Cum să-ți îmbunătățești relația cu fratele mai mic

Să ai un frate mai mic poate fi distractiv, dar acest lucru nu înseamnă că este ușor. Uneori devine frustrant, din cauză că nu sunteți pe aceeași lungime de undă. Alteori este plictisitor pentru că nu aveți prea multe în comun. Cu toate acestea, dacă vrei ca relația cu fratele mai mic să fie îmbunătățită, sunt multe lucruri pe care le puteți face.

Cum să-ți îmbunătățești relația cu fratele mai mic?

Începe prin a comunica mai mult. Încearcă să mărești timpul de calitate petrecut împreună. Astfel, veți avea o grămadă de momente fericite pe care să le împărtășiți unul cu altul atunci când veți crește. Ajutați-vă unul pe altul să rezolvați un conflict pe care l-ați avut, dar bineînțeles, într-o manieră productivă și sănătoasă. Cu timpul și cu puțin efort relația voastră va fi din ce în ce mai bună.

Ascultă-ți fratele

Să fii un bun ascultător este una dintre cele mai eficiente căi de comunicare cu fratele tău. Așteaptă până ce el a terminat de vorbit. Dacă este ceva ce nu ai înțeles, roagă-l să clarifice pentru tine.

  • Menține contactul vizual
  • Folosește afirmații ca: “Da, înțeleg!” sau “Ai dreptate!”
  • Evită distragerile precum telefonul mobil, televizorul sau jocurile video în timpul discuției

Întreabă-l ce mai face

Dacă fratele tău are un telefon mobil poate că ar fi bine să îi trimiți un mesaj. Acest lucru o să îl facă să înțeleagă că te gândești la el, chiar dacă nu ai timp de o conversație mai lungă.

  • De exemplu poți să îi trimiți un mesaj de genul: “Hei Alex, cum ți-a fost ziua?”
  • Sau poți să-i spui: “Wow, ai vazut noul film cu supereroi?”

Spune-i că îți pasă

Câteodată, una dintre problemele relației dintre fratele mai mic și fratele mai mare este aceea că unul dintre ei nu spune îndeajuns cât de mult îi pasă de fratele său. Acest lucru s-ar putea să îl facă pe celălalt să se simtă neiubit. Chiar dacă ești sigur că el știe că-l iubești, asigură-te că îi spui asta acum.

  • Ai putea de exemplu să-i spui “Te iubesc!” înainte să-ți iei la revedere.
  • Sau poți să îi spui “Sunt așa mândru de tine frățioare!”

Împărtășește-ți visele

Dacă ți se pare că nu știi ce vrea să facă fratele tău în viață, împărtășește cu el visele și speranțele tale. Dându-ți voie să fii vulnerabil în fața lui, îl ajuți și pe el să se simtă mai confortabil în preajma ta și să se deschidă.

  • Spune-i despre visul tău cel mai mare în carieră: “Eu îmi doresc să devin actor de film într-o zi!”
  • Sau “Când o să am familia mea, o să vreau să îi duc în tot felul de călătorii”.
  • Fii sigur că îl întrebi și pe el. Poți încerca ceva de genul: “Ce vrei să faci după ce termini școala?”

Felicită-l

Toți avem lucruri la care suntem buni. Tu și fratele tău ați putea fii buni la lucruri diferite. Asta nu îl face pe niciunul mai bun ca celălalt. Nu trebuie să vă comparați.

  • De exemplu, fratele tău tocmai a luat premiul 2 la un concurs de matematică. Felicită-l! Nu compara câștigurile lui cu ale tale!
  • Dacă tu ai centura neagră la karate și el tocmai a luat-o pe cea mov, să primești o nouă centură e un lucru important pentru el. Spune-i asta!

Fii cel mai bun frate pentru fratele tău.