Terapia prin muzică – 3 tehnici

Terapia prin muzică

Terapia prin muzică este o terapie prin artă expresivă. Este dovedit faptul că muzica are rol de călăuză. Cu ajutorul ei, stresul este mult diminuat și poți ajunge mai rapid la starea de relaxare profundă. Locul în care devii conștient de tine și de tot ce te înconjoară.

În general, terapia prin muzică se realizează sub supravegherea unui terapeut. Acesta va alege instrumentul potrivit pentru tine, astfel încât procesul să fie un succes. În continuare, îți prezentăm:

3 tehnici de terapie prin muzică

Terapia prin Tobe

Toba este un instrument muzical excelent pentru a aduce energia pozitivă în viața ta. Mai mult decât atât, oamenii de știință cred că tobele cresc activitatea celulară. Acest fapt ajută organismul să lupte împotriva tulburărilor neurologice și endocrinologice.

Toba aduce multe beneficii, nu doar pentru corp ci și pentru minte. Aceasta are o capacitate extraordinară de a reuni oamenii. Sunetele de tobă creează starea necesară pentru ca o mână de oameni să devină un adevărat grup.

Bonus, oamenii pot folosi tobele după bunul plac. Nu există reguli stricte. Cânți după cum îți face plăcere.

Beneficiile imediate ale tobei:

  • Reducerea stresului, a traumei și a anxietății.
  • Controlul simptomelor durerii cronice.
  • Revitalizarea sistemului imunitar.
  • Crearea unui sentiment de conexiune socială.
  • Catarsis emoțional sau eliberare de furie și agresivitate îmbuteliate.
  • Oferă spațiu pentru auto-realizare și introspecție.

Terapia prin Voce

Indiferent de vârstă sau ocupație, oricând poți cânta cu vocea. Mulți psihologi numesc cântatul „mega-vitamina” pentru creier.

Studiile au arătat că țesutul cerebral deteriorat se poate repara prin muzică. Fie că alegi să asculți sau să cânți, muzica ajută să-ți întreții sănătatea. Multe boli ale creierului sunt tratate folosind terapia prin muzică.

Terapia Vibro-Acustică

Această metodă combină vibrațiile de joasă frecvență cu rezonanțe ale muzicii cu ritm lent. Ce scop are această terapie? La fel ca și restul terapiilor menționate anterior, scopul lor este de a calma mintea și corpul. Societatea Internațională de TVA a menționat că „undele sonore ajută la circulația energiei pozitive în întregul corp.”

Fie că alegi să mergi la un terapeut sau doar îți pui singur muzica preferată în căști, beneficiile acestui obicei sunt multiple. Alege terapia prin muzică pentru sănătatea ta fizică și mintală.