Dragoș Buzzi, omul care a adunat 1.000 de urmăritori pe zi pe social media, își dezvăluie secretele și cel mai mare vis al său în fața lui Mihai Morar.
Invitat la podcastul Fain & Simplu Dragoș se lasă descoperit sub toate cele trei mari roluri ale vieții sale: tată, influencer și profesor. În toate vulnerabil, curajos și sincer.
Ești curios să afli care sunt secretele și strategiile succesului pe Instagram? Vrei să știi cum a crescut de la 0 la 100 k urmăritori în doar 10 luni? Vezi aici episodul integral. Este un podcast care o să te surprindă din toate punctele de vedere. Prin naturalețe, simplitate, curaj, libertate de spirit și de gândire, dar și prin unicitate.
Dragoș a lăsat să iasă la suprafață dezvăluiri despre cele mai emoționante și decisive momente ale vieții sale. Divorțul părinților, venirea în București, refuzul ofertei de CEO al unei companii la doar 28 de ani sau terapia de cuplu la care a ales să meargă împreună cu soția pentru a-și salva căsnicia sunt doar câteva dintre subiectele abordate.
Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Dragoș Buzzi
În cadrul conversației de la podcast, Dragoș a recomandat comunității Fain & Simplu patru cărți. Lecturi care pe el l-au ajustat să fie omul de astăzi și despre care crede că sunt de neratat în călătoria oricărui om spre succes.
Te iubesc orice-ai face! – Ioana Chicet-Macoveiciuc
“E o carte foarte frumoasă care se numește ‘Te iubesc orice-ai face’. E o carte pentru copii, dar să o citească și adulții.” – Dragoș Buzzi
O carte despre experimențe de copil, cu dialoguri simpatice și ilustrații vesele. Lectură în care se vor regasi toți copiii și toți părinții. O carte care le va plăcea copiilor, pe care se vor bucura s-o recitească alături de părinte seară de seară. Un personaj care le va deveni rapid prietenă bună. Un instrument util pentru părinți obosiți care vor să se conecteze rapid și eficace cu puiul lor.
Skin in the Game – Nassim Nicholas Taleb
sau Când pielea ta e în joc – varianta tradusă în limba română
Trecând prin cam toată istoria omenirii, citând cu fler atât din Părinții Bisericii, cât și din Nietzsche și Popper, din Seneca și Donald Trump, Nassim Nicholas Taleb ne arată că asumarea riscurilor și implicarea curajoasa în viață de zi cu zi, dar și în probleme care depășesc sfera propriei locuințe sau a interesului propriu, sunt atribute esențiale ale eroilor și, în general, ale tuturor celor care și-au găsit sensul vieții.
Într-un stil cât se poate de limpede și iconoclast, ca întotdeauna, Taleb cheamă la duel credințe și preconcepții dintre cele mai bine păzite și devenite astăzi norma. De la intervenționismul militar în numele restabilirii păcii, până la modul în care se fac investițiile financiare sau felul în care se propagă anumite credințe religioase. În orice situație discutata, criteriul infailibil după care putem judeca autenticitatea, virtutea, dorință de a face bine, probitatea științifică sau adevărată devoțiune religioasa este disponibilitatea celui implicat de a-și pune pielea în joc.
The Anxious Generation – Jonathan Haidt
sau O generație în pericol – varianta tradusă în limba română
„Ne-am supravegheat excesiv copiii în lumea reală și i-am lăsat complet vulnerabili în cea virtuală, ambele fiind greșeli fundamentale.”
Cel mai mare dispozitiv de distragere a atenției inventat vreodată stă nestingherit in buzunarul copiilor noștri. Copilăria bazată pe joacă liberă a fost înlocuită treptat de utilizarea exagerată a tehnologiei. Acest fapt afectând profund dezvoltarea socială și neurologică a copiilor.
Soluțiile pentru a restabili echilibrul și pentru a ajuta copiii să navigheze sănătos în era tot mai digitalizată se regăsesc în această carte. O lectură urgentă, actuală, esențială pentru orice părinte sau viitor părinte.
The Happiness Hypothesis – Jonathan Haidt
sau Ipoteza fericirii – varianta tradusă în limba română
Ipoteza fericirii este o carte despre cum ne putem găsi un sens în viață asimilând sfaturile vechii înțelepciuni și adoptând descoperirile psihologiei moderne. Haidt pune în discuție unele dintre concepțiile populare despre originea fericirii, despre rolul reciprocității și despre contribuția rațiunii la luarea deciziilor.
Aflăm astfel de ce, de multe ori, virtutea nu își este propria răsplată. Înțelegem de ce extrovertiții sunt de fapt mai fericiți decât introvertiții. Dar și de ce gândirea conștienta nu e atât de importanta cum ne-ar placea să credem. Inspirandu-se atât din filozofie, cât și din știință, această carte ne arată cum am putea deveni mai buni, mai echilibrați și mai fericiți.
VEZI ȘI:
- Ce îți recomandă: Rareș Bănescu /Dumitru Borțun / Theo Rose și Anghel Damian / Dragoș Pătraru / Sonia Argint