Ce este autodisciplina?
Autodisciplina este în esență capacitatea ta constantă de a-ți controla acțiunile, sentimentele și emoțiile. Ți se pare greu? Nu este. Totul ține de practică. Odată ce înveți cum să stăpânești această super putere, vei rămâne motivat și vei avea mai multe șanse să atingi succesul.
Dacă îți pare că definim mai cu seamă voința, află că nu ești foarte departe de adevăr. Autodisciplina este strâns legată de puterea voinței, care este controlul impulsurilor.
Puterea de voință este modul în care rămâi concentrat pe o sarcină, în timp ce autodisciplina se referă mai mult la acțiuni consecvente în avans pentru a întări puterea voinței. Atât autodisciplina, cât și voința merg mână în mână.
Pentru a înțelege mai bine diferența dintre cele două noțiuni și totodată pentru a recunoaște în ce măsură practici autodisciplina în prezent, am pregătit pentru tine câteva exemple din viața de zi cu zi.
Exemple de autodisciplină
Mersul zilnic la sală, înainte de muncă
O persoană disciplinată își poate folosi puterea voinței pentru a merge la sală în fiecare zi, la aceeași oră, înainte de muncă, chiar dacă asta implică trezitul devreme. Faci asta? Dacă nu, ai putea începe.
Privește sarcina asta ca pe o provocare spre a câștiga una dintre cele mai valoroase calități ale omului de succes: AUTODISCIPLINA
Pregătește-ți echipamentul cu o seară înainte, trezește-te devreme, mănâncă micul dejun și ieși pe ușă afară. Nu trebuie să mergi din prima cinci zile din cinci. Începe cu una sau două și crește treptat, pe măsură ce reușești să-ți controlezi voința mai bine.
Formează-ți obiceiuri noi
Dacă mersul la sală nu face parte din rutina ta, probabil poți sări pentru moment de acest punct. În cazul în care mișcarea, sub orice formă, chiar și plimbarea zilnică prin parc, îți este deja obicei, caută unul nou.
Poți începe să-ți gătești seara masa pentru a doua zi sau să-ți calculezi bugetul la finalul săptămânii. Orice activitate nouă introdusă în rutina ta, te ajută să crești.
Alege în mod constant să ai o mentalitate pozitivă
O mare parte a modului de îmbunătățire a autodisciplinei necesită să fii puternic mental. Renunță la gândurile negative! Fă un efort pentru sănătatea ta mintală și alege-ți cu grijă gândurile, astfel încât acestea să te ajute în atingerea scopului tău, nu să te rețină.
Motivează-te să lucrezi chiar și atunci când nu ai chef de asta
A fi o persoană disciplinată va necesita efort, mai ales când ești obosit sau plictisit. Majoritatea dintre noi au zile în care lenea este mai puternică decât motivația. Nu te judeca, ai nevoie și de odihnă în viața ta. Însă, ai grijă să-ți alegi activităție cu cap. Autodisciplina nu exclude zilele de repaos. Mai degrabă le organizează într-un program pentru ca tu să beneficiezi cu adevărat de pe urma lor.
Așadar, motivează-te să lucrezi gândindu-te la cum te vei simți când vei realiza tot ce vrei să faci. Fă-ți un obicei de a termina munca înainte de a te relaxa la sfârșitul zilei. Încearcă să faci asta cel puțin o săptămână, nu vei regreta.
Beneficiile autodisciplinei
Există o mulțime de motive pentru a deveni o persoană disciplinată. Iată 3 beneficii importante pentru care ar fi bine să antrenezi această super putere a ta.
Autodisciplina reduce anxietatea
Când deți controlul asupra modului în care acționezi, este mai puțin probabil să te simți anxios. Cultivând autodisciplina îți vei putea îndeplini cu succes toate sarcinile și vei câștiga timp pentru tine. Acum că ai bifat tot ce te stresa, poți începe să lucrezi cu adevărat la ceea ce te împlinește.
Autodisciplina îți crește capacitatea de a-ți atinge obiectivele pe termen lung
Cu mai puține distrageri și eșecuri autoimpuse, a învăța cum să îmbunătățești autodisciplina îți permite să-ți atingi obiectivele. Înseamnă, de asemenea, să ajungi la ele mai repede decât dacă ți-ai permite să fii distras.
Autodisciplina te face să te simți mai fericit
Când ești pe calea atingerii obiectivelor tale, te simți mai fericit pentru că faci progrese. Îmbunătățirea autodisciplinei aduce o contribuție majoră la acest lucru.
Pe măsură ce înveți cum să construiești disciplina, abilitatea ta de a rezista tentației crește. Nu vei mai renunța la ceea ce lucrezi pentru o plăcere de moment. Simți pe zi ce trece gustul succesului, iar asta te împlinește de zece ori mai mult.
Dă start noii tale vieți și cultivă-ți autodisciplina. Îți vei mulțumi mai târziu!