7 oameni cu care să NU mergi în vacanță

7 oameni cu care să NU mergi în vacanță

Să-ți împarți vacanță cu cineva poate fi o experiență minunată sau, din nefericire, una dezastruoasă. Probabil ai trăit până acum ambele experiențe. Știi în mare cu ce oameni din anturajul tău poți organiza un concediu și cu cine nu, însă ce facem cu oamenii noi? Dacă vrei să te bucuri într-adevăr de zilele tale libere, atunci este musai să înveți să recunoști “piaza rea”. Astfel, în rândurile ce urmează îți vom facem cunoștință cu acele persoane alături de care să NU mergi în vacanță vreodată!

Ia-ți timp de analiză și înmagazinează această informație, s-ar putea să-ți fie de mare ajutor în viitor.

7 oameni cu care să NU mergi în vacanță

Narcisistul Cronic

Cu toții avem o prietenie sau cunoaștem pe cineva care pare să fie centrul universului său. Narcisistul cronic este adesea prea preocupat de propria imagine pentru a putea să se bucure de momentele cu adevărat speciale ale vacanței.

“Nu poți să faci asta fără mine!” sau “Vacanța mea trebuie să fie perfectă.”

În cadrul episodului 157 din Fain & Simplu Podcast, Mihai Morar a purtat o discuție cu Andreea Raicu despre acest subiect, iar narcisistul a fost pe lista de “AȘA NU”.

Ar fi bine să nu mergi deloc (în vacanță cu un narcisist). Este mai bine să nu ai un narcisist în viața ta. Îți poate aduce foarte multă nefericire și suferință.

Pentru că este doar despre el, va da întordeauna vina pe tine sau pe alți oameni pentru ceea ce se întâmplă. În jurul lui te vei simți întotdeauna ca pe ace. Este doar despre el, nu e interesat niciodată de tine, de nevoile tale, nu e interesat de emoțiile tale, nu are niciun grad de empatie, nu are atenție, spațiu și nimic despre tine.

Mergi în vacanță cu un om cu care te simți bine și care te face să te simți ca acasă!” – Andreea Raicu

Evită astfel să călătorești cu cineva care face ca totul să fie despre el sau ea, ignorând nevoile și dorințele tale. Acest tip de persoană îți va transforma vacanța într-o experiență de coșmar, în care unicul tău statut va fi cel de adorator.

Citește și:

Perpetuum Mobilis

Vacanța ar trebui să fie despre relaxare, dar acest tip de om te va ține în mișcare constant. El nu poate pur și simplu să stea liniștit. Fie că este vorba de un program aglomerat sau de dorința nesfârșită de a explora fiecare colț al locului, veți sfârși epuizați în loc să vă bucurați de pauză.

“Hai să vedem și asta și asta, și poate acolo e mai bine!” sau “Nu stăm pe plajă, e plictisitor!”

Dacă vrei să te relaxezi, ai grijă să NU mergi în vacanță cu acest tip de persoană. Partenerul perpetuum mobilis va face ca vacanța să fie agitată și epuizantă, departe de liniștea pe care ți-o dorești.

Mincinosul Patologic

Încrederea este esențială atunci când călătorești cu cineva. Mai ales dacă distanța este una considerabilă față de casă sau este într-un loc mai puțin sigur. Dacă vezi semne timpurii ale minciunii sau manipulării, este o idee proastă să pleci la drum cu un astfel de om.

“Am rezervat totul, nu-ți face griji!” sau “Nu, eu nu am văzut nicio problemă cu asta.”

Dacă partenerul tău minte sau manipulează, nu poți avea încredere în planurile și intențiile lui. Drept urmare, vacanța îți va fi într-un punct anume compromisă.

Plângăciosul Profesionist

Vacanța trebuie să fie un timp de relaxare și distracție, dar plângăciosul profesionist va găsi mereu ceva de criticat. Nimic nu este niciodată suficient de bun sau suficient de bine pentru acest tip de om.

“Totul este nasol aici!” sau “Nimic nu merge cum trebuie.”

Evită așadar negativitatea constantă și nu pleca la drum cu un plângăcios. Alege mai cu seamă oameni care reușesc să vadă partea plină a paharului. Astfel, indiferent de circumstanțe, călătoria se va dovedi una satisfăcătoare.

Control Freak-ul

Acesta este individul care dorește să controleze totul, de la planificarea fiecărui detaliu al călătoriei la ordinea în care faceți lucrurile în timpul vacanței. Un astfel de partener de călătorie te poate face să simți că ești prizonierul propriului concediu.

“Am făcut un program și trebuie să-l urmăm” sau “Nu pot să cred că vrei să rupi șirul aici!”

Vacanța ar trebui să fie despre libertate și aventură, nu despre reguli stricte. Control Freak-ul va transforma vacanța într-o experiență rigidă și stricată. Dacă vrei să guști din spontaneitate și să fii un adevărat explorator, evită acest tip de om în vacanțe.

Bugetarul Neconformist

Dacă vrei să ai o vacanță fără griji, în care banii să nu fie punctul principal de atracție, nu merge în vacanță cu cineva care are obiceiul de a cheltui excesiv sau care nu poate gestiona bugetul.

“Nu contează cât costă, e doar o vacanță!” sau “Nu trebuie să ne gândim la bani acum.”

Cu acest tip de personalitate aproape s-ar putea să ai parte de certuri și stres financiar în loc de relaxare.

Toxicitatea Ambulantă

Evită să călătorești cu o persoană care aduce cu ea drama și conflictele peste tot. Vacanța ar trebui să fie despre a scăpa de stresul vieții de zi cu zi, nu despre a o aduce cu voi.

“Nu pot să cred că ai făcut asta!” sau “Toată lumea încearcă să ne saboteze vacanța!”

Citește și: Cum să oprești drama relațională: partea 1 & partea 2

Fii grijului cu tine și evită drama, cel puțin în vacanță. Meriți un concediu lipsit de acest tip de stres. De fapt, meriți o viață fără dramă, așadar caută să faci ordine în rândul oamenilor cu care îți petreci timpul. Scoate din viața ta all the drama queens și kings.

Sau, și mai bine, alege să scoți din viața ta toate aceste tipuri de persoane pentru a trăi mai fain și simplu. Iar dacă nu poți total, fă-ți măcar acest cadou și alege să reduci timpul petrecut cu ei, atenția și energia acordată. Vei simții o mare ușurare, un fior de liniște ca și cum parcă ai renăscut și ai toată viața în față. Testează și observă!

Mădălina Costache