Te simți dezorientat? Este bine să știi următoarele 3 lucruri

Te simți dezorientat? Este bine să știi următoarele 3 lucruri

Sunt momente în care nu știi ce să faci? Te simți dezorientat? Probabil evenimentele din ultimii ani te-au făcut și mai nesigur. Este normal. Majoritatea simte la fel.

Unde mergem în vacanță anul acesta? Când ne vizităm părinții? În ce perioada ne vedem cu prietenii? Ce fac cu serviciul? Unde ajung cu pasiunea mea? Am făcut bine că am renunțat la job? Dacă planific o excursie romantică, îmi salvez relația?

Zi de zi ne facem planuri, însă nu mereu ies așa cum ne dorim. De multe ori apar blocaje care nu sunt în controlul nostru. Asta poate fi deranjant. Nesiguranța duce la dezorientare și teamă. Când nu știi ce se întâmplă, nu știi ce să faci. În acele momente amintește-ți următoatele trei lucruri:

1. Nu ești singur!

Așa cum am spus la început, majoritatea se simt dezorientați. Poate crezi că prietenii tăi știu exact ce să facă. Îi privești și pare că viața lor este în perfectă ordine. Simți că știu ce vor în carieră și în viața personală. Lucrurile parcă se așează perfect pentru ei. Începi să-ți pui întrebări și să simți nesiguranță. Află că nimeni nu duce o viață perfectă.

Adevărul este că toți încearcă să facă ce poat mai bine pentru a-și îmbunătăți traiul. Unii au reușit să-și bifeze câteva obiective, dar asta nu înseamnă că le-a fost ușor. Și ei au simțit nesiguranță. Drumul s-a bifurcat și pentru ei, de multe ori. Prin urmare, la fel ca tine s-au simțit dezorientați.

2. Să-ți ocupi timpul nu înseamnă că deții controlul

Nu știi ce să faci? Acționeză!” – probabil ai auzit acest îndemn. Cu toate acestea, să-ți umpli calendarul de activități nu este o soluție. Planificarea nu-ți oferă control. Fie că ai sau nu un plan, lucrurile s-ar putea să nu iasă așa cum speri. Asta nu înseamnă că este rău sau bine. Nu măsura succeul doar pe seama rezultatelor.

Adevărul este că nu poți scăpa de incertitudine și disconfort fiind ocupat. Să-ți încarci agenda de activități nu-ți garantează nimic. Nu ai confirmarea că mergi pe direcția cea bună sau că le vei face pe toate.

3. Te simți dezorientat, dar asta nu înseamnă că ești dezorientat

Au fost momente în care, cu sau fără plan, lucrurile s-au așezat așa cum era mai bine pentru tine. Ai avut momente în care rezultatul a fost pozitiv, chiar dacă nu știai dacă faci bine ceea ce faci. Amintește-ți asta! Gânditul excesiv nu va schimba situația. Lucrurile se întâmplă, iar îngrijorarea nu v-a schimba nimic.

Fă pace cu incertitudinea! În mare, tu știi ce vrei. Dezorientarea apare pentru că îți este greu să accepți nesiguranța. Nu pune atât de multă presiune pe tine. Uneori este benefic să te lași purtat de val.

Continuă să lucrezi la tine și să faci lucruri care să-ți îmbunătățească viața. Fii sigur că orice ți se întâmplă, fie că este sau nu în planul tău, este benefic pentru dezvoltarea ta. Ai încredere și oferă pieselor timp să se dezvăluie.

Un lucru care te poate ajuta este să ții un jurnal. Notează planurile pe care le ai. Scrie la fiecare emoția pe care o simți. Închide agenda și trăiește. Fă tot ce poți mai bine, iar după o vreme recitește notițele. S-ar putea să ai o surpriză! De multe ori ne imaginăm tot ce e mai rău. În realitate însă, experiența o să fie cu totul diferită.