Cum să vorbești despre divorț cu copiii între 12 și 14 ani

Cum să vorbești despre divorț cu copiii între 12 și 14 ani

Probabil simți că divorțul este aproape sau poate chiar a prins contur negru în viața ta. În orice caz, ești părinte de adolescent și nu ști cum să pui problema separări de partenerul de cuplu. Vrei să fii sincer, vrei să-i spui ceea ce simți, ceea ce se va întâmpla, însă nu-ți găsești cuvintele potrivite. Cum să vorbești despre divorț cu copiii între 12 și 14 ani pentru ca informația și situația în sine să nu cauzeze traume? Citește articolul în continuare și fă-ți o imagine mai clară despre universul lor și despre modul în care ei au nevoie să li se comunice.

Cum să vorbești despre divorț cu copiii între 12 și 14 ani: Dificultăți și Soluții

  • capacitate mai mare de a înțelege problemele legate de divorț
  • capacitatea de a lua parte la discuții și de a pune întrebări pentru a le crește înțelegerea
  • începuturile dorinței de mai multă independență; chestionarea autorităţii părinteşti
  • relaţiile din afara familiei din ce în ce mai importante

Ce trebuie să urmărești:

Iritabilitatea și furia sunt comune, la ambii părinți sau la cel care s-a mutat. Poate fi greu de evaluat cât de mult din starea de spirit a unui tânăr adolescent este legată de divorț. Gândește-te la cum era copilul tău înainte de separare și cum s-au schimbat comportamentul sau dispozițiile sale. Asta oferă un indiciu cu privire la cauză. Cu toate acestea, chiar dacă ai concluzia că problema nu este legată de divorț, asta nu înseamnă că nu o rezolvi.

Cum să vorbești despre divorț cu copiii între 12 și 14 ani

Priorități parentale:

Menținerea comunicării deschise scade șansa ca problemele emoționale să treacă sub radar. Copiii din această grupă de vârstă pot fi mai greu de atins și uneori se comportă ca și cum nu ar dori să fie atinși. Dar majoritatea adolescenților și preadolescenților încă au nevoie și tânjesc de conexiune cu părinții. Mulți copii își testează părinții pentru a vedea dacă le pasă cu adevărat. Așadar continuă să vorbești, chiar dacă copilul tău poate părea că te îndepărtează; fă cel puțin o parte din conversație despre ceea ce vor să vorbească.

Mădălina Costache

Citește și: