Bârfa poate fi bună?

Bârfa poate fi bună?

Probabil crezi că nu. Numai când ai citit „bârfa poate fi bună” ți s-a strâns stomacul. Cum? Nu există ceva bun acolo. Oamenii devin răi când vorbesc despre cei care nu sunt prezenți. Unii da, alții nu. La fel ca oamenii, bârfa poate fi rea și bună.

Bârfa poate fi bună?

Oamenii de știință au cercetat mult subiectul, iar rezultatele sunt uimitoare.

Pentru început, este important să înțelegi că bârfa la fel ca fumatul este activă și pasivă. Fie că stai în preajma oamenilor care o fac sau ești cel ce trece la acțiune, o să te afecteze.

S-a demonstrat că persoanele care doar ascultă bârfele se trezesc cu ritmul cardiac crescut. Adică, dacă cineva vorbește despre o persoană la modul negativ sau despre o nedreptate, inima începe să-ți bată cu putere.

În momentul în care dai mai departe ce tocmai ai auzit, bătăile inimii revin la normal. Cu alte cuvinte, devenind o persoană bârfitoare, corpul ți se liniștește.

Pe de altă parte, bârfa poate fi bună pentru eliminarea merelor stricate din coș. Ce înseamnă asta? Într-un studiu recent a ieșit la iveală că bârfele pot scoate la suprafață oamenii toxici dintr-un grup. Participanții au fost rugați să facă ceva împreună. Pentru a reuși, aceștia trebuiau să lucreze împreună.

Prin bârfă, persoanele care se comportau egoist au fost identificate și mai apoi excluse. Ce a urmat? Persoanele rămase au reușit să ducă la final proiectul, fără alte conflicte sau vorbe răutăcioase.

În plus, bârfa spune foarte multe și despre relațiile dintre oameni. În ce sens? Simplu! Când bârfești nu o faci cu oricine, corect? În general, alegi să vorbești despre ceilalți doar cu persoanele pentru care simți apropiere. Fără intimitate, nu există bârfă, nu? De aici putem spune și că bârfa împiedică singurătatea.

Gânduri de final

Bârfa poate fi bună! Contează cum alegi să privești situația și până la urmă, ce informații dai mai departe. Una este să râzi de cineva pe la spate și alta este să-l lauzi. A vorbi de bine pe cineva este de o mie de ori mai productiv decât a vorbi de rău.

Nu uita să aduci complimente și energie bună în viața unui om atunci când este prezent. Poate nu-ți va spune, însă cu siguranță i-ai făcut ziua și poate chiar săptămâna mai bună.