Cum să-ți păstrezi rutina de sport în vacanță

rutina de sport în vacanță

Este destul de greu să faci exerciții în zilele normale ale anului. Dacă adaugăm și zilele în care călătorim mulți dintre noi vom considera că rutina de sport în vacanță nu mai este o prioritate. Ultimul lucru pe care îl dorești este mai mult stres. Credem că prin încercarea de a ne menține programul obișnuit de antrenament ne pierde timpul de relaxare.

În același timp, dacă rămâi activ, vei avea mai multă energie. De asemenea, ne poate reduce stresul și tensiunea și desigur, poate ajuta la atenuarea unora dintre caloriile suplimentare pe care le consumăm.

Poți găsi acest echilibru dacă îți faci un plan înainte. Încearcă câteva dintre aceste metode pentru a rămâne activ în această perioadă.

3 moduri de a menține rutina de sport în vacanță

Fă-ți un plan

Atunci când călătorești, planificarea din timp poate face toată diferența. Fă-ți timp pentru a descoperi care sunt opțiunile tale, astfel încât să fii pregătit pentru orice.

Caută o sală de fitness prin apropiere și întreabă dacă poți face un abonament de o zi sau de o săptămână. Planifică-ți antrenamente simple care nu necesită mult spațiu sau echipament. Poți să te strecori într-un subsol sau într-o cameră de hotel fără a deranja pe nimeni. Caută trasee de mers pe jos sau pentru alergare.

Chiar dacă trebuie să îți schimbi planurile (ceea ce este probabil atunci când călătorești), ți-ai luat deja angajamentul de a face mișcare. Este mai ușor să te ții de el dacă îl ai planificat.

Fii pregătit de orice

  • Adu cu tine planul de antrenament – Planifică o rutină de 10 minute pe care ai putea să o faci chiar în dormitorul tău. Alege 10 exerciții (genuflexiuni, abdomene, flotări, jumping jacks) și fă-l pe fiecare timp de 1 minut.
  • Adu cu tine benzi de rezistență – Cu benzile de rezistență călătoriți ușor și le puteți folosi pentru exerciții rapide de forță ori de câte ori prindeți câteva minute.
  • Antrenamente online – Te poți folosi oricând de o conexiune la internet pentru a căuta o serie de exerciții rapidă pe care să o incluzi in rutina de sport în vacanță.
  • Purtați pantofii de alergare cât de mult puteți – Este posibil să găsiți o fereastră de 20 de minute când prietenii voștri dorm sau înainte de cină pentru o plimbare sau o alergare rapidă.

Folosește fiecare oportunitate

Planificarea și pregătirea sunt drăguțe, dar chiar și cele mai bine făcute planuri deraiază, mai ales în perioada vacanțelor. Fii creativ și găsește modalități de a-ți mișca corpul în orice mod poți.

Încearcă să faci exerciții izometrice – ține abdomenul strâns, fesierii sau chiar folosește-te de mâini  pentru a prinde pieptul.

Dacă nu ai echipament, ridică niște sticle pline cu apă. Poți face ridicări laterale rapide sau apăsări deasupra capului. Ceva este întotdeauna mai bun decât nimic.

Dacă ești cu copiii, organizează un joc de fotbal, leapșa sau de-a v-ați ascunselea.

Mergi cât mai mult posibil. Fă ture suplimentare la magazin și folosește întotdeauna scările în locul liftului.

Cel mai important lucru este să fii realist și să nu te suprasoliciți. Nu ești întotdeauna responsabil de rutina ta de sport în vacanță, așa că fă doar tot ce poți.