5 idei pentru Ziua Mamei. Cum să îți răsfeți mama de 8 MARTIE

5 idei pentru Ziua Mamei. Cum să îți răsfeți mama de 8 MARTIE

Îți amintești acea zi din școala generală când te trezeai cu un fotograf în clasă? Mereu în preajma zilei de 8 martie, învățătoarea sau învățătorul pregătea împreună cu tăticii o mică surpriză pentru mămici. Mai exact, o ședință foto cu elevii. Acea fotografie cu fundal înflorat, cu buburuze și ghiocei pe care o ține mama bine în albumul cu poze. Sigur ai cel puțin una. Imposibil să nu! Ei bine, anii au trecut, probabil ești și tu părinte acum (sau poate tragi încă de a doua copilărie). Oricum, 8 martie este o zi specială pentru toate femeile din lume. Și cum nu mai există învățătoarea grijulie sau învățătorul atent care să te ajute cu idei pentru Ziua Mamei, am venit noi cu câteva sugestii.

De 8 martie, alege să-ți răsfeți mama poate mai mult decât o faci de obicei. Dincolo de buchetul de flori (sau de ghiveci, după preferințe) organizează o surpriză aparte femeii care ți-a dat viață.

5 idei pentru Ziua Mamei. Cum să îți răsfeți mama de 8 MARTIE

1. ORGANIZEAZĂ O CĂLĂTORIE

Nu în fiecare zi o mamă este capabilă să scape de programul ei încărcat și să se bucure de o călătorie relaxantă departe de casă. Surprinde-o cu evadarea faină și simplă din cotidian. Revervă o cabană la munte și petrece împreună cu ea un weekend în natură. Sau, dacă timpul și bugetul îți permite, cumpără bilete pentru un city break în Europa. Sigur există un oraș pe care și-a dorit întotdeauna să-l viziteze. Asigură-te că cineva se ocupă în secret de bagajul ei și du-o direct la aeroport. Va fi ceva ce-și va aminti cu siguranță toată viața.

2. O ZI LA CUMPĂRĂTURI

Când mama merge la cumpărături, de obicei aleargă prin magazine în căutarea lucrurilor necesare pentru casă sau pentru oricine din familie. Rare sunt momentele în care o mamă alege să se răsfețe pe sine cu o sesiune de cumpărături. Mereu copiii au prioritate, apoi tatăl și casa, iar la coada listei, dacă mai rămâne timp sau finanțe, mama. De ce să nu schimbăm puțin ordinea în această zi specială? Poate nu are un magazin preferat, însă o colindă printre haine, bijuterii, flori, prăjituri, ornamente pentru casă sau grădină va fi bine primită. Iar dacă, în final, se bifează și o bârfă la cafea, poți spune că ai reușit!

3. FĂ UN ALBUM PERSONALIZAT

Citatele de Ziua Mamei descriu cel mai bine frumusețea maternității. Preferatul nostru este:

Din toate cadourile pe care viața le are de oferit, o mamă iubitoare este cel mai mare dar dintre toate.

Sărbătorește amintirile speciale pe care le împărtășești cu mama ta cu un cadou realizat de tine. Ca atunci când erai copil și îi pregăteai o felicitare la școală. Nu trebuie să fie „perfect”, trebuie să fie din suflet. Așadar, sumecă-ți mânecile și crează un album personalizat cu toate momentele faine pe care le-ați împărtășit împreună. Inserează ici-colo poezi sau citate reprezentative pentru această zi specială. Poți chiar integra și o scrisoare în care să-i spui ceea ce simți pentru ea. Mama ta va petrece cu siguranță ore întregi răsfoind momentele spectaculoase pe care le petreci împreună în familie.

4. MERGE-ȚI LA FILM ÎMPREUNĂ

Dacă vremea nu este grozavă sau dacă cele trei idei pentru Ziua Mamei menționate mai sus sunt prea din scurt, răsfață-ți mama cu un film bun. La cinematograf sigur găsești ceva pe placul amândurora. Sugestia noastră ar fi totuși să mergeți la o comedie, nu dai greș niciodată cu asta.

Ca să fie ceva mai special, poți opta pentru un bilet VIP. Scaune super confortabile, mâncare la discreție, un vin bun, cum să nu-ți placă?

5. ORGANIZEAZĂ O VÂNĂTOARE DE COMORI

Poate cea mai simpatică dintre sugestiile noastre este aceasta, o vânătoare de comori. Tot ce trebuie să faci este să mergi prin magazine și să cumperi cât mai multe obiecte cu semnificație. Nu trebuie să fie ceva scump, ci mai degrabă ceva de care să te legi pentru a rememora un moment special. Scrie pentru fiecare un cartonaș cu povestea din spate, apoi împachetează-le frumos. Când ai terminat, ascundă-le prin casă în cele mai neumblate locuri. Asta nu înainte de a scrie și câteva bilete de ghidare.

5 idei pentru Ziua Mamei. Cum să îți răsfeți mama de 8 MARTIE

Hai să-ți dăm un exemlu, ca să fim siguri că ai prins ideea:

Vom lua ca referință ziua de 8 martie din școala generală. Ai ghicit, acea poză simpatică despre care povesteam la începutul articolului. Asigură-te că pui mâna pe ea înainte. Uită-te la vestimantația ta, vezi ceva aparte? Poate o căciulă uitată pe cap sau o clamă cu fluturi? Acum, folosește acel element ca inspirație. Cumpără o vază cu fluturi, o căciulă pentru ea sau refă poza cu ajutorul unui program de editare.

Apoi scrie-i un bilețel despre emoțiile pe care le-ai avut în prima zi de școală. Sau într-un moment de cumpănă resimțit de tine în generală, când ea ți-a fost alături. După ce le împachetezi, pune cadoul în bucătărie, poate chiar în raftul cu pungi. Fă-i un alt bilețel ghicitoare care să o trimită acolo. Nu uita să lași lângă surpriză bilețelul cu locația următorului cadou. Și tot așa până la final. Cum îți sună asta? Cu siguranță va ține minte acest moment!

Gânduri de final

Atenție, atenție! Dacă nu ești singur la părinți, fă în așa fel încât mama să se bucure de răsfăț împreună cu toți puii ei. Vorbește cu frații sau surorile tale despre surpriza care ți-a surâns cel mai mult din lista noastră de idei pentru Ziua Mamei. Încercați să vă sincronizați calendarele pentru a fi toți la „datorie”. S-ar putea ca ăsta de fapt să fie cel mai frumos cadou.

P.S. Chiar dacă 8 martie este despre femei, nu-ți neglija tatăl. Include-l în echipa de organizare. Fiind mereu în preajma casei, s-ar putea să fie cel mai bun ajutor.

Mădălina Costache