Pregătirea patului: ce beneficii aduce sănătății mintale

sursă foto: unsplash.com

Există două tipuri de oameni — cei care își fac patul și cei care îl lasă nefăcut în fiecare zi. Mulți din fiecare parte au opinii puternice despre meritele relative ale acestui ritual de dimineață.

Unii oameni ar părăsi casa în grabă decât să nu-și facă patul. Alții o fac fără să se gândească măcar la motiv – sau chiar să-și dea seama că o fac. Unii văd constrângerea de a face ordine în patul ca un semn de exces de conformare sau de lipsă de personalitate – și văd patul nefăcut ca o insignă de onoare.

Apoi, sunt oameni care cred că dacă netezești sau nu cuvertura sau pufești pernele nu are nicio diferență, dincolo de ordinea camerei tale. Alții încă susțin că acest obicei poate face o diferență, în special pentru sănătatea ta mintală. Să aruncăm o privire asupra tuturor acestor opinii și cercetărilor pentru a susține dacă a face sau nu patul are un impact asupra sănătății tale mintale.

Ritualul de a face patul


William H. McRaven, amiral de patru stele în retragere al Marinei și fost cancelar al Universității din Texas System. McRaven a scris chiar și o carte despre beneficiile cheie pentru sănătatea mintală ale acestui ritual, numită Fă-ți patul: lucruri mici care îți pot schimba viața… și poate lumea.

În cartea, publicată în 2017, McRaven laudă ideea că a-ți face patul dimineața te pregătește pentru succes. Teoria lui este că doar făcându-ți patul, ai realizat cel puțin acel lucru. Așadar, simplul act de a-ți aranja husele îți permite să-ți începi dimineața cu un mic succes care, potrivit teoriei, va încuraja mult mai mulți pe parcursul zilei.

Îți prezentăm la alte avantaje posibile ale alocarii de câteva minute în plus în rutina ta de dimineață pentru acest ritual zilnic. De la un somn mai bun, mai puțin stres și o perspectivă mai clară și mai calmă până la o minte mai organizată, potențialele beneficii pentru sănătatea mintală de a vă face patul vă pot surprinde.

Cine o face?

Cercetătorii au descoperit detalii grăitoare despre tipul de oameni care au mai multe șanse să facă patul în fiecare dimineață.

Vârsta și factorii stilului de viață par să joace, de asemenea, un rol în stabilirea faptului că vă atribuiți acestui ritual de dormitor. Cei de peste 40 de ani și cei care trăiesc cu parteneri romantici (căsătoriți sau nu) au, de asemenea, mai multe șanse să facă ordine în patul înainte de a-și continua ziua. Află și de câte ore de somn ai nevoie pentru o viață sănătoasă AICI.

De ce ar trebui să faci patul?


Unii oameni cred că a face patul este o pierdere de timp – la urma urmei, pur și simplu te târăști înapoi în fiecare noapte! Cu toate acestea, pentru mulți, a face patul în fiecare dimineață este mult mai mult decât o corvoadă.

În schimb, este o modalitate de a începe dimineața într-o manieră organizată și cu o ardezie curată, care vă ajută să profitați la maximum de zi.

Beneficii posibile

În timp ce cercetările științifice cu privire la impactul amenajării patului tău sunt subțiri, există o mulțime de dovezi anecdotice care indică beneficiile substanțiale pentru sănătatea mintală ale acestei practici zilnice. Aceste avantaje potențiale includ următoarele:

  • Un sentiment de realizare
  • Un sentiment de calm
  • Dormi mai bine
  • Organizare îmbunătățită
  • Focalizare îmbunătățită
  • Relaxare
  • Reducerea stresului

În timp ce multe dintre aceste beneficii posibile se bazează pe înțelepciunea populară, există unele dovezi din diferite studii care ajută la susținerea acestor afirmații.

Concluzie

Dacă faci sau nu patul este o decizie personală. Nu există nici un bine sau rău aici, așa că fă ceea ce te face să te simți bine – și dacă acesta este un pat dezordonat, îmbrățișează-l și nu te simți rău din cauza asta.

Cu toate acestea, dovezile anecdotice și bazate pe cercetări indică o legătură între îngrijirea și o minte mai limpede, o sănătate mintală îmbunătățită și un somn mai bun, așa că luați în considerare să încercați dacă aveți îngrijorări în acele domenii.

În plus, netezirea cearceafului este, de asemenea, o modalitate ușoară de a-ți începe ziua liberă cu un sentiment rapid de realizare. Așadar, s-ar putea să merite să o faci doar pentru a-l putea elimina de pe lista de lucruri de făcut a zilei tale. Cui nu-i place să câștige la prima oră dimineață? Și mai bine, a face patul poate face, de asemenea, să vă târască înapoi în pat și mai atractiv în fiecare noapte.

.