PODCAST: MANIFEST PENTRU LIBERTATEA OMULUI. MARIUS TUCĂ, INVENTATORUL BREAKING NEWS-ULUI

A reinventat presa din România. A fost piatra tare pentru cei mai puternici ai momentului. A adus milioane de cărți în casele românilor. Iar acum, oferă Marius Tucă Show la Mihai Morar.

Peste 33 de ani de presă, introducerea noțiunii de breaking news, sute de interviuri cu cei mai importanți oameni ai momentului. Sunt câteva dintre reperele celui care este efectiv un etalon al presei românești – Marius Tucă. Un personaj care a depășit sfera televiziunii și a devenit un adevărat formator de opinie și un generator de schimbări sociale.

Cine nu își amintește celebrele interviuri cu liderii minerilor, în tabăra acestora, sau scandalul Lewinsky în varianta autohtonă, cu Rona Hartner? Sunt doar câteva dintre momentele în care Marius Tucă a dus presa din România mult mai departe decât fusese vreodată. Și i-a inspirat și pe alții.

Ce l-a motivat pe cel care se caracterizează drept un naiv timid și care este universul său astăzi aflăm dintr-un interviu cât un manual de jurnalism, la Fain și Simplu, cu Mihai Morar.

Urmăriți întregul episod aici: