Echipamentul adecvat pentru pilates: ce ar trebui să porți (și ce nu)

Echipamentul adecvat pentru pilates: ce ar trebui să porți (și ce nu)

Te-ai decis în sfârșit să participi la o oră de pilates însă nu știi cu ce să te îmbraci? Stai în fața dulapului, cu ghiozdanul gol la picioare și te întrebi care este echipamentul adecvat pentru pilate. Oare e în regulă să porți doar un tricou și pantaloni scurți? Pantofi de tenis? Ai nevoie chiar de pantofi? Din fericire, ai ajuns la locul potrivit pentru a afla tot ce trebuie să știi.

Echipamentul adecvat pentru pilates: ce ar trebui să porți (și ce nu)

În general, pilatesul necesită îmbrăcăminte flexibilă, confortabilă, care să îți permită să te miști liber dintr-o poziție în alta. Dacă încă nu ești sigur de ținuta ta, iată un ghid aprofundat despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să porți la Pilates.

Alege un top ajustat

Hainele largi nu sunt cele mai potrivite pentru o oră de pilates. De ce? Ei bine, având corpul acoperit de țesături face ca urmărirea antrenamentului să fie îngreunată. Mai exact, instructorul nu poate analiza mișcările corpului și deci buna execuție a posturilor. Astfel, se recomandă purtarea un top pentru antrenament, astfel încât instructorul să observe și să poată corecta mișcările la timp. Pentru a preveni rănile, alege un maiou sau o mânecă lungă care să-ți prezinte membrele și cutia toracică. Asigură-te că acele haine sunt elastice pentru a te putea întinde confortabil.

Citește și: Cum ne influențează hainele starea de spirit

Nu uita că pilates presupune așezarea pe o saltea, așa că evită topurile care se leagă la spate. Acestea pot provoca distragerea atenției sau disconfort. Totodată, alege haine cu cusături fine pentru a evita frecarea suplimentară în timpul antrenamentului.

Alege jambiere elastice

Asigură-te că pantalonii sunt confortabili și oferă o acoperire adecvată. În timpul antrenamentului, picioarele sunt adesea despărțite sau deasupra capului. Așadar, jambierele care se întind sunt ideali.

Dacă nu te simți confortabil în jambiere, poți opta și pentru pantaloni scurți de compresie sub pantalonii scurți de sport obișnuiți. Testează ambele variante și observă-ți corpul. Te simți confortabil pentru a începe?

Alege țesături respirabile

Țesătura care elimină umezeala te răcorește în timpul pilatesului. Cămășile absorbante atrag umezeala de pe piele, menținându-te uscat și fără transpirație. De asemenea, în loc de un tricou din bumbac, poartă un top mai subțire, care elimină umezeala, pentru a permite instructorului să-ți corecteze cu ușurință postura.

Uneori vrem să transpiram la un curs de pilates sau yoga, ceea ce ne poate ajuta la întinerirea corpului. În acest caz, este mai bine să porți haine cu un procent ridicat de materiale naturale precum bumbacul sau cânepa.

Investește în șosete aderente

Dacă ai adesea crampe la picioare sau le simți mai mereu reci, poartă șosete aderente în timpul antremanetului. Pilatesul se face de obicei desculț, dar poți purta șosete dacă vrei un plus de stabilitate. Șosetele aderente sunt cea mai bună opțiune, deoarece previn alunecarea în timpul antrenamentului.
Dacă te afli într-un studio mai cald (sau ai picioarele transpirate), optează pentru șosete aderente fără degete. Acestea din urmă au o ventilație mai mare decât șosetele tradiționale închise!

Citește și: