10 motive pentru care umorul este cheia succesului

10 motive pentru care umorul este cheia succesului

Dacă ești fan al emisiunii Asia sau America Express, probabil nu ți-a scăpat episodul special pregătit de Mihai Morar la Fain & Simplu podcast cu Mona Segall și Robert Lionte. Ei bine, acolo, poate ai remarcat remarca Monei cu privire la echipele care câștigă în general acest reality show. Toate aveau ceva în comun: pozitivitatea. Iar dacă ai urmărit finala știi deja că, într-adevăr, umorul este cheia succesului.

Bordea și Cortea, preferații publicului încă din primele episoade, datorită stilului lor unic și plin de haz de a face față competiției, au câștigat! Cei doi prieteni au ales să vorbească pentru prima dată despre reușita lor cu Mihai Morar în cadrul podcastului Fain&Simplu. În cadrul discuției, aceștia au recunoscut că umorul a fost unul din motivele principale pentru care au reușit această performanță.

Dacă ești curios să afli mai multe detalii din culisele emisiunii care a captivat o țară, din perspectiva câștigătorilor, te invităm să urmărești întreaga conversație aici.

Urmărește și seria FUNNY & SIMPLU din vara lui 2022, s-ar putea să-ți placă. Și, de ce nu, să descoperi o altă perspectivă despre cum umorul este cheia succesului.

Bordea și Cortea la Fain & Simplu cu Mihai Morar

10 motive pentru care umorul este cheia succesului la locul de muncă și nu numai

Indiferent dacă vorbim de o competiție televizată sau de competiția numită viață, umorul este cheia succesului. Dacă vrei să fii sigur că „atingi steagul primul” la locul de muncă, în relațiile interpersonale, în afaceri sau la orice „copetiție” din viața ta, atunci este musai să adaugi buna dispoziție la fiecare pas. Este necesar să cauți motive să râzi, practic să vezi partea plină a paharului atunci când îți este greu. Astfel te vei remonta și îți vei găsi în timp record energia, motivația și forța de a înainta.

Hai să urmărim împreună cum te ajută de fapt umorul să performezi:

Oamenilor le va face plăcere să lucreze cu tine. Umorul, folosit cu pricepere, este o modalitate excelentă de a câștiga prieteni și de a influența oamenii. Cui nu i-ar face plăcere să pună umărul la treabă alături de cineva care mereu are zâmbetul pe buze?

Umorul este un antidot împotriva stresului. Umorul nu doar atenuează temporar stresul, ci îți ușurează sarcina mentală și fizică. Râsul declanșează eliberarea de endorfine, crește aportul de oxigen și circulația și îți relaxează mușchii.

Este umanizator. Cercetările arată că echipele care glumesc și abordează munca într-un mod jucăuș construiesc solidaritate, încredere și o atmosferă sigură în care oamenii simt că pot fi creativi și autentici. Rezultatul este că fiecare membru al echipei se simte împuternicit, mai puțin legat de o ierarhie strictă.

10 motive pentru care umorul este cheia succesului la locul de muncă și nu numai
10 motive pentru care umorul este cheia succesului la locul de muncă și nu numai

Îi liniștește pe alții. Când ai o sarcină grea de făcut vrei să ai alături oameni relaxați care știu cum să pună mâna pe cuțit și să taie tensiunea din cameră. Iar oamenii cu un dezvoltat simț al umorului pot face asta. Oamenii care râd ca răspuns la un conflict tind să treacă de la gândirea convergentă în care pot vedea o singură soluție, la gândirea divergentă în care sunt luate în considerare mai multe idei. Prin urmare, relațiile fie ele de muncă, prietenie, cuplu sau familie tind să fie mai sănătoase când umorul este prezent.

Ha + ha = aha! Umorul este un ingredient cheie în gândirea creativă. El ajută oamenii să se joace cu ideile, să-și reducă criticile interne și să vadă lucrurile în moduri noi. Mai mult, îți face loc de noi conexiuni la care nici nu te-ai gândit vreodată până acum. De asemenea, se spune că umorul stabilește un mediu fertil pentru inovare, deoarece oamenii sunt mai inspirați atunci când sunt relaxați.

Ajută la construirea încrederii. Prin utilizarea eficientă a umorului se poate clădi încrederea, deoarece umorul dezvăluie adesea autenticitatea omului. Mai mult, studiile spun că oamenii care împărtășesc un simț al umorului sănătos și pozitiv tind să fie mai simpatici și sunt priviți ca fiind mai de încredere.

Ridică moralul. Ori de câte ori cineva este la pământ cu moralul, o gulmă bună spusă la timpul potrivit poate face minuni. În plus, îți oferă doza de energie necesară pentru a merge înainte, indiferent de motivul pentru care erai căzut.

echipă la birou râde
10 motive pentru care umorul este cheia succesului la locul de muncă și nu numai

Oamenii care folosesc umorul tind să fie mai simpatici. Când ai umorul de partea ta ești privit cu mai multă admirație și drag față de cei din jur. Asta se întâmplă pentru că emani deschidere, sinceritate și optimism.

Umorul te ajută să ieși în evidență. Indiferent de context, un bun simț al umorului te poate propulsa pe piedestal în ochii celorlalți. Pur și simplu devi magnet pentru oameni și vocea ta va fi ascultată, nu doar auzită.

Poate crește productivitatea. Umorul creează o atmosferă optimistă care încurajează interacțiunea, brainstormingul de idei noi și sentimentul că există puține riscuri în a gândi în afara cutiei. Toate acestea conduc la o productivitate mai mare. De asemenea, dacă ești într-o atmosferă mai jovială, vei avea mai multă pasiune pentru ceea ce faci. Entuziasmul va pune stăpânire pe tine, fie că vrei sau nu, iar treaba va merge parcă de la sine.

Acestea au fost cele zece motive pentru care umorul este cheia succesului. Probabil mai sunt și altele, însă acestea sunt cele mai relevante. Încearcă data viitoare când simți că ești demotivat sau stresat cu privire la visul/proiectul/”succesul” tău să adaugi puțin umor momentului. Vei observa cum lucrurile vor căpăta o cu totul și cu totul altă nuanță, iar succesul va apărea inevitabil.

Citește și: Beneficiile râsului pentru sănătate

În final, câteva întrebări pentru fanii emisiunii America Express:

Privind lista de mai sus, câte din ele le-ai observat la echipa Bordea & Cortea în cursă? Mai este oare o surpriză faptul că au câștigat? Umorul este cheia succesului pentru câștigătorii acestui show?

Mădălina Costache