Ce este sinele divin și cum te poți conecta la el

Ce este sinele divin și cum te poți conecta la el

Probabil nu este prima dată când auzi despre sinele divin. Poate, ascultând-o pe Niculina Gheorghiță în cadrul podcastului Fain & Simplu, ți-a atras atenția și ai vrut să afli mai multe, însă, dintr-un motiv sau altul, nu ai ajuns să aprofundezi subiectul. Ei bine, știi cum se zice, lucrurile ți se întâmplă atunci când ești cu adevărat pregătit pentru ele. Prin urmare, de vreme ce acest articol a ajuns la tine, poate că acum a venit momentul să afli ce este și cum te poți conecta la sinele tău divin.

Ce este Sinele Divin?

Sinele Divin, sau Sinele Superior, așa cum mai este cunoscut, este o credință deținută de hinduși și de gândirea New Age. Conform acestor credințe, acesta este Sinele care există la un nivel și mai înalt decât sufletul. Aflat în fiecare dintre noi, el este sursa luminii și a vieții, adevărata motivație de a trăi.

Sufletul tău, fiind mai aproape de personalitatea ta, este doar un intermediar între tine și Sinele tău Divin până în momentul în care poți experimenta și realiza în mod direct Sinele Divin așa cum este. Într-o manieră mai poetică, lumina sufletului tău este cea care dezvăluie lumina Sinelui tău Divin.

Dar ce este acest sine mai exact?

Esența divină a ființei tale, sursa întregii lumini și a vieții din tine. Este omniprezent, omnipotent și omniscient. Sinele divin este un observator, un martor al activității minții tale, fără însă a se indetifica cu ele. Acea partea liberă de toate atașamentele și dincolo de orice acțiune din tine. Este o ființă eternă, infinită, iubire și înțeleaptă, constantă, neschimbătoare și indestructibilă.

De ce să-ți contactezi sinele divin?

Pe măsură ce te deschizi către Sinele tău Divin, poți primi îndrumarea, pacea, armonia și lumina iubitoare a acestuia. Te vei putea îndepărta cu o mai mare ușurință de distragerile cotidiene ale lumii fizice și te vei putea echilibra în lumina, iubirea și puterea acestui sine etern.

Prin conectarea la sinele tău divin poți ajunge să-ți atingi întreg potențialul. Asta pentru că el te îți va dezvălui toate iluziile și atașamentele care te-au ținut atât de mult timp captiv într-o vibrație joasă, limitativă pentru dezvoltarea ta. Mai mult decât atât, îți va da și puterea, înțelepciunea și viziunea de a elibera aceste energii.

Poate crezi, poate nu, însă sinele tău divin încearcă mereu să ajungă la tine. El vrea să-ți trimită puterea, iubirea și înțelepciunea de a atrage forme, gânduri, sentimente și situații mai înalte în viața ta. Este nevoie însă ca tu să fii receptiv la strigătul lui. Așadar fii deschis să primești lumina sa călăuzitoare spre un mod mai simplu, mai bun și mai vesel de a trăi.

Contactarea Sinelui Tău Divin

Pentru a intra în legătură cu sinele tău divin este nevoie, așa cum am menționat, ca tu să fii deschis. Poți face asta luând în mod conștient contact cu el și cerându-i îndrumarea. Cu alte cuvinte, pentru a ajunge la cea mai înaltă formă a ta este nevoie să adaugi „intenție” în tot ceea ce faci.

O modalitate de a te contacta la Sinele Divin este prin tăcere.

Această conexiune se întâmplă dincolo de minte. Din această cauză este posibil să nu simți că ai luat contact cu el. Intenția ta de a te conecta cu sinele tău divin și receptivitatea ta la el sunt tot ceea ce este nevoie pentru a face această conexiune și pentru a primi îndrumarea, energia și inspirația sa.

1. Începe prin a sta liniștit. Stabilește-ți intenția de a intra în contact cu sinele tău divin, de a te deschide către el și de a primi energia sa iubire, inspirația, conștientizarea și toate darurile conștiinței pe care țe le oferă.

2. Eliberează orice gând și imaginează-ți că ești inteligența infinită, iubire și atotcunoscătoare, care privește prin ochii tăi. Simte „Eul” din interiorul tău care este întotdeauna prezent. Aceasta este conștientizarea pură.

3. Lasă-ți mintea să se odihnească complet, fie chiar și pentru o clipă. Eliberează-te de orice gând despre lumea exterioară și concentrează-te pe ce se află în interiorul tău. Caută să găsești liniștea din tine și să rămâi acolo cât de mult poți. Dacă vrei, cere-i sinelui tău divin îndrumare în timp ce cauți în tăcere.

Ce este sinele divin și cum te poți conecta la el
Ce este sinele divin și cum te poți conecta la el

4. Observă ce gânduri noi ai după aceste momente de tăcere. Făcând acest lucru aduci mai multă putere, dragoste, înțelepciune, îndrumare, abundență și viziune spirituală.

5. Fii receptiv la mesajul interior primit. Contactul poate veni printr-un sentiment de pace sau din contră, un val de energie; o cunoaștere interioară sau pur și simplu o respirație mai profundă. Totodată, conexiunea ta cu sinele tău divin este unică, așadar mesajul primit poate apărea în orice alt mod.

Atenție, acest exercițiu de conectare prin tăcere nu trebuie să dureze neapărat zeci de minute. De fapt, este la fel de eficient să ai mai multe sesiuni scurte, de zece douăzeci de secunde, pe parcursul zilei. Astfel, mici pauze de liniște între momentele agitate ale zilei îți pot readuce echilibrul de care ai nevoie și te pot ajuta să-ți aprofundezi relația cu sinele tău divin.

Mădălina Costache