Job, relații, pasiuni, scop: Totul este practică!

Totul este practică

Fiecare dificultate care apare este pur și simplu ceva cu care se exersează. Fiecare frustrare față de o altă persoană este un teren de practică, iar cealaltă persoană devine profesorul tău. Totul este practică când vine vorba de o problemă care apare în fața noastră și de care trebuie să trecem.

Job, relații, pasiuni, scop – Totul este practică!

În mod normal, ne gândim la aceste dificultăți și frustrări ca la ceva în neregulă cu noi, cu cealaltă persoană sau cu lumea. Cu acest tip de viziune, fiecare eșec este un alt motiv pentru a ne simți prost cu noi înșine. Fiecare frustrare față de altcineva este un motiv pentru a-i închide sau a-i ataca. Tot ce este în neregulă cu lumea este un alt motiv pentru a te simți descurajat.

Dar dacă, în schimb, am lua-o doar ca pe ceva cu care să exersăm?

Viața este o practică. Parentingul este o practică. Chiar și a iubi este o practică. Totul este practică, cu adevărat.

Când practicăm ceva, luăm măsuri pentru a ne îmbunătăți. Facem ceva din nou și din nou pentru a-l stăpâni în timp ce învățăm continuu și ajustăm pe parcurs. Practica nu face totuși perfecțiune, pur și simplu face progres.

Practicarea scopului

Din anumite motive, atunci când vine vorba de găsirea și urmărirea adevăratului nostru scop la locul de muncă, nu îl tratăm ca pe o practică. Ne spunem că este un lux, ceva de explorat când avem timp. Amânăm până când într-o zi stăm la birourile noastre și ne întrebăm „Chiar îmi voi petrece restul vieții făcând asta?”

Ceea ce se întâmplă este că, în timp, rămânem blocați în cerințele raționale și funcționale ale jobului nostru, exersând doar „la ce ești bun” și „pentru ce poți fi plătit” în detrimentul potențialității emoționale și spirituale a jobului nostru prin exersând „ceea ce iubești” și „ceea ce are nevoie lumea”.

Deci, de ce nu ne practicăm scopul și nu îl aducem în munca noastră zilnică? La urma urmei totul este practică. De ce am ignorat această potenţialitate? Și a cui este responsabilitatea asta? Este a ta, a managerilor tăi sau a liderilor tăi? Cred că depinde de tine, deoarece scopul este intrinsec. Îți cere să te conduci singur, nu să te uiți la alții pentru a-l câștiga.

Job, relații, pasiuni, scop: Totul este practică!

De ce ai nevoie pentru a-ți practica scopul?

Ai nevoie de trei lucruri pentru a începe să-ți practici scopul acum și să-l aduci în munca ta zilnică. Primul este curajul de a recunoaște că eștii „în afara scopului”, al doilea este dorința de a merge într-o aventură a scopului și al treilea este îți faci timp pentru aceasta.

Dacă crezi că ești prea ocupat pentru a-ți face timp, uită-te la ultima săptămână. Câte dintre acele ore au fost petrecute în interiorul și în afara serviciului în activități inutile sau care irosesc timpul, care te-au îndepărtat de scopul tău (TV, rețelele sociale, întâlniri fără rost)? Ce-ar fi dacă ai dedica acele ore exersării scopului tău?

Fiecare provocare, problemă, frustrare, eșec are un scop, iar acestea devin locuri de practică. Viața devine un loc de joacă și un loc de explorare. Lumea este un loc magic în care totul este practică pentru că “totul are un scop”!