5 moduri prin care ai grijă de animalul tău

Animalul tău de companie aduce bucurie în viața ta. Începe cu următoarele 5 sfaturi despre cum să ai mai multă grijă de membrii îmblăniți ai familiei noastre:

5 moduri prin care ai grijă de animalul tău

5 moduri prin care ai grijă de animalul tău

1. Exerciții fizice

Fără exerciții fizice, animalele de companie ies din formă, la fel ca noi. Pentru a ajuta la prevenirea multor probleme de comportament și medicale, este recomandat să le oferi 1 oră de activitate fizică zilnic, cât mai multe zile în timpul săptămânii. Poți chiar împărți ora de activitate în 3-4 puncte mai mici de distracție. Mergeți la o plimbare în jurul blocului timp de 15 minute dimineața. Aruncă-i mingea în curtea din spate când ajungi acasă de la serviciu. Apoi, după cină, du întreaga familie la o plimbare de 30 de minute prin cartier. Pentru pisici, asigură un mediu stimulant cu mai multe tipuri de jucării.

2. Exerciții mentale

În general, 15 minute de efort mental pentru animalul tău este egal cu 1 oră de joc fizic. Cu cât le oferim animalelor noastre de companie mai multe activități mentale, cu atât este mai puțin probabil ca aceștia să dezvolte comportamente nedorite. Aruncă o mână de mâncare prin curte și permite animalului tău să adulmece și să găsească comorile ascunse. Practicați supunerea de bază (șezi, culcat, fă pe mortul) o dată sau de două ori pe zi, timp de 10 minute.

3. Îngrijire dentară

Animalele de companie au și dinți. Încearcă cu animalul tău spălatul pe dinți o dată pe zi. În mod alternativ, asigură-i o mestecare enzimatică pentru a ajuta la prevenirea acumulării de tartru, a bolilor dentare și a respirației urât mirositoare.

4. Du-ți animalul la medicul veterinar o dată sau de două ori pe an

Animalelor de companie li se adaugă la vârstă 7 ani pentru fiecare an uman. Să-ți duci animalul de companie la veterinar pentru un examen și analize de sânge o dată pe an este ca și cum ai vizita medicul la fiecare 7 ani!

5. Distrează-te alături de animalul tău!

Bucură-te de timpul pe care îl ai cu animalul tău de companie. Înainte să-ți dai seama, cățelul sau pisoiul tău va îmbătrâni și te vei întreba unde au trecut anii. Formează o legătură puternică cu animalul tău. Nu uita, ei te iubesc necondiționat.