Ghid pentru atingerea obiectivelor: 6 pași pentru a acționa asupra visurilor tale

sursă foto: unsplash.com

Indiferent de momentul din an în care ne aflăm, toți ne propunem obiective pe termen scurt sau lung fie că discutăm despre viața personală sau profesională. Te-ai oprit în ultimul timp să meditezi asupra visurilor tale?

Ultimii ani, în special, s-au dovedit a fi o provocare suplimentară atunci când vine vorba de îndeplinirea obiectivelor noastre!

Ce se întâmplă dacă, în loc să ne simțim vinovați de ceea ce am fi putut realiza în ultimele luni, am ajunge la asta dintr-o stare împuternicită și revigorată pentru a lua în sfârșit frâiele acțiunilor asupra viselor noastre?

Luați în considerare acești 6 pași pentru a acționa asupra visurilor tale.

Creează o imagine a visurilor tale mari

Toate obiectivele noastre gravitează aproape în jurul visurilor noastre mai mari din viață, nu? Așadar, dacă te afli în punctul în care îți stabilești obiectiv după obiectiv și nu realizezi prea multe, este posibil să te ascunzi de acele visuri mari ale tale și să îți stabilești obiective care pur și simplu nu sunt aliniate.

Primul pas pe care îl poți face când stabilești noi obiective este crearea unei reprezentări vizuale a ceea ce sunt acele visuri mari și cum arată viitorul tău visat. Acest pas poate include și gândirea la valorile tale și la ceea ce este important pentru tine!

Răsfăță-te într-o zi de vis

Acum că ai o imagine vizuală, de ce să nu întrerupi ciclul sentimentului de stagnare și să începi să îți revigorezi obiectivele, alocând o zi întreagă (sau cel puțin câteva ore!) pentru a numi acele visuri mari, a stabili obiective și a vă dezvolta planul de acțiune.

Datorită semnificației pe care o puteți asocia acestor zile, poți începe să te simți mai entuziasmat de obiectivele tale în momentul în care le programezi.

Descoperă și Învață să te accepți așa cum ești, cu bune și cu rele. 7 sfaturi despre acceptarea de sine

Definește-ți visurile și creează-ți obiectivele

Pe baza panoului de viziune, începe prin a scrie care sunt primele 10 visuri ale tale. Acestea ar putea fi departe în viitor sau lucruri pe care le-ai putea realiza în următoarele câteva luni. Indiferent de cronologie, asigură-te că sunt cele care te entuziasmează.

Odată ce ai un top 10, descompune-le pe fiecare într-un obiectiv specific, acționabil, pe care îl poți realiza în următoarele câteva luni, care te-ar ajuta să transformi fiecare vis în realitate. La final, ar trebui să ai o listă cu 10 visuri și o listă cu 10 obiective.

Dezvoltă-ți planul de acțiune

„Un obiectiv fără un plan este doar o dorință”, spunea Antoine de Saint-Exupéry. Dacă dorești cu adevărat să transformi acele visuri în realitate, crează un plan de acțiune despre cum le vei realiza. Evidențiază pașii exacți pe care îi vei face pentru a-ți atinge obiectivele, cât timp vei dedica în fiecare săptămână și în ce zile vei lucra.

Un alt factor important aici este măsurarea progresului tău.  Îți vei verifica obiectivele zilnic, săptămânal sau lunar? Vei măsura progresul într-un jurnal sau într-o notă de pe telefon? Dezvoltă un sistem din timp, astfel încât să știi dacă planul tău de acțiune funcționează sau dacă trebuie schimbat ceva!

Notează-ți obiectivele zilnic

În fiecare zi, notează-ți cele 10 mari visuri la timpul prezent, ca și cum le-ai fi îndeplinit deja.

Făcând acest lucru, te va ajuta să-ți întărești mentalitatea cu privire la obiectivele tale și să le menții ancorate, astfel încât să te simți motivat să lucrezi pentru realizarea lor în fiecare zi.

Cercetările arată că ai cu 42% mai multe șanse să-ți atingi obiectivele dacă le notezi; cu asemenea statistici, nu ai de ce să nu încerci!

Lucrează la mentalitatea ta în fiecare zi

Este o bază importantă care stă la baza visurilor tale și la îndeplinirea acestora. *Pune căciula de practicant neurolingvistic* Știai că subconștientul tău nu te va face niciodată să fii mincinos? Iată ce vreau să spun: dacă crezi (conștient sau inconștient) că nu ești capabil sau demn de a-ți atinge scopul, pur și simplu nu îl vei atinge.

Cu toții avem un sistem intern de credințe și, din păcate, multe dintre acele gânduri subconștiente sunt convingeri limitative care de fapt ne țin înapoi. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a trece de la stabilirea de obiective la obținerea de obiective este să dezvoltați o mentalitate pozitivă care să vă susțină obiectivele și visurile.

Acordă atenție gândurilor care îți trec prin minte. Sunt gânduri care împuternicesc sau sunt mai degrabă de tipul „Nu pot face asta?”. Începe să depui efort în fiecare zi pentru a-ți schimba mentalitatea. Astfel îți vei îndeplini obiectivele în cel mai scurt timp.