Astrologia: semnificații și beneficii

Astrologia: semnificații și beneficii

Dacă ești pasionat de astrologie, nu-ți cunoști doar semnul solar. Îți cunoști semnul lunii, semnul în creștere și orice altceva din harta ta astrologică. Urmărești orice cont de Instagram de astrologie pe care îl poți găsi, iar notificările telefonului tău se aprind mereu cu actualizări de la aplicațiile tale preferate de astrologie. Dar ce este atât de atrăgător la mesajele din stele? Afectează astrologia de fapt comportamentul nostru? Care sunt semnificațiile astrologiei?

Ce este astrologia?

Astrologia este studiul modului în care “se crede că” pozițiile stelelor și planetelor afectează viețile umane. Se crede că astrologia babiloniană este primul sistem organizat de astrologie, început cu mai bine de 2.000 de ani în urmă.

Grecii au solidificat semnele pe care le cunoaștem astăzi în jurul anului 280 î.Hr. De asemenea, există și  influențe chineze, indiene și egiptene.

Semnele actuale ale zodiacului

Berbec: 21 martie–19 aprilie

Taur: 20 aprilie – 20 mai

Gemeni: 21 mai–21 iunie

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Leu: 23 iulie–22 august

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Balanță: 23 septembrie–23 octombrie

Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie

Pești: 19 februarie – 20 martie

Zodiacul, o centură a cerului pe care se spune că se mișcă căile soarelui, lunii și planetelor, este împărțit în 12 constelații, fiecare reprezentând aproximativ o lună, „anul” începând cu echinocțiul de primăvară din emisfera nordică.

Astrologia te ajută să treci prin vremuri grele

Acest lucru este valabil și la nivel global. Istoria arată că oamenii sunt mai interesați de astrologie în vremurile tumultoase. Mai multe articole despre semnificațiile astrologiei au fost publicate în SUA în timpul Marii Depresiuni din anii 1930, precum și în Germania dintre cele două războaie mondiale.

În mod similar, acestea urmează cu recentul “boom” al astrologiei, ca urmare a vremurilor politice tumultoase și a incertitudinii unei pandemii globale.

„Cred că astrologia se află într-un moment de vârf pentru că atât de multe dintre instituțiile tradiționale nu au reușit să ofere o hartă a semnificațiilor oamenilor”, spune Jennifer Freed, Dr. Psiholog și Astrolog. „De asemenea, astrologia, spre deosebire de acele instituții, a fost un loc de primire pentru toți oamenii.”

Ne oferă un sentiment de control

Un alt aspect este că astrologia poate atrage acei oameni care percep un control extern. Cineva care crede într-un control extern va credita forțele exterioare atât pentru bine, cât și pentru rău, dând vina pe acele forțe dacă ceva nu merge bine și mulțumind norocului pentru succes.

Prin urmare, semnificațiile astrologiei pot fi atrăgătoare pentru ei, deoarece ei cred că le pot oferi o șansă la noroc, care i-ar putea încuraja să caute alte forme de întărire internă. S-ar putea, de asemenea, să fie o iluzie a controlului.

Acționează ca o modalitate de a ne înțelege identitatea

Astrologia este văzută ca o modalitate prin care cineva caută validarea conceptului de sine – modul în care se gândesc despre ei înșiși.

În plus, avem mai multe șanse, ca oameni, să ne amintim de feedback-ul pozitiv care validează concepția noastră de sine, decât de feedback-ul negativ. Din acest motiv, este ușor să accepți aspectele ambigue și pozitive ale astrologiei. Faptul că se bazează pe informații individualizate, cum ar fi data nașterii și locul nașterii, conferă astrologiei un alt grad de credibilitate în ochii unora.

Este greu de tolerat ambiguitatea?

Semnificașiile astrologiei pot atrage cu adevărat și pe cei care au o intoleranță deosebit de pronunțată la ambiguitate. Similar cu modul în care este folosit ca mecanism de adaptare, astrologia poate oferi un sentiment de stabilitate și în fața incertitudinii.

Oamenii au o dorință profundă de a înțelege lumea. Dacă poți înțelege ce se întâmplă în jurul tău, poți lua decizii mai bune pentru tine și familia ta. Aceasta este o tactică de supraviețuire.

„Ca ființe umane de-a lungul anilor, am fost întotdeauna în căutarea de a ne înțelege existența și de a da sens vieții noastre. Astrologia este cel mai vechi sistem de încercare de a înțelege existența, personalitățile și destinele noastre personale”, spune Freed.

De unde să începi?

Dr. Freed recomandă să începi cu aplicații de astrologie, în special aplicații care vă solicită ora și locul nașterii. De ce? Informațiile oferite vor fi mult mai precise.

Astrologia este în general considerată o pseudoștiință, nu o știință. Nu există studii științifice și evaluate care să-i valideze premisele și promisiunile. Un instrument distractiv și inofensiv cu care să interacționezi pentru a afla mai multe despre tine.