În ultima vreme mersul la biserică este o activitate din ce în ce mai ignorată de către tineri. Unii s-au îndepărtat de tot de spiritul lor și de religie. Alții au ales să-și poarte conversațiile cu Dumnezeu doar în confortul casei. Un motiv pentru care oamenii s-a îndepărtat de biserică este, după spusele părintelui Francisc Doboș, lispa actualității.
Pe de-o parte, telefoanele și în general evoluția tehnologiei ne-a permis acest moft. Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să primim ceea ce dorim rapid, dacă se poate în maxim 15 minute. Cu un simplu click, putem aduce la ușa casei: mâncarea preferată, mobila visată, cărțile favorite, etc. Acest fapt ne-a făcut să credem, cu sau fără voie, că-l putem aduce la fel de rapid și pe Dumnezeu.
Pe de altă parte, slujbele din biserică nu se desfășoară precum un clip de pe internet. Ai nevoie de multă atenție și implicare pentru a înțelege ce se petrece acolo. Mai mult, majoritatea învățăturilor spuse nu sunt cu sens propriu. Poveștile împărtășite enoriașilor sunt aceleași ca cele spuse acum mii de ani. Vremurile s-au schimbat, iar după cum spune și părintele Francisc Doboș, informația trebuie tradusă.
Citește Fain&Simplu: Ce îți recomandă Părintele Francisc Doboș
Părintele recunoaște că nu toți slujitorii Domnului reușesc să fie traducători. Cu toate acestea, te îndeamnă să nu renunți la credință din cauza neînțelegerii sau a unui incident mai puțin fericit. Caută să-ți găsești locul în casa Domnului! Dacă nu a fost să fie în biserica de lângă casa ta, caută să mai faci câțiva pași. Cu siguranță ai locul tău, nu te îndoi de asta. Dacă alegi să ții relația cu Dumnezeu doar pentru tine, în inima casei tale, este în regulă. Atâta vreme cât nu-l faci după chipul și asemănarea ta, poți avea un legământ puternic chiar și acasă.
În podcastul Fain&Simplu, părintele Francisc Doboș îți prezintă un model de traducător al spuselor Domnului. Oricare ar fi modul în care alegi să-l primești pe Dumnezeu în sufletul tău, acesta îți recomandă să citești:
Tweeting cu Dumnezeu – Părintele Michel Remery
Părintele Michel Remery, împreună cu o echipă de tineri (de la 17 la 30 de ani) a dezvoltat proiectul #TwGOD. Prin această carte, aceștia și-au propus să-i ajute pe oameni să-și găseasă răspunsurile la cele mai profunde întrebări.
„Biblia trebuie tradusă acum, iată o carte făcută de un preot olandez făcută într-o manieră proaspătă, cu răspunsuri mici, rapide.” – Părintele Francisc Doboș
Indiferent de religia pe care o ai, merită să arunci o privire în această carte. „Tweeting cu Dumnezeu” este o lectură ușoară care îți oferă o perspectivă curată și simplă asupra vieții.