Ce să faci dacă iubești un narcisist

Ce să faci dacă iubești un narcisist

Ai citit articolul „Poate iubi un narcisist cu adevărat?” iar acum nu știi ce să faci? Este în regulă să simți confuzie. Adevărul este că dacă iubești un narcisist poți fi deseori frustrat sau poți simți neputință. Poate crezi că nu ești destul de bun pentru partener, că ceva este greșit la tine.

Orice relație cu cineva cu caracteristici NPD poate fi dificilă. Când iubești pe cineva, este greu să te îndepărtezi de el, în ciuda imperfecțiunilor sale. Așadar, când te trezești că iubești un narcisist, plecarea poate să nu fie o sarcină ușoară. Ce este de făcut?

Pentru început, te încurajăm să vizitezi cabinetul unui terapeut. Acesta deține toate cunoștiințele și abilitățile necesare pentru a te ajuta în rezolvarea problemei tale relaționale. Reține că rușinea nu-și are rostul în discuție! Dacă vrei să-ți fie bine mental și emoțional, discuția cu un specialist este cea mai bună alegere.

Dacă iubești un narcisist este bine de știut că:

Relațiile cu cineva care are trăsături narcisiste pot implica abuz, care poate fi emoțional, fizic sau sexual. Dacă te găsești într-o relație abuzivă, te poți scăpa fără regrete și de ea. Efectele pe termen lung ale unei relații abuzive nu-s tocmai de dorit.

Totuși, ce se întâmplă dacă ești îndrăgostit de cineva care are trăsături de caracter narcisist, dar nu tulburare de personalitate narcisică? În aceste cazuri, poate dorești să încerci următoarele:

Consiliere sau terapie: Terapia îți poate oferi un spațiu sigur pentru a-ți procesa sentimentele și a-ți explora gândurile despre relația voastră. Angajarea în terapie te ajută să îți înțelegi, să îți identifici factorii declanșatori și să îți dezvoltați abilități de coping.

Practică iubirea de sine: Este important să nu te pierzi în relație. Să-ți iei timp liber îți permite să te resetezi și să te concentrezi asupra a ceea ce este cel mai important pentru tine.

Educație: A te educa despre NPD și narcisism te poate ajuta să-ți înțelegi mai bine partenerul. În plus, cu cât ești mai educat despre subiect, cu atât vei fi mai echipat pentru a aborda problemele care apar în relația ta.