Simplitate – la ce te gândești când auzi acest cuvânt? Deseori, simplitatea înseamnă ceva diferit de la o persoană la alta. Pentru unii, simplitatea se referă doar la haine sau la alimentație. Mulți însă văd în simplitate un fel de a fi.
Pentru Ada Condeescu, tânăra actriță care a cunoscut succesul internațional la nici 21 de ani, simplitatea înseamnă liberate. Invitată în podcastul Fain&Simplu, aceasta a spus:
„Îmi place simplitatea frumoasă, care te face să te simți liber.” – Ada Condeescu
În ciuda aparențelor, poate fi destul de complicat să trăiești simplu. În general, oamenilor le place să-și complice existența. Ne facem tot felul de gânduri, ne stresăm și alergăm zi de zi în căutarea libertății. De cele mai multe ori însă, libertatea este mai aproape decât credem.
După cum spunea și părintele Teologos în episodul 065:
„Omul este liber și își folosește libertatea ca să și-o piardă.” – Părintele Teologos
Cu alte cuvinte, ne punem singuri bețe în roate, zi de zi. Ne complicăm mai mult decât este cazul. În loc să trăim fain și simplu, alegem o viață aglomerată.
Despre simplitate se pot spune foarte multe. Astăzi însă, vom aminti doar câteva adevăruri despre aceasta. Citește-le cu atenție! Încearcă să vezi care este adevărul tău.
7 adevăruri despre simplitate
Simplitatea nu este un sacrificiu
A trăi cu mai puțin nu înseamnă a suferi. Simplitatea este mai degrabă, o modalitate de a descoperi ce este cu adevărat important. Uneori, trebui să elimini tot ce nu este, pentru a reuși.
Simplitatea nu arată la fel pentru toată lumea
Așa cum am spus la început, toți gândim altceva când auzim cuvântul simplitate. Spre exemplu, a trăi simplu poate însemna să-ți cultivi propria hrană. De asemenea, poate însemna să te muți într-un apartament mai mic.
Sunt multe moduri prin care poți trăi simplu. Cea mai bună variantă este cea care îți face ție viața mai bună.
Simplitatea te va schimba
Ne-am obișnuit să credem că schimbările bune vin din interior spre exeterior. Ei bine, simplitatea are un mod puternic de a lucra din exterior spre interior.
Să ne gândim la următorul exemplu. Ai de lucru la un proiect, dar este dezordine în jur. Parcă nu te poți concentra. De câte ori te-ai trezit făcând curățenie?
Ai făcut ordine pentru că ai simțit nevoia de a te elibera. La fel face și simplitatea. Îți oferă posibilitatea de a elimina surplusul și de a te conecta cu ceea ce este cel mai important.
Simplitatea îți deschide mintea
Odată ce vei vedea cât de ușor este să trăiești simplu, vei fi mai deschis la schimbare. Așadar, putem spune că, simplitatea te ajută să faci față nesiguranțelor. Îți oferă noi moduri de acțiune prin care viața ta să fie mai bună.
Simplitatea nu este o competiție
Dacă ești mai mult sau mai puțin simplu decât altcineva nu contează!
Provocarea de a purta doar 30 de piese vestimentare este doar un experiment. A trăi cu mai puțin de 100 de lucruri este de asemenea doar un test pe care ți-l dai singur. Aceste mici provocări sunt doar instrumente prin care tu să vezi puterea în “mai puțin”. Cifrele nu contează!
Simplitatea ajută relațiile
Când trăiești pur și simplu, încetinești ritmul. Astfel devi mai atent și mai iubitor. Nu toți vor fi de acord cu noua ta abordare. Este în regulă! Dă-te un pas în spate și concentrează-te pe iubire.
Simplitatea îți arată că poți fi fericit și cu mai puțin
De mici am învățat că mai mult atrage mai mult. Ni s-a spus că mai puțin atrage mai puțin. Dacă te oprești pe stradă și întrebi oamenii ce vor de la viață, aceștia vor răspunde:
„Vreau mai mulți bani!”
„Îmi doresc o casă mai mare!”
„Vreau un loc de muncă mai bun!”
„Îmi doresc o mașină scumpă!”
“Vreau un telefon nou!”
“Îmi doresc o vacanță în străinătate!”
În schimb, tot ce își doresc cu adevărat este:
- sănătate,
- fericire,
- timp,
- siguranță,
- iubire,
- respect,
- satisfacție,
- inspirație,
- liniște.
Știm cu toții că acestea nu se găsesc la mall, nu? Indiferent în ce magazin intri, nu o să le poți cumpăra.
„Mi se pare că sunt atât de multe probleme pe lumea asta. Nu are rost să-ți pui alte obstacole inutile.” – Ada Condeescu
Prin urmare, are sens să ne complicăm? Merită oare, să ne consumăm timpul alergând după lucruri? Fericirea ta stă în ele? Libertatea chiar se rezumă la asta? Până la urmă de ce vrem să avem atât de multe în jur? Pentru cine contează obiectele, de fapt? Sunt ele cele mai importante pentru noi sau pentru ceilalți? Gândește-te la asta! S-ar putea să fii surprins de răspunsul pe care îl vei da.
Noi am găsit 7 adevăruri despre simplitate. Sperăm ca acestea să te ajute în căutarea ta. Ne dorim ca tu să-ți găsești adevărul personal. Caută acea simplitate care îți oferă libertatea mult visată.