10 întrebări eficiente pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare

10 întrebări eficiente pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare

Vrei să fii as la comunicare? Cauți o soluție rapidă și eficientă pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare? Ai nimerit la fix! Adu-ți agenda aproape, pixul preferat și să începem!

Majoritatea oamenilor nu s-au născut buni comunicatori. La fel ca tine, au început să cerceteze, să se informeze și apoi să pună în practică cu fiecare ocazie cunoștiințele acumulate. Foarte puțini sunt cei care au reușit din prima să stăpânească arta comunicării.

Înainte de a continua, vrem să te felicităm pentru interesul tău de a crește. Probabil nu este prima dată când cauți insiprație și soluții pentru a te perfecționa. Cu toate acestea, dă-ne voie să-ți oferim o perspectivă diferită asupra acestei calități mult râfnite.

În loc să cauți soluții pe care alți le-au practicat, cuvinte cheie, ton, mimică sau gesturi, fă un pas spre tine. Adevărata soluție pentru nevoia ta nu o vei găsi în alții, ci în tine. Mereu a fost acolo, acum hai să vedem cum o scoatem la suprafață.

Pentru că ne dorim să-ți fim de ajutor în călătoria ta către îmbunătățirea abilităților de comunicare am selectat pentru tine zece întrebări cheie la care dacă răspunzi onest găsești soluția salvatoare.

10 întrebări eficiente pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare

10 întrebări eficiente pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare
  1. Cum definești comunicarea, fără a folosi un dicționar?
  2. Pe o scară de la 1 la 10 (1 fiind scăzut și 10 fiind ridicat), cum apreciezi importanța comunicării?
  3. Ce te deranjează când vine vorba de comunicare?
  4. În ce moment simți că depășești zona de confort când comunci?
  5. Care au fost cele mai mari lecții pe care le-ai învățat despre comunicare?
  6. Pe o scară de la 1 la 10, (1 fiind sărac și 10 fiind excelent) cum te-ai evalua din punct de vedere al statutului de comunicator?
  7. Ce crezi că faci bine când comunici?
  8. La ce abilități de comunicare lucrezi sau îți dori să te dezvoltați în continuare?
  9. Era digitală a adus multe noi modalități de comunicare, cum ar fi e-mailul, Twitter și Facebook. Cum s-a schimbat comunicarea? Ce este de ajutor? Care sunt problemele pe care le identifici când vine vorba de era digitală și de comunicare?
  10. Pe baza a ceea ce ai învățat despre comunicare, ce sfaturi îți oferi?

Reține că acest exercițiu nu trebuie făcut în grabă. Dă-ți timp să găsești răspunsul ascuns în interiorul sufletului și al minții tale. Fii ondest și plin de compasiune. Nu te judeca pentru ceea ce nu stăpânești încă, scopul acestor întrebări este de a înțelege unde sunt blocajele și de a găsi soluția ideală pentru tine. Spor!