Afirmațiile au obținut de-a lungul timpului o reputație foarte proastă. Și nu este un lucru greșit atunci când spunem astea, având în vedere că experți și cercetători au observat că afirmațiile pot fi destul de aspiraționale, iar acest lucru are potențialul de a te face să te simți și mai neliniştit.
Aceste puncte de vedere simplifică prea mult puterea cuvântului rostit. Desigur, pur și simplu să-ți spui că „sunt mulțumit” sau „sunt puterni”c nu va face mare lucru dacă nu crezi de fapt că ești mulțumit sau puternic. Dacă doar rostim o grămadă de cuvinte, atunci ne mințim pe noi înșine. Pentru a descoperi puterea cuvântului există un proces specific în cinci pași.
1. În primul rând, alege afirmații realiste
În primul rând stabilește-ți așteptările. Trebuie să crezi în posibilitatea afirmării în primul rând, într-o anumită măsură. Ar putea fi o acoperire, dar asigură-te că este într-un domeniu realist. De exemplu, nu poți să-ți spui că ești milionar și să te aștepți să începi să fac bani.
De asemenea, este util să alegi o afirmație care va servi unui scop mai extins. Când ne gândim la asta într-un mod mai expansiv, ne gândim la slujirea și avantajul celorlalți, iar acesta este unul dintre atributele care ne ajută cu adevărat la succesul obiectivelor noastre.
2. Caută și găsește un loc liniștit
Pentru a te conecta cu adevărat cu practica de afirmare, creează-ți un mediu pașnic și calm. Nu vrem niciodată să rostim o afirmație în mijlocul unui apel Zoom sau când te concentrezi asupra unui alt lucru. Caută un loc liniștit, în mod ideal după ce meditezi.
În acest fel, poți acorda practicii toată atenția ta și poți observa orice gânduri și sentimente apar odată cu afirmațiile tale. Nu reziști gândurilor tale, dar le lași să se așeze și ești în acest loc concentrat.
3. Rostește mai întâi cuvintele cu voce tare, apoi spune-le mai încet.
Indiferent de afirmațiile pe care le alegi, încadrează-le în forma „Eu sunt”. Sunt iubită, sunt deschisă la oportunități, sunt rezistentă… înțelegi ideea. Spune cuvintele cu voce tare mai întâi, apoi începe să le spui din ce în ce mai blând până ajungi la o șoaptă – și apoi până începi să le spui în tăcere.
Descoperă și de ce picioarele sunt cheia echilibrului emoțional
Această practică te va ajuta să îți folosești deplina concentrare și să te „unești” cu fiecare cuvânt pe care îl spui. Când practici aceste afirmații, începi cu adevărat să creezi o uniune cu fiecare cuvânt.
4. Privește afirmațiile ca catalizatori pentru acțiuni.
Aici urmează etapa cea mai dificilă: rostirea cuvintelor în sine este doar prima parte a unei practici de afirmare de succes. Următorul pas este să folosești energia pe care o primești din acele cuvinte pentru ca apoi să acționezi. Afirmațiile pur și simplu te ajută să atingi „supraconștiința”, ceea ce va deschide posibilitatea de a-țu atinge obiectivele, oricare ar fi acestea.
5. Încearcă să nu supraanalizezi
Conform specialiștilor, motivul pentru care afirmațiile te pot face să te simți neliniștit este pentru că îți asculți mintea excesiv de critică. De exemplu, când îți spui că vei face un lucru, creierul tău dorește imediat să corecteze cursul cu o duzină de răspunsuri. Este firesc: vrei să înțelegi imediat ceea ce spui. Dar dacă ai deja o afirmație relativ realistă în minte este recomandat să îți asculți sentimentele mai degrabă decât gândurile critice.
Multe dintre gândurile noastre provin din ego – partea conștientă a noastră care, de multe ori, ne spune gânduri care nu sunt adevărate. Știi, vocea criticului, vocea îndoielii de sine, supraanaliza constantă. Așa că atunci când căutăm să creăm ceva mai mare sau ceva ce poate nu avem acum, nu vrem să ascultăm.
Mintea ta, care gândește prea mult, nu are, de fapt, toate răspunsurile – chiar dacă tot îți spune cum pot merge lucrurile prost. Sentimentele tale care apar odată cu afirmațiile tale sunt complet valabile și ar trebui să încerci să ai încredere în ele. Poate că te simți pozitiv, nelimitat sau curajos după practica ta de afirmare și, din acea energie, te gândești: poate voi trimite acest e-mail pe care de obicei m-aș fi intimidat să-l trimit.
Concluziile
Afirmațiile nu pot fi întotdeauna de succes, dar practica este mult mai mult decât a spune o dorință cu voce tare și a aștepta ca aceasta să devină realitate. Învățăturile despre afirmații și puterea cuvântului rostit și scris există de mii de ani. Implementează-le corect și cu intenție și pot deveni instrumente destul de puternice.