Fain & Simplu x Oradea: Prima conferință Fain & Simplu în afara Bucureștiului

Fain & Simplu x Oradea: Prima conferință Fain & Simplu în afara Bucureștiului 

În preajma celei mai mari sărbători a creștinității, Paștele, Mihai Morar a organizat prima întâlnire a comunității Fain & Simplu x Oradea. O conferință închinată Luminii din noi, în cadrul căreia invitații speciali, Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea și Părintele Vasile Ioana, au arătat că noțiunea de iubire de oameni nu a dispărut.

Fain & Simplu x Oradea: Prima conferință Fain & Simplu în afara Bucureștiului

Întâlnirea a avut loc la Teatrul Regina Maria, una dintre cele mai vechi instituții de cultură din țară. Aflată în centrul unui veritabil muzeu de arhitectură în aer liber, această clădirea a devenit pentru o zi locul în care comunitatea Fain & Simplu din Oradea și-a descoperit lumina interioară, acea stare de liniște și împlinire.

TEATRUL REGINA MARIA

Așa arăta sala înainte ca Mihai Morar să dea start primei conferințe Fain & Simplu din afara Bucureștiului:

TEATRUL REGINA MARIA: Before
TEATRUL REGINA MARIA: Before

Și asta se prezenta locul după începerea prorpiu-zisă a evenimentului:

TEATRUL REGINA MARIA: After
TEATRUL REGINA MARIA: After

Conferința Fain & Simplu x Oradea “a arătat ca o grădină pe 3 etaje: trup, minte și suflet” – după cum însuși Mihai Morar a mărturist.

Marea deschidere

Ca de fiecare dată, evenimentul a început cu o doză de socializare și bună dispoziție, urmată de discursul de deschidere a lui Mihai Morar:

Atmosfera dinainte de prima sesiune a conferinței Fain & Simplu x Oradea
Atmosfera dinainte de prima sesiune a conferinței Fain & Simplu x Oradea
Mihai Morar și Ziarul Fain & Simplu
Mihai Morar pe scena Teatrului Regina Maria marcând începerea oficială a conferinței

În cadrul discursului, Mihai Morar a amintit și de Ziarul Fain & Simplu, ce urma a fi distribuit tuturor participanților la finalul evenimentului. Dacă ești un urmăritor fidel al activității noastre, probabil știi deja de existența lui. Iar dacă nu ai participat la eveniment, însă ești curios ce ascund paginile lui, te invităm să citești următoarele:

Acestea au fost doar trei articole dintre cele publicate în ediția cu numărul trei a ziarului. Vor mai urma și altele (nu toate, ce-i drept), deci rămâi cu ochii pe noi, dacă subiectul este de interes. 🙂

Ziarul Fain & Simplu

Prima sesiune: Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

Primul invitat care a urcat pe scena teatrului a fost Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea. După peste jumătate de secol dedicat descifrării misterelor celui mai important organ al corpului uman și activității în slujba a mii de pacienți, acesta a oferit publicului cele mai importante secrete ale unui creier performant.

Prima sesiune: Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

Totodată, a dezvăluit principalele tehnici de combatere a stresului și a sentimentelor negative, dar și modul prin care putem resimți prezența lui Dumnezeu în centrii nervoși ai creierului.

Oamenii faini si simpli

Atunci când suntem pierduți, credința ne oferă o rază de speranță. Cu ajutorul credinței învățăm să ne vindecăm, să ne eliberăm de frică și de durere, să ne regăsim liniștea și pacea interioară și să devenim mai puternici și mai înțelepți.

Prima sesiune: Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

Prof. Dr. Vlad Ciurea: „ Nu poți să fii doctor dacă nu crezi în Dumnezeu. Si noi, medicii, ne facem cruce înainte de o operație. Mâinile medicilor sunt prelungirea gândirii și mâinile lui Dumnezeu”.

După conversația profesorului cu Mihai Morar a urmat pauza de socializare.

Mihai Morar poze la panou cu oamenii din comunitate

Comunitatea Fain & Simplu din Oradea s-a întâlnit pentru prima dată fizic.

Oamenii din comunitatea Fain & Simplu x Oradea

S-au schimbat păreri, s-au legat prietenii, s-a consumat un vin de calitate și s-a marcat prezența printr-o fotografie la panou.

Oamenii din comunitatea Fain & Simplu x Oradea

A doua sesiune: Părintele Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana, paroh al bisericii “Sfântul Nicolae Dintr-o zi”, unul dintre cei mai îndrăgiți preoți ortodocși ai acestor vremuri a fost cel de-al doilea invitat a lui Mihai pe scena Teatrului Regina Maria.

În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, participând la numeroase conferințe, podcasturi și dezbateri, acesta abordează teme de actualitate și are harul de a apropria omul contemporan de credință, oferindu-i îndrumare în lupta cu frământările de zi cu zi.

A doua sesiune: Părintele Vasile Ioana

La Fain & Simplu x Oradea, Părintele a destăinuit cum ne putem cunoaște pe noi înșine cu ajutorul credinței, cum ne putem redobândi încrederea în forțele proprii, descoperind astfel calea spre o viață împlinită și un suflet împăcat.

Iubirea de oameni nu a dispărut. Ea e aici. Trăiește în fiecare dintre noi și poate să învingă orice greutate dacă o hrănim cu bunătate.

A doua sesiune: Părintele Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana: „ Există și o altă inimă și o altă minte. Sediul central al ființei noastre este sufletul”.

Atât în cadrul primei sesiuni, cât și în a doua, publicul nu s-a sfiit în a pune întrebări. Lucru ce ne bucură enorm și mulțumim fiecărui curajos în parte.

Oamenii din comunitatea Fain & Simplu x Oradea

Asta este esența întâlnirilor fizice de care suntem mândri. Faptul că putem interacționa față în față și putem oferi răspunsuri punctuale nevoilor fiecărui om prezent la eveniment.

Mihai Morar, Prof. Dr. Vlad Ciurea, Părintele Vasile Ioan la evenimentul Fain & Simplu X Oradea

Vă mulțumesc nespus! Misiunea “Fain & Simplu” merge mai departe.

Cam așa am rezuma emoția primei întâlniri Fain & Simplu în afara Bucureștiului. Mulțumim tuturor pentru prezență. Fără voi acest proiect nu ar fi ajuns la nivelul la care este astăzi.

P.S. Dacă nu ai apucat să prinzi loc la acest eveniment, nu fii trist. Povestea Fain & Simplu merge mai departe și promite noi surprize.

Mădălina Costache

Vrei să vii la următoarea întâlnire a comunității Fain & Simplu?