Fain & Simplu x Ateneu III: Doar VULNERABIL poți fi FORMIDABIL – Arta de A TRĂI FRUMOS

Comunitatea Fain & Simplu se reunește pentru a treia oară la Ateneul Român, în atmosfera lui senzațională, pentru o conferință-manifest despre arta de a trăi frumos – Fain & Simplu x Ateneu III.

Fain & Simplu x Ateneu III: Doar VULNERABIL poți fi FORMIDABIL - Arta de A TRĂI FRUMOS

Deschiderea a fost la orele 14:30. Timp de o oră, comunitatea a vut timp să-și găsească nu doar locul în sală ci și aliați în călătoria de creștere personală, emoțională și spirituală ce urma să înceapă.

Fain & Simplu x Ateneu III: Doar VULNERABIL poți fi FORMIDABIL - Arta de A TRĂI FRUMOS

Fain & Simplu x Ateneu III: Prima sesiune

Gaspar Gyorgy – expert național și formator de opinie în sănătatea relațională, psiholog, autor și psihoterapeut relațional

Prima sesiune: Gaspar Gyorgy - expert național și formator de opinie în sănătatea relațională, psiholog, autor și psihoterapeut relațional

Subiectul principal al discuției a fost despre cum putem diminua violența din societate. În acest context, Gáspár György ne-a arătat cum putem să fim prieteni cu emoțiile noastre, cum să ne schimbăm perspectiva și să-l vedem pe cel de lângă noi ca pe un partener, nu ca pe un inamic. Să ne dăm seama că adevărata noastră putere stă în conectarea cu ceilalți. Să fim blânzi și umani, să nu uităm că „cel mai important lucru pe care îl putem face e să îi luam în brațe pe oamenii dragi, să le spunem cât de mult îi iubim.”

Prima sesiune: Gaspar Gyorgy - expert național și formator de opinie în sănătatea relațională, psiholog, autor și psihoterapeut relațional

Vezi aici prima sesiune în integralitate:

Mihai Morar despre prima sesiune din cadrul evenimentului Fain & Simplu x Ateneu III:

“Acesta e un podcast de văzut în cuplu! Într-o lume în care violența și singurătatea sunt două mari surse de suferință, acest podcast este un exercițiu de blândețe, tandrețe și compasiune și un ghid al sănătății relaționale.”

A urmat prima pauză de socializare!

Fain & Simplu x Ateneu III: A doua sesiune

Horia-Roman Patapievici – scriitor, filosof, eseist și fizician român

A doua sesiune: Horia-Roman Patapievici - scriitor, filosof, eseist și fizician român.

„Frumusețea nu se face din lucruri dichisite. Frumusețea e splendoare. E faptul de a fi.” – Horia-Roman Patapievici

La această întâlnire, întrebarea lui Mihai Morar pentru Horia-Roman Patapievici a fost despre omul recent și capacitatea acestuia de a integra frumusețea în viața lui. Patapievici spune că e necesar ca omul recent să aibă mai multă grijă de sufletul lui, să nu uite de tradiții, să se bucure de splendoarea vieții, să nu tânjească după fericirea celuilalt: „A fi om e mai puternic decât a fi om recent. Omul este făptura care, prin obișnuitul vieții lui, creează un deschis în care divinul, splendoarea, se poate manifesta.”

A doua sesiune: Horia-Roman Patapievici - scriitor, filosof, eseist și fizician român. Mihai Morar Fain & Simplu x Ateneu III

Vezi aici întreaga conversație:

Mihai Morar despre a doua sesiune din cadrul evenimentului Fain & Simplu x Ateneu III:

Atât pot spune despre acest episod: îmi va fi greu să mai fac un interviu care să cuprindă omul și viața lui, mai ales partea nevăzută a vieții, într-o asemenea splendoare cum a cuprins-o Horia-Roman Patapievici în conferința Fain & Simplu de la Ateneu. Dacă există manuale de fitness, despre întreținerea corpului, acest podcast e un adevărat Manual de Întreținere a Sufletului. Îi sunt recunoscător până peste poate domnului Patapievici pentru splendoarea acestei întâlniri, de ziua mea, la Ateneul Român. Și vă sunt recunoscător vouă, celor care ați fost în sala și ați trăit această splendoare. Mulțumesc și vouă celor care vă uitați aici la acest dialog. Sper să îl simțiți la fel de înalt și profund, cum l-am simțiți noi, cei prezenți!

Surprize, Surprize …

În 2023, Mihai Morar a ales să-și sărbătorească încă o dată ziua de naștere cu prieteni faini și simpli, în cadrul evenimentului Fain & Simplu x Ateneu III. Iar colegii de echipă și prietenii au ales să-i facă o surpriză:

În 2023, Mihai Morar a ales să-și sărbătorească încă o dată ziua de naștere cu prieteni faini și simpli, în cadrul evenimentului Fain & Simplu x Ateneu III.

Cum simți că trăiești la infinit? Când 800 de prieteni faini și simpli îți cântă „La Mulți Ani”!

În 2023, Mihai Morar a ales să-și sărbătorească încă o dată ziua de naștere cu prieteni faini și simpli, în cadrul evenimentului Fain & Simplu x Ateneu III.

După care comunitatea fain & simplu a fost invitată în foaier pentru cea de-a doua și ultima pauză de socializare din cadrul evenimentului.

Fain & Simplu x Ateneu III: A treia sesiune

Oana Pellea – una dintre cele mai iubite actrițe de teatru și film

Un om lumină, un om cu care ai vorbi ore în șir și o actriță remarcabilă: Oana Pellea, pentru prima dată la conferința Fain & Simplu de la Ateneu.

A treia sesiune: Oana Pellea - una dintre cele mai iubite actrițe de teatru și film

La conferința-manifest pentru arta de a trăi frumos, Oana Pellea ne-a transmis o energie divină și ne-a spus care e cea mai importantă lecție pe care a învățat-o de la tatăl ei, Amza Pellea: „Să lași o dâră de frumos după ce pleci din această lume”.

Iar cele mai frumoase lecții primite de la Oana Pellea, în această seară, sunt: Să oferi mai mult decât primești. Să zâmbești în orice lucru, să iubești. Să îți canalizezi energia spre ceva ce construiește bunătate și frumos.

A treia sesiune: Oana Pellea - una dintre cele mai iubite actrițe de teatru și film

Poți urmări întreaga conversație aici:

Mihai Morar despre cea de-a treia sesiune din cadrul evenimentului Fain & Simplu x Ateneu III:

“Nu am cuvinte pentru a-mi exprima fericirea pentru acest dialog cu doamna Oana Pellea. Probabil primul podcast la care participă una dintre cele mai frumoase voci ale acestui popor. E cadoul meu și recunoștința pentru primii 400.000 abonați ai acestui canal. Am crescut împreună în primii 3 ani. Dar acest episod e pură înălțare!”

Fain & Simplu x Ateneu III: Doar VULNERABIL poți fi FORMIDABIL - Arta de A TRĂI FRUMOS

Vă mulțumesc nespus! Misiunea “Fain & Simplu” merge mai departe.

Vezi și:

REȚINE 3 idei de la cei 3 invitați ai conferinței Fain & Simplu x Ateneu III:

✨ Oana Pellea | Cum poți să trăiești fain și simplu? Prin iubirea pe care o dăruiești fiecărui om pe care îl întâlnești.

✨ Horia-Roman Patapievici | Cum să atingi frumosul? E important să știi că poate nu ești atât de important într-o lume uriașă, dar ești vital în locul pe care îl numești acasă. Acolo e frumosul.

✨ Gáspár György | Cum putem să fim mai buni? Prin compasiune, prin conectarea cu ceilalți și prin îmbrățișarea emoțiilor.

P.S. Dacă nu ai apucat să prinzi loc la acest eveniment, nu fii trist. Povestea Fain & Simplu merge mai departe și promite noi surprize.

Mădălina Costache

Vrei să vii la următoarea întâlnire a comunității Fain & Simplu?