Fain & Simplu x Chișinău: Doar VULNERABIL poți fi FORMIDABIL

Fain & Simplu x Chișinău, o conferință pentru cei cu inima faină și simplă.

Fain & Simplu x Chișinău

Pe 7 octombrie 2023, Fain & Simplu a adus, În PREMIERĂ, experiența sa revelatoare în inima Chișinăului! Mihai Morar, alături de invitații săi de excepție, a reușit să aducă pe scena Palatului Naţional “Nicolae Sulac” starea de comunitate.

1700 de oameni cu inima faină și simplă s-au bucurat împreună de o seară cu povești ce inspiră. Au trăit împreună o zi dedicată cuvintelor și au descoperit puterea lor miraculoasă.

Fain & Simplu x Chișinău: Cea mai mare conferință Fain & Simplu de până acum

Invitații speciali ai serii au fost:

  • Părintele Necula cel care au reușit să ajungă la inimile oamenilor de toate vârstele
  • Profesorul Constantin Dulcan cunoscut ca unul dintre cei mai erudiți doctori din lume

Surpriza conferinței a fost scriitorul Igor Guzun, îndrăgit de publicul de pe ambele maluri ale Prutului.

Această întâlnire vine cu o nouă temă, legată de omul contemporan și alegerile lui personale, care sunt importante pentru sănătatea psihică și fizică, liniștea interioară și împlinirea în viața relațională, indiferent de contextele dificile ale societății actuale.

Fain & Simplu x Chișinău: Doar VULNERABIL poți fi FORMIDABIL

Fain & Simplu x Chișinău: Cea mai mare conferință Fain & Simplu de până acum

Mihai Morar a început conferința Fain & Simplu cu versuri din „Rugă Albă”, de Ion Druță:

Curăță-ne, Doamne, casa și masa, și duhul, și trupul, de toate rătăcirile, de toate păcătuirile, de toate nelegiuirile, așa încât să nu ne rămână decât o singură grijă, un singur drum, o singură dragoste și o pâine rotundă pe masă”.

Aceste versuri sunt definiția a ceea ce înseamnă să trăiești fain, dar să rămâi simplu.

Fain & Simplu x Chișinău

Fain & Simplu x Chișinău

Fain & Simplu x Chișinău: Cea mai mare conferință Fain & Simplu de până acum

Citește și: 5 întrebări pentru 2023: Un exercițiu al vulnerabilității recomandat de Mihai Morar

Prima sesiune: Dr. Constantin Dulcan

Starea psihică are o chimie. Chimia aceea te vindecă. În loc să iei un medicamnet din afara corpului, nu uita că ai medicamentul în interiorul tău.”Dr. Constantin Dulcan

Dr. Constantin Dulcan

În prima sesiune a conferinței Fain & Simplu din inima Chișinăului, Mihai Morar îl invită pe scena Palatului Național „Nicolae Suluc” pe Dr. Constantin Dulcan, unul dintre cei mai erudiți doctori din lume și cel mai apreciat medic neurolog și psihiatru din România.

Dr. Constantin Dulcan

Pentru că „Avem întotdeauna vârsta pe care o simțim, pe care o trăim”, Dr. Constantin Dulcan ne-a arătat că anumite gânduri ne pot scurta viața și altele ne pot face să ne simțim mereu tineri:

„Avem nevoie de acceptare, iubire și iertare. Depresia, trsitețea și frica îmbătrânesc lumea. În fiecare zi să ne comportăm ca și cum viața noastră e fără sfârșit. Nu te gândi la final. Cine știe finalul? Nimeni.” – Dr. Constantin Dulcan

Putem trăi absolutul prin lucruri faine și simple. Putem rămâne mereu tineri, dacă urmăm aceste lucuri: o alimentație corectă; o socializare prin discuții plăcute; o hidratare corespunzătoare; orientarea spre a nu încerca să fim intelgienți, ci înțelepți; o igienă bună a colonului, unde optimismul e cheia.

Invitatul surpriză: Igor Guzun

Cuvintele ne ajută să supraviețuim” – Igor Guzun

Igor Guzun

Scriitorul Igor Guzun a fost invitatul surpriză la conferința Fain & Simplu, de la Palatul „Nicolae Suluc” din inima Chișinăului. Unul dintre oamenii faini care definesc iubirea simplu: „Dragostea este atunci când accepți necondiționat ca cel de alături, de sub plapumă, să pună tălpile lui mereu reci, pe picioarele tale întotdeauna calde.

Igor Guzun

Igor Guzun a povestit, alături de Mihai Morar, despre farmecul orașului Chișinău și despre importanța de a duce tot ceea ce citim către inimă și apoi către minte. Despre cum am putea face această lume mai bună, dacă ținem în mână o carte, iar în inimă și-n minte – trăiri faine și simple.

Igor Guzun

Pentru mai multe cuvinte faine și simple, te invităm să citești noul volum de poezie scris de Igor Guzun: „DRAG

A doua sesiune: Părintele Constantin Necula

Raiul e format din oamenii care nu au complicat lucrurile” – Părintele Constantin Necula

Părintele Constantin Necula

În a doua sesiune de la cea mai mare conferință Fain & Simplu, Mihai Morar l-a invitat pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” pe Părintele Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și unul dintre cei mai îndrăgiți oameni ai țării noastre. Prin cuvintele sale pline de dragoste a reamintit tuturor celor prezenți că lucrurile simple sunt cele cu adevărat extraordinare.

Părintele Constantin Necula

Absența credinței e ca atunci când ți se dărâmă un zid și îl înlocuiești cu paie și cârpe. Credința e beton armat. Armura ne-o dă Dumnezeu; betonul îl punem singuri.”Părintele Constantin Necula

 În discursul său, el a îndeamnat oamenii să NU se îmbete cu voința de putere, dar să aibă voință pentru a dărui unii altora acea putere, prin nădejde și iubire.

Suntem recunoscători pentru fiecare prieten din comunitatea Fain & Simplu.

Fain & Simplu x Chișinău - Mihai Morar

Chișinău, îți mulțumim pentru sala și inima plină cu care ne-ai primit!

Mihai Morar la Chișinău

Mădălina Costache

Vrei să vii la următoarea întâlnire a comunității Fain & Simplu?