Băuturi răcoritoare făcute în casă, perfecte pentru zilele toride

Băuturi răcoritoare făcute în casă, perfecte pentru zilele toride
sursă foto: Unsplash

Ți-e poftă de o băutură fresh, dar parcă n-ai părăsi confortul propriului cămin? Lucrezi de acasă, ești în pauza de prânz și vrei să te bucuri de o băutură răcoritoare înainte de a te apuca de următoarele sarcini de la muncă? E un weekend torid, vin prietenii la tine și vrei să-i impresionezi cu o băutură care să fie și fresh, și delicioasă? Indiferent de situația în care te afli, suntem convinși că vei găsi cel puțin una din cele șapte rețete de băuturi răcoritoare făcute în casă, pe gustul tău.

P.S. Vestea bună este că toate sunt simple și rapide, așa că, indiferent de rețeta pe care o vei alege, o vei prepara, fără efort, în doar câteva minute.

Băuturi răcoritoare făcute în casă, perfecte pentru zilele toride

Limonadă

Rețeta clasică de limonadă cu mentă

Simplă, fresh și, am spune noi, cu aromă de copilărie, clasica limonadă cu mentă este una dintre cel mai ușor de preparat băuturi de vară.

Pentru a prepara o cană pentru o persoană, ai nevoie de 1-2 lămâi, de 0.5 litri de apă, de câteva fructe proaspete de mentă și de zahăr sau miere, în funcție de preferințele personale.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

  • Spală bine frunzele de mentă.
  • Stoarce lămâile.
  • Pune într-o cană/pahar suficient de încăpător sucul de lămâie, menta și apa. Adaugă zahăr, miere sau alt îndulcitor, după gust. Amestecă toate ingredientele bine, iar la final adaugă câteva cuburi de gheață.

Citește și: De ce este important să bei apă

Rețeta de limonadă cu căpșune

Pentru această rețetă vei avea nevoie de: 750 mililitri de apă, aproximativ 200 grame de căpșune, sucul de la două lămâi mari, îndulcitor (după gust) și, opțional, de câteva frunze de mentă.

Iată care sunt etapele:

  • Spală bine căpșunele, apoi curăță-le codițele. Taie apoi fructele în două sau în trei, după care adaugă-le în blender, pentru a căpăta consistența unui piure. La final, strecoară piureul printr-o sită de cernut, pentru a obține o limonadă mai fină.
  • Adaugă într-o carafă apa, sucul de la lămâi, sucul de căpșune și, opțional, frunzele de mentă (spălate în prealabil). Adaugă îndulcitor după gust. Amestecă bine toate ingredientele, iar la final – adaugă câteva cuburi de gheață.
LIMONADA CU CĂPȘUNI

sursă foto: Unsplash

Ice coffee

Dacă obișnuiești să bei cafea, cu siguranță merită să încerci tot felul de rețete de ice coffee. Noi îți propunem o rețeta simplă, clasică, pentru care ai nevoie de: 200ml de cafea tare, 50ml lapte și câteva cuburi de gheață. După ce aduni toate aceste ingrediente, iată ce ai de făcut:

  • Prepară cafeaua urmând instrucțiunile de pe ambalaj, după care las-o să se răcească.
  • Adaugă cafeaua, împreună cu laptele și cuburile de gheață, în blender. Lasă ingredientele în blender până când obții un amestec spumos.
ICE COFFEE Băuturi răcoritoare făcute în casă, perfecte pentru zilele toride

sursă foto: Unsplash

Frappé

Desfată-ți papilele gustative cu un frappe simplu și revigorant, pentru prepararea căruia ai nevoie doar de: două lingurițe de cafea solubilă, 2-3 linguri de apă rece și de câteva cuburi de gheață. Iată care sunt etapele de preparare:

  • Introdu toate ingredientele într-un pahar înalt, apoi mixează-le, până ce amestecul capătă consistența unei spume.
  • Adaugă cuburile de gheață în pahar și, opțional, îndulcitor.

Alte ingrediente pe care le-ai mai putea adăuga în frappé, pentru a obține aroma dorită:

  • înghețată (de vanilie, de caramel etc.);
  • siropuri (de ciocolată, caramel etc.);
  • frișcă (adăugată deasupra).
FRAPPE RETETA

sursă foto: Pexels

Mojito reinterpretat (fără alcool)

O băutură fresh, numai bună de savurat în compania cuiva drag, cocktailul mojito te va duce imediat cu gândul la atmosfera de vacanță petrecută pe plajă, la briza mării, la zilele libere și pline de relaxare.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de 250ml de apă minerală, un lime, 1 lingură de zahăr, mentă și câteva cuburi de gheață.

Iată ce ai de făcut cu aceste ingrediente:

  • Adaugă frunzele de mentă, sucul de lime și zahărul într-un pahar și zdrobește-le cu ajutorul pistilului.
  • Adaugă peste amestecul anterior apa minerală, iar la final – câteva cuburi de gheață. Opțional, decorează paharul cu o felie subțire de lime.
MOJITO

sursă foto: Unsplash

Fresh de portocale

Pentru a prepara cel mai simplu și gustos fresh de citrice, ai nevoie de două portocale, de aproximativ 200 ml de apă plată și de zeamă de lămâie.

După ce cureți bine portocalele și adaugi pulpa, zeama de lămâie și apa în blender, tot ce-ți rămâne de făcut este să te bucuri de gustul răcoritor al băuturii. Opțional, adaugă câteva cuburi de gheață.

FRESH PORTOCALE Băuturi răcoritoare făcute în casă, perfecte pentru zilele toride

sursă foto: Unsplash

Smoothie

Sunt multe variante de smoothie pe care le poți prepara cu doar câteva ingrediente și cu ajutorul unui blender – de la smoothie de kiwi, până la smoothie de sfeclă roșie. Noi îți propunem, însă, varianta de smoothie de pepene roșu, unul dintre cele mai îndrăgite fructe ale sezonului estival. Pentru această rețetă ai nevoie de aproximativ 150g de miez de pepene verde și de câteva frunze de mentă.

Sunt doar doi pași de urmat:

  • Taie pepenele felii, scoate-i sâmburii și adaugă-l în blender.
  • Pune băutura obținută în pahar și ornează cu frunze de mentă.
SMOTHIE

sursă foto: Unsplash

După cum poți vedea, cele mai multe dintre rețetele de băuturi răcoritoare de vară presupun valorificarea unor ingrediente simple, pe care le poți combina rapid – inclusiv în pauza de prânz de la muncă sau într-o dimineață în care ești pe fugă.

Mădălina Costache