5 alimente de mâncat înainte de culcare

Cele mai bune și mai rele alimente de mâncat înainte de culcare

Când îți este foame, greu te mai poți controla! Nu contează ce mănânci, doar comestibil să fie. Când soarele apune, parcă ești și mai tare atras de frigider. Îl deschizi și mănânci tot ce apuci, fără să te gândești dacă este sau nu potrivit. Ți s-a întâmplat? Unele alimente, chiar dacă ne opresc senzația de foame, nu sunt și cele mai bune de mâncat înainte de culcare.

Sunt multe motive pentru care ți se poate face foame seara. Poate cina a fost gustoasă, însă nu și sățioasă. Poate mâncarea este un confort în momentele de stres și anxietate. Oricum ai ajuns în fața frigiderului la ora de culcare, mănâncă! Da, ai citit corect. Mănâncă!

Probabil ai auzit că nu este bine să mănânci înainte de somn. Acest gând poate te-a oprit în trecut. Oprește-te! Când corpul tău îți spune că vrea mâncare, ascultă-l. Nu te încăpățâna. Să te duci flămând în pat și să stai nemâncat pentru opt ore, nu este recomandat.

Ultimele cercetări au arătat că alimentele bogate în nutrienți consumate chiar și seara, înainte de somn, aduce beneficii. Cum? Da, poate fi benefic pentru sănătatea inimii și pentru recuperarea mușchilor după sport. Important este să alegi corect. Când te afli în fața frigiderului, iar luna este pe cer, pune mâna pe alimentele care susțin un somn odihnitor. Care sunt acelea? Mai jos ai o listă cu alimentele bune și mai puțin bune pentru gustarea de seară.

5 alimente bune de mâncat înainte de culcare

1. Cireșele – Studiile au arătat că fructele te pot ajuta să dormi mai mult și să-ți îmbunătățești calitatea somnului. Cireșele sunt o sursă naturală de melotonină.

2. Bananele – Bogate în magneziu, s-a descoperit că măresc semnificativ melotonina. Totodată, sunt o sursă bună de carbohidrați și o gustare ușoar de savurat.

3. Nucile – Renumite pentru grăsimi sănătoase, au de asemena melatonină. La ce te ajută această substanță? Te poate duce la o noapte mai mulgă de somn neîntrerupt.

4. Curcanul – Recomandat adesea ca fiind cel mai indicat pentru a fi consumat înainte de culcare.

5. Laptele – Ai dreptate! Nu este un aliment solid, ci o băutură. Cu toate acestea, nu putea lipsi de pe lista noastră de alimente bune de mâncat înainte de culcare. Beneficiile sunt reale. Triptofanul și calciul te ajută să dormi mai liniștit.

5 alimente rele de mâncat înainte de culcare

1. Citricile – Portocalele și grepfruturile sunt o gustare bună, însă pentru micul dejun sau prânz. Acestea sunt destul de dure pentru sistemul digestiv. Încearcă să le consumi mai bine în prima parte a zilei.

2. Mâncăruri picante – Atenție! Sunt cele mai periculoase și mai puțin indicate de mâncat înainte de culcare. Acestea sunt greu de digerat și pot provoca arsuri la stomac. Prin urmare o să-ți fie dificil să te relaxezi și să adormi.

3. Ciocolata – Delicios! Cred că face parte din deserturile tale preferate, nu? Pentru majoritate așa este, dar din cauza cofeinei, nu se recomandă consumul înainte să te bagi în pat. Partea bună, după micul dejun, poți să te răsfeți cu o bucată de ciocolată.

4. Alimente prăjite – Un burger și cartofi prăjiți poate a fost alegerea ta de noaptea trecută. Ai dormit bine? Sigur ai avut un soi de indigestie. Prin urmare, evită să le consumi pe viitor pentru un somn liniștit.

5. Alcoolul – Dacă ai consumat un pahar de vin seara, probabil ai simțit inițial că te fură somnul. Așa se întâmplă cu toate băuturile alcoolice. Orice pahar băut seara duce la o noapte agitată și la oboseală a doua zi.

Acum că știi ce poți mânca seara, fugi la cumpărături. Nu vrei să te prindă noaptea nepregătit. Nu uita, însă, cele trei mese principale sunt cele mai importante. Ai grijă ce mănânci pe tot parcursul zilei.