Multitudinea de sarcini și urgența lor

Multitudinea de sarcini și urgența lor

Începem acest articol cu o mică povestioară cu ajutorul căreia să înțelegem ce efecte are multitudinea de sarcini asupra noastră.

Alex s-a întors de la o ședință de meditație încântat de posibilitățile semnificative pe care și le-a imaginat acolo. A venit în gând cu idei de proiecte noi, oportunități, lucruri importante pe care dorea să le creeze.

Este atât de incredibil să fii entuziasmat de posibilitățile semnificative!

După ce a ajuns acasă l-a cuprins multitudinea de sarcini pe care le avea de făcut. O grămadă de e-mailuri și mesaje care îl așteptau. Urgența acelor sarcini l-a aruncat de la cele mai bune intenții.

Multitudinea de sarcini și urgența lor amână toate planurile noastre personale care ne aduc bucurie

Avem de-a face cu ele tot timpul. Sarcinile se adună pe listele noastre de “to do”. E-mailuri și mesaje care se adună în inbox. Hârtii ce se adună pe birourile noastre, documente și fișiere ce încarcă desktopul computerului nostru. Paginile web se adună în browser. Treburile casnice se adună, apelurile telefonice pe care le-am amânat, lucruri care trebuie reparate sau curățate. Dezordinea se adună peste tot în casele noastre.

Această multitudine de sarcini care se simt urgente și pe care nu le putem ignora. De ce? Pentru că vin la pachet cu o anxietate care ne face să vrem să reparăm ceea ce ne atrage cel mai mult atenția.

Să ignori multitudinea de sarcini pe care le ai de făcut este o soluție?

Uneori ignorăm aceste sarcini, dar asta nu face ca senzația de urgență sau anxietate să dispară… doar o înrăutățește. Este ca și cum am încerca să ne îngropăm capetele în nisip și să ne prefacem că problema nu este acolo. Încă ne cheamă, dar ne punem degetele în urechi și fredonăm tare în speranța de a îneca urgența.

Nu este nimic în neregulă cu această tendință de a le ignora. Nu este nimic în neregulă cu urgența sau anxietatea acestor sarcini. Dar dacă am putea crea o nouă relație cu ele?

Dacă sarcinile sunt ocazii de a ajuta, de a iubi, de a ne juca? Ne-am simți mai puțin neliniștiți cu privire la aceste oportunități de a ne juca? Multitudinea de sarcini nu ne poate spune cum să o abordăm… este doar un loc de joacă.

Sau ar putea fi văzută ca o grădină . Vrem să avem grijă de acești muguri mici. Dar nu trebuie să-l vedem ca pe un incendiu în pădure pe care trebuie să-l stingem urgent. Putem să ne folosim de dragoste și grijă în momentul când abordăm aceste sarcini, dar nu trebuie să o facem urgent.

Cu această nouă relație cu multitudinea de sarcini, ne putem îndrepta atenția și către ceva care este mai profund. Un proiect care are sens, un loc în care să ne ducem inimile și curiozitatea. Ne putem aduce cele mai profunde intenții de meditație, reflecție, exprimare. Putem să ne adâncim relațiile și să petrecem timp cu cei pe care îi iubim, fără ca sarcinile să ne mai cheme atât de tare prin urgența lor.

Ce ți-ar plăcea să faci cu zilele tale, dacă nu ar fi trebuit să simți urgența sarcinilor?