Fain & Simplu x Ateneu, Ediția II – IUBEȘTE IUBIREA

În luna februarie a acestui an a avut loc cea de-a doua întâlnire Fain & Simplu x Ateneu. De această dată nu a mai fost vorba de o luptă între creier și suflet ci despre cum putem instaura pacea prin iubire.

Fain & Simplu x Ateneu, Ediția II

Subiectul principal al conferinței a fost iubirea de sine și de aproape.

Mihai Morar alături de Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, Părintele prof. Constantin Necula și Psihologul Niculina Gheorghiță a adus claritate în ceea ce privește o relație sănătoasă cu noi înșine, dar și cu ceilalți.

Fain & Simplu x Ateneu, Ediția II

Asemeni primei ediții, Ateneul Român a prins viață odată ce comunitatea Fain & Simplu a pătruns în clădire. Pe măsură ce minutele treceau și marea deschidere se apropia, zgomotul entuziasmului era din ce în ce mai prezent. Curând însă, urma să se așterne o liniște de poveste.

Comunitatea Fain & Simplu la Ateneu
Atmosfera de la Fain & Simplu x Ateneu, Ediția II, înainte de începerea evenimentului

Spre deosebire de prima ediție, nu Mihai Morar a deschis seara ci Daria Batschi. Tânăra care viseză în culori și se exprimă prin sunete, prin acorduri și ritm, dând muzicalitate trăirilor.

Daria Batschi LIVE la Ateneul Român
Prima surpriză a serii: Daria Batschi LIVE la Ateneul Român

Prin sunetul harpei, Daria a adus liniște și bucurie în sufletul fiecărui om prezent în sală.

Mihai Morar, pe scena Ateneului Român, deschide oficial a doua conferință Fain & Simplu
Mihai Morar, pe scena Ateneului Român, deschide oficial conferința Fain & Simplu

A urmat, desigur, discursul de deschidere a evenimentului susținut de Mihai, în care a anunțat, printre altele, și apariția celui de-al doilea număr al ziarului Fain & Simplu. Ziar ce a fost și de această dată înmânat fiecărui participant la finalul întâlnirii.

Ziarul Fain & Simplu Ediția 2 - Fain & Simplu x Ateneu
Ziarul Fain & Simplu Numărul 2

„IUBEȘTE IUBIREA… și-atunci <<Urăște ura>> nu-și mai are sensul”.

Asta scria pe prima pagină a ziarului Fain & Simplu, numărul 2. Dacă nu ai fost la eveniment, însă ești curios ce se ascunde în paginile lui, îți lăsăm mai jos câteva titluri.

Citește așadar următoarele:

Acestea au fost doar trei dintre articolele publicate în ziar. În cazul în care topicul ți se pare de interes, găsești mai multe materiale pe site.

Prima sesiune: Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan

Prima sesiune: Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan

Medicul neurolog și psihiatru Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan a fost cel ce a deschis rândul conversațiilor. Acesta ne-a amintit cât de importantă este stima de sine, cum ea ne reprezintă în lume și cum iubirea este cu adevărat forța care guvernează universul.

Comunitatea Fain & Simplu la Ateneu

Care este diferența între iubirea de sine și încrederea în sine? Iubirea aproapelui ne permite să creștem în înțelepciune? Prin iubirea de sine putem să găsim adevărată noastră frumusețe? Ce este stima de sine? Dar iubirea de sine? – Acestea sunt întrebările pe care mulți ni le-am pus și la care Prof. Dulcan a răspuns, în stilul caracteristic, în cadrul conferinței Fain & Simplu x Ateneu, Ediția II.

Urmărește întreaga conversație aici:

SUFLETUL ȚINE CORPUL ÎN VIAȚĂ. DR. CONSTANTIN DULCAN & MIHAI MORAR | Fain & Simplu X Ateneu 118

După această primă sesiune a urmat pauza de socializare. Comunitatea Fain & Simplu s-a cunoscut mai bine, oamenii au făcut schimb de păreri, au servit un pahar de vin bun și au marcat prezența printr-o fotografie la panoul din foaier.

Comunitatea Fain & Simplu la Ateneu
Pauză de socializare

A doua sesiune: Psiholog Niculina Gheorghiță

„Suntem prima îmbrățisare a mamei”. Acestea sunt cuvintele cu care Niculina Gheorghiță a început a doua parte a conferinței Fain & Simplu x Ateneu.

Timp de o oră și jumătate s-a vorbit despre iubire. Iubirea de mamă, iubirea de sine, iubirea divină și nevoia de conectare cu cei mici au fost au fost doar câteva din centrele de interes ale discuției.

A doua sesiune: Psiholog Niculina Gheorghiță

Este iubirea de mamă o legătură care va dura toată viața și care ne învață lecții prețioase despre iubire, devotament și sacrificiu? Dacă ai fost la conferință, știi deja răspunsul, altfel este musai să asculți discuția Niculinei cu Mihai Morar de la Ateneu.

Urmărește întreaga conversație aici:

NICULINA GHEORGHIȚĂ: „SUNTEM PRIMA ÎMBRĂȚIȘARE A MAMEI!” | Fain & Simplu X Ateneu

Comunitatea Fain & Simplu la Ateneu
A doua pauză de socializare

A treia sesiune: Părintele Constantin Necula

Ultimul invitat al evenimentului Fain și Simplu x Ateneu, Ediția II, ne demonstrează că preotul și iubirea se completează reciproc. Una fără cealaltă nu ar putea exista. Părintele Constantin Necula a reușit să transforme întreaga seara în „Ne pasă”.

A treia sesiune: Părintele Constantin Necula

Se spune că preotul este un păstor al sufletelor și o oglindă a credinței și a înțelepciunii. Dar și preotul are nevoie de iubire. De dragostea aproapelui și de dragostea lui Dumnezeu.

Comunitatea Fain & Simplu la Ateneu

Dacă cineva ar putea oferi lumii un manual pentru iubirea aproapelui acesta este Părintele Constantin Necula. În cadrul discuției el ne amintește ceea ce contează cu adevărat: relația cu Dumnezeu și cu cei care ne sunt semeni. Și mai mult, ne îndrumă pașii spre calea corectă de a primi și oferi iubire.

Urmărește întreaga conversație aici:

MANUALUL IUBIRII APROAPELUI. PĂRINTELE CONSTANTIN NECULA & MIHAI MORAR | Fain & Simplu x Ateneu 123

Evenimentul s-a încheiat cu un concert live de muzică clasică, susținut de Filarmonica „George Enescu”.

Fain & Simplu x Ateneu, Ediția II - Concert Filarmonică George Enescu
Filarmonica „George Enescu” la Ateneu

Mulțumim tuturor celor prezenți pentru iubirea cu care ne-ați îmbrățisat sufletul!

Filarmonica „George Enescu” la Ateneu

Să ne iubim și să iubim, întotdeauna și pentru totdeauna!

P.S. Dacă nu ai apucat să prinzi loc la acest eveniment, nu fii trist. Povestea Fain & Simplu merge mai departe și promite noi surprize. Așadar, rămâi cu ochii pe noi! Un nou eveniment marca Fain & Simplu este la colț.

Mădălina Costache

Vrei să vii la următoarea întâlnire a comunității Fain & Simplu?