de complexul de inferioritate

Cum scapi de complexul de inferioritate

Complexele de inferioritate nu te pot răni doar pe tine, ci și pe cei din jur. În plus, deoarece dezvoltarea unui complex de inferioritate poate duce la tulburări de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia, este important să căutați un profesionist în domeniul sănătății mintale dacă simți că te confruntați cu acest tip de afecțiune mintală. Totodată, ca să scapi de complexul de inferioritate poți apela și la alte tehnici ce nu necesită vizita la terapeut. În continuare, vom enumera cele mai performante metode. Așadar, dacă te regăsești în descrierea articolului precedent pe această temă, citește-le cu atenție.

Cum scapi de complexul de inferioritate

Terapie

Trebuie să fie menționată și trebuie să fie chiar cap de afiș! De ce?

Psihoterapia este un loc minunat de a începe atunci când dorești să rezolvi complexul de inferioritate. Terapeutul tău sau un profesionist în sănătate mintală te poate ghida cu grijă prin experiențele din trecut cu critici, stima de sine scăzută sau orice traumă, care te-ar fi modelat imaginea de sine negativă.

Împreună, tu și terapeutul tău veți lucra pentru a înțelege ce mesaje ai primit în copilărie despre insuficiența ta. Mai mult, de a înțelege cum le-ai gestionat atunci. Puteți discuta despre orice tipare de gândire negativă și puteți gândi modalități de a-ți remodela imaginea de sine și de a-ți reconstrui încrederea în sine.

Atenție: aceste conversații pot fi dificile. A face față unora dintre originile complexului tău de inferioritate nu este întotdeauna o cale ușoară și poate dura timp să simți că faci progrese. Totuși, foarte multe persoane au înregistrat progrese impresionante după ședințele de „spovedanie”.

Cum scapi de complexul de inferioritate
Cum scapi de complexul de inferioritate

Meditație și jurnal

Pe lângă terapie, poate fi util să încerci meditația mindfulness și jurnalul pentru sănătatea mintală. Ambele activități pot fi valoroase pentru a te ajuta să fii mai în acord cu tine însuți. Ele te vor ajuta să începi să înțelegi care au fost unele dintre modelele tale de gândire în jurul imaginii tale de sine și de unde provin sentimentele tale de inferioritate. Aici, poți începe să lucrezi spre o mentalitate mai sănătoasă și mai pozitivă.

Iubire de sine

Consilier profesionist licențiat, Nickia Lower, MHS, NCC sugerează să te conectezi la tine prin afirmații pozitive. Deja este foarte cunoscută puterea lor și cu siguranță te vor ajuta să faci față negativității. Vorbirea de sine pozitivă te poate ajuta să te ridici de fiecare dată când te simți dezamăgit.

Selectarea grupului

A face un obiectiv conștient din a te înconjura de oameni mai pozitivi poate face, de asemenea, o diferență uriașă. Relațiile negative sau toxice ne pot pregăti uneori pentru eșec, mai ales dacă ești deosebit de sensibil la oamenii care te dezamăgesc constant sau dacă ai o istorie cu probleme de relație dificile.

Testează tehnicile de mai sus și vei vedea că, în cele din urmă, o să scapi de compelxul de inferioritate. Mergi înainte cu răbdare, curaj și determinare spre aflarea adevărului personal!

Ești mai mult decât crezi acum și ești pe cale să descoperi asta!