Dacă nu ai apucat să citești prima parte, „ Cum învingi lenea: Setează-ți mindset-ul ” recomandarea ar fi să începi mai întâi de acolo, după care să te întorci aici la “ Pregătește-ți terenul “. Și pentru că vrei să depășești lenea, nu o să procurăm un link direct, te încurajăm să mergi să îl cauți printre articolele noastre.
Cum învingi lenea: Pregătește-ți terenul!
Pasul 7. Sari din pat.
Cercetările ne spun că apăsarea butonului de snooze nu ne face bine. Ai crede că să stai întins acolo și să te bucuri de căldura păturii ți-ar da mai multă energie mai târziu, dar se întâmplă invers. De fapt, suntem mai obosiți pe parcursul zilei. În schimb, sari din pat și începe o rutină consistentă de dimineață. Mintea ta va urma indiciile pe care corpul tău i le dă. Dacă sari din pat, trebuie să fii pregătit și nerăbdător să îți începi ziua.
Încearcă să îți așezi ceasul cu alarmă în cealaltă parte a camerei, astfel încât să trebuiască să te ridici fizic din pat pentru a-l opri. Acest lucru face ca apăsarea butonului de amânare sau adormitul la loc să fie mult mai dificilă.
Sari, la propriu, dacă te simți stăpân pe tine. Fă-ți sângele să circule. Poate fi ultimul lucru pe care vrei să-l faci, dar dacă îți reușește, vei fi cu atât mai viu după.
Pasul 8. Stabilește niște obiective realizabile.
Fixându-ți niște obiective demne, dar realizabile, vei avea ceva de așteptat. Alegeți obiective care te inspiră cu adevărat și care profită la maximum de talentele și abilitățile tale. Fă o listă de lucruri de făcut, atât cu lucruri mari, cât și cu lucruri mici, și acordă prioritate fiecăruia în ceea ce privește timpul necesar și importanța lor pentru tine.
Se poate dovedi util să ții un jurnal personal pentru fiecare zi a activităților tale țintă. Ține evidența a ceea ce te-ar fi ajutat sau împiedicat în privința atingerii țintei, ca parte a logisticii tale practice pentru auto-dezvoltare.
Ia în considerare crearea unui panou de viziune pe care să îți publicați toate obiectivele și visele. Fii creativ și folosește imagini, poze sau articole din reviste. Un astfel de panou poate fi folosit pentru a-ți reprezenta pe deplin visele. În fiecare zi, la trezire, uită-te la panoul de viziune și concentrează-te pe locul în care vrei să fii. Acest lucru îți va oferi un început inspirat de zi și te va împinge spre visele tale.
Nu toată lumea consideră că abordarea panoului de viziune este un lucru de ajutor, dar există și alte moduri, cum ar fi hărțile mentale, jurnalele, crearea unei declarații de viziune și împărtășirea ei și altora sau angajarea publică online de a face ceva. Deci nu mai sta! Pregătește-ți terenul și setează-ți niște obiective!
Pasul 9. Fă o listă de bifare a dorințelor.
Pe măsură ce treci prin dorințele tale, bifează-le! Păstrarea obiectivelor în prim plan în mintea ta necesită să te concentrezi efectiv asupra lor, iar o listă te poate menține plin de energie prin ușurința sa de a putea bifa ceea ce este scris.
Odată ce acele bife încep să se acumuleze, nu vei dori să te oprești. Vei vedea literalmente la ce ai lucrat și de ce ești capabil. Acel impuls se va face să te simți atât de bine încât vei vrea să continui. Ai fi dezamăgit și te-ai simți rău dacă nu ai face-o.
Fă-ți planuri zilnice, săptămânale, lunare și anuale, astfel încât să ai obiective mai mici și mai realizabile.
Pasul 10. Revizuiește în mod regulat importanța și valoarea problemei sau scopului.
Odată ce ți-ai stabilit o țintă sau te-ai confruntat cu o problemă care trebuie abordată, nu te direcționează miraculos, fără efort, în atingerea, respectiv rezolvarea acesteia. O parte din succesul din spatele unui obiectiv sau al găsirii unei soluții depinde de cât de mult îți aduci aminte de ele. Dacă pierzi din vedere obiectivul sau soluția, este ușor să fii înglobat în distrageri și puncte fără fund care fac să pară totul prea greu de continuat, permițând lenei să se instaleze. Reevaluările regulate atât ale importanței, cât și ale valorii problemei sau scopului te vor ajută să te menți concentrat. Câteva lucruri la care să te întrebi sunt următoarele:
– Este ceva nerezolvat de mai mult timp pe care îl ignor sau îl tolerez?
– Este acest ceva un lucru pe care pot să-l rezolv?
– Folosesc abordarea corectă pentru a rezolva această problemă sau pentru a urmări acest obiectiv? (Uneori este timpul să urmezi o nouă abordare decât să urmezi în continuare aceeași cale veche.)
– Sunt perfecționist în așteptările mele? (Perfecționismul poate duce la amânare, care poate duce în curând la a nu face nimic, deoarece nimic nu va fi niciodată suficient de bun. Rezultatul final? Lenea se instalează pentru că este „prea greu”. Evită să cazi în această spirală vicioasă făcând mereu mai bine, decât să te concentrezi pe a urmări doar perfecțiune.)
Pasul 11. Spune-ți că poți face ceva.
Acțiunea schimbă totul. Într-o clipă ești pasiv și înghețat. În următoarea, ești activ și începi să faci lucruri pentru că te-ai mutat, pentru că ai luat o decizie sau pentru că pur și simplu ai ieșit din acel blocaj. Nu ești definit de ceea ce s-a întâmplat înainte – ești întotdeauna în poziția de a te reinventa și de a face schimbarea. Trebuie doar să te gândești și să crezi. Cu alte cuvinte, pregătește-ți terenul din punct de vedere mental.
Dacă te simți blocat, ridică-te și fă sarcinile pe care le ai de făcut (ai mai făcut asta înainte). Spune-ți „În ciuda acestui vechi obicei de a îngheța, acum sunt treaz și sunt productiv!” Păstrează-ți limbajul în prezent – niciun limbaj condiționat, viitor sau trecut nu ar trebui să facă parte din declarațiile tale de acțiune. Și cu siguranță nicio declarație „dacă” – acestea sunt pentru oamenii care cu adevărat nu vor să fie împliniți în viață .
Pasul 12. Calcă-ți hainele.
Să presupunem că stai pe canapea și te uiți la computer. Ai atât de multe lucruri de făcut că parcă nu îți vine să te apuci de niciunul. Renunță. În schimb, fă ceva mic, cum ar fi să-ți calci hainele. Scoți fierul de călcat, scoți masa, scoți cămașa și după cinci minute te vei gândi: „De ce îmi pierd timpul călcându-mi hainele?” Vei lăsa fierul jos, dar vei fi puțin mai dornic de activitate și vei merge la ceea ce ai vrut de fapt să faci. Partea și mai bună este că vei avea o cămașă călcată.
Nu trebuie neapărat să calci, evident. Ai putea să faci chiar și un duș. Să te ridici și să faci ceva este uneori cel mai greu obstacol, dar atunci când este ceva mic, acest ceva unge șinele pentru noi, făcând toate activitățile să navigheze mai ușor.
Pasul 13. Exerciții.
Beneficiile exercițiilor fizice sunt nenumărate, într-adevăr. Probabil cel mai important este să te simți mai plin de energie 24/7. Îți face sângele să curgă, metabolismul să crească și corpul se află într-o stare de energie care durează practic toată ziua. Fă exerciții chiar și pentru 15 minute în fiecare dimineață. Te vei simți mai plin de viață pe parcursul întregii zile.
Am menționat că este, de asemenea, o parte importantă în a fi sănătos? Când suntem sănătoși, ne simțim mai bine în general. Dacă în prezent nu faci mișcare, fă eforturi pentru pune exercițiile fizice în rutina ta. Scopul ar trebui să fie undeva la 150 de minute pe săptămână.
În timp ce faci asta, este bine să și mănânci sănătos. Mâncarea nedorită nu oferă corpului tău nutrienții de care are nevoie pentru a fi activ. Un corp lipsit de energie te poate face cu ușurință să te simți leneș și apatic. Este o idee bună să faci un control medical dacă ești îngrijorat de aportul de nutrienți sau de nivelul de energie de care ai nevoie.
Deci, pregătește-ți terenul de sport și acumulează cât mai multă energie!
Pasul 14. Schimbă-ți hainele.
Uneori ne lipsește motivația pentru a avea o viață mai bună. Devenim mulțumiți de locurile noastre de muncă, de situația noastră financiară, de relațiile noastre și pur și simplu pășim în propria noastră lume mică, știind că ar trebui să încercăm mai mult, să ne extindem. Care este cel mai simplu mod de a porni pe acea cale de schimbare? Îmbracă-te altfel.
Indiferent că ești un tip care livrează pizza și dorește să lucreze la bursa de valori sau un “cartof de canapea” care vrea să alerge la maraton, schimbarea hainelor îți poate schimba comportamentul. Dacă nu crezi, gândește-te astfel: Cum te-ai adresa unui tip în costum? După un timp, acel tip care a pus costumul pe el începe să trăiască într-o lume în care toți i se adresează ca unui tip în costum. Așa că îmbracă-ți pantalonii de jogging. În cele din urmă, vei ajunge să te întrebi de ce nu faci jogging.
În sfârșit ne apropiem de final! Nu te grăbi cu acumularea de informație. Ia totul pas cu pas, gândește-te la ce ai de făcut și apoi PREGĂTEȘTE-ȚI TERENUL pentru partea 3.