3 întrebări ajutătoare prin care să îți creezi viața dorită

3 întrebări ajutătoare prin care să îți creezi viața dorită

În general, felul în care ne trăim viața se rezumă la faptul că trecem prin ea, pur și simplu. Muncim, ne ocupăm de lucrurile pe care trebuie să le facem, ne asumăm obligațiile sau ne eliberăm de ele și găsim conforturi acolo unde putem. Ceea ce uită majoritatea oamenilor, cum probabil uiți și tu este că, indiferent de ce faci, îți creezi viața.

Ce s-ar întâmpla dacă am adopta o abordare diferită și ne-am crea viețile intenționat?

Ce-ar fi dacă am lua viața ca pe o tablă goală și am decide cum ne-am dori cu adevărat să arate? Dacă ne-am simți împuterniciți să alegem, să creăm, să aducem la viață ceea ce inimile noastre și-au dorit cu adevărat?

Iată întrebările la care trebuie să răspunzi cu seriozitate și asumare, dacă dorești să îți creezi viața intenționat.

3 întrebări ajutătoare prin care să îți creezi viața dorită

Întrebarea 1: Ce dorești să creezi?

Dacă ai putea avea orice îți dorești în viață, care ar fi acel lucru? Nu doar lucruri materiale, dar și relații, o experiență de viață, un mod de a fi, un mod de a trăi.

Ce vrea cu adevărat inima ta? De ce îți pasă de asta? De ce contează?

Petrece ceva timp simțind ceea ce vrei să creezi în viața ta. Ce contează pentru tine? Ești dispus să faci tot ce este necesar ca să îți creezi viața, inclusiv să ieși din zona ta de confort? Dacă nu, ai putea considera că confortul este lucrul pe care îl dorești cel mai mult.

Nu încerca să obții lista corectă. Pune doar ce îți trece prin gând. Poți actualiza oricând lista, ca orice creație. Dar scrie pe hârtie. Vorbește cu alții despre asta.

Întrebarea 2: Care sunt acțiunile necesare?

Odată ce avi o schiță decentă a vieții pe care dorești să o creezi, întreabă-te: ce acțiuni ar fi necesare pentru a crea această viață?

Fă o listă. La fel, nu încerca să o faci perfectă. Pune lucrurile care sunt absolut necesare.

Exemple:

Sănătate vibrantă și puternică: 7,5 ore de somn pe noapte; consumați 90% alimente integrale; exerciții zilnice și meditație.

Casă pe plajă: Economisește bani pentru a cumpăra un mic teren lângă plajă. Crește-ți veniturile pentru a putea economisi etc.

Ce acțiuni ar trebui să faci pentru fiecare lucru pe care vrei să-l creezi în viața ta? Fă o listă. Ia o acțiune din fiecare element și fă-le cu devotamnet deplin.

Ești dispus să faci acele acțiuni pentru a-ți crea viața pe care ți-o dorești? Dacă nu, reconsideră cât de mult dorești cu adevărat aceste lucruri. Cât de importante sunt pentru tine?  Îți mai dorești ceva care nu este pe listă, cum ar fi confortul sau odihna?

Întrebarea 3: Ce faci când vine timpul să faci acele acțiuni?

Începi să faci acțiuni în fiecare zi. Pune o listă scurtă de acțiuni necesare în fața ta în fiecare zi.

Fă o revizuire la sfârșitul fiecărei zile și al fiecărei săptămâni: Cum merge? Ce obstacole ai în cale? Ce trebuie să ajustezi?

Mai important: Ce faci când vine timpul să faci acele acțiuni?

Ai tendința să mergi la distrageri, confort, dependență, perfecționism, ascundere?

Aici lucrurile devin reale. Până în acest moment, lucrurile au fost doar abstractizări. Când întâlnim rezistență în a face ce ne-am propus, tiparele noastre apar. Aceste tipare și fricile care duc la ele sunt exact motivul pentru care nu ști încă să îți creezi viața. Ele sunt motivul pentru care ne lăsăm să cădem în rutină și obligație.

Munca începe aici: Acceptă fricile. Trăiește viața pe care vrei să o creezi în momentul în care apar fricile. Fii alături de frici cu un sentiment de curiozitate, mirare și aventură. Scufundă-te în frici ca și cum te-ai scufunda în mare – cu bucurie și dragoste.

Cum vrei să trăiești când fricile apar? Să îți creezi viața pe care ți-o dorești înseamnă să o trăiești așa cum o creezi tu. Ce vei crea de acum încolo?