3 Sfaturi pentru a gestiona invidia și gelozia

3 Sfaturi pentru a gestiona invidia și gelozia

Într-un articol anterior am vorbit despre diferența majoră dintre invidie și gelozie. Iar dacă ești unul din cititorii noștri fideli, știi deja care este aceea. Cu toate că a face corect diferența dintre ele ajută în gestionarea lor, munca nu se oprește acolo. Doar pentru că știi ce simți, nu este suficient pentru a îndepărta energia negativă cu care acestea vin la pachet. Dacă vrei să afli cele mai simple metode de a gestiona invidia și gelozia, rămâi cu noi în continuare.

3 Sfaturi pentru a gestiona invidia și gelozia

Ai o conversație deschisă și sinceră cu persoana care ți-a activat emoția. Fie că vorbim de partenerul de viață, fie de frați, prieteni sau colegi de birou este imperios necesar să vorbești. Știm, nu sună deloc natural, însă crede-ne că ajută!

Realitatea este că, în momentul în care invidia sau gelozia își face simțită prezența în corpul nostru, ne transformăm. De multe ori poate nici nu realizăm schimbarea de atitudine, însă celorlalți cu siguranță nu le scapă. Prin urmare, oamenii asupra cărora s-a abătut emoția ta, vor vedea, vor simți, dar fără să le spui concret ce ai de fapt, nu vor înțelege. Oferă-le șansa de a analiza singuri modul în care comportamentul lor te afectează și încercați să găsiți o soluție împreună. Lucru valabil mai ales pentru relațiile de cuplu.

Ai o conversație deschisă și sinceră cu persoana care ți-a activat emoția.
O conversație deschisă și sinceră

Cunoaște-te și înțelege de ce te simți astfel. Toată lumea are nesiguranțe și adesea acestea ies la suprafață în felul în care ne comportăm în relațiile noastre. A vorbi cu un terapeut, a scrie într-un jurnalul, a medita sau a face exerciții de auto-reflecție te pot ajuta să obții o mai bună înțelegere a ta, să identifici de unde vin acele sentimente de gelozie sau invidie. Toate acestea sunt exerciții simple care îți pot oferi claritate spre a face alegerile potrivite în viitor spre vindecare.

Citește și: 25 de recomandări: CÂND TE SIMȚI INVIDIOS

Conectează-te cu cei dragi. Discuția cu un prieten sau cu un membru al familiei poate ajuta la normalizarea acestor sentimente. Vei vedea că și alți au astfel de emoții uneori și că este în regulă. Mai mult, faptul că tu pornești discuția le va oferi și altora curajul de a se deschide. Poți astfel câștiga din experiențele lor noi modalități de a gestiona invidia și gelozia. Și totodată pot fi o sursă de încredere privind amintirea lucrurilor pentru care tu ești uimitor și suficient. De multe ori, această confirmare este suficientă pentru a regăsi echilibrul pierdut.

Mădălina Costache