Garderoba capsulă: ce ar trebui să conțină dulapul tău

Garderoba capsulă: ce ar trebui să conțină dulapul tău

Ai auzit de beneficiile garderobei capsulă și vrei să treci la acest stil de organizare a hainelor. Ai înțeles conceptul din spate, însă nu știi ce să păstrezi și la ce să renunți din dulapul tău. Din păcate nu-ți putem oferi acest răspuns, însă te putem ajuta trasând câteva linii de ghidare.

Pentru început, deschide-ți dulapul și privește-ți hainele. Pune de-o parte piesele cu care te îmbraci cel mai des. Cu cele rămase încearcă să-ți asculți intuiția sau dacă nu este destul de prezentă în viața ta, apelează la amintiri. Cât de des le-ai purtat și în ce context?

Probabil multe dintre hainele pe care le ai le ți „de bune” și nu apuci niciodată să ajungi la ele din teama de a le strica. Sau poate le păstrezi pentru acele „ocazii speciale” care vin o dată la cinci ani. Uită-te cu atenție la ele și dacă simți că sunt încă pe gustul tău sau că se mai potrivesc cu stilul tău de viață, pune-le lângă prima grămadă selectată.

Acum vine partea cea mai grea. Tot ce a rămas neselectat, trebuie scos din dulapul tău pentru totdeauna! Nu te panica, însă greu nu a trecut. Din ce ai selectat este momentul să trecem cu adevărat la construirea garderobei capsulă.

Respiră numărând până la zece și să începem!

Ce ar trebui să conțină dulapul tău?

Dacă ar fi să facem o listă cu lucrurile elementare, asta ar fi:

  • 4 perechi de pantofi
  • 2 genți (poșetă, rucsac, etc)
  • 1 pereche de ochelari de soare
  • 1 esarfa
  • 3 bijuterii
  • 2 paltoane/sacouri
  • 2 rochii sau fuste (daca porti rochii sau fuste)
  • 3 perechi de pantaloni (daca porti pantaloni)
  • 10 topuri (cămăși/pulovere)

Nu trebuie să urmezi rețeta întocmai, însă este un bun start pe baza căruia să lucrezi.

Trei sfaturi de luat în considerare

Păstrează cât mai puține culori

Există o mulțime de exemple grozave de garderobe capsulă colorate, însă cine a ajuns la asta a făcut cu adevărat performanță în organizarea hainelor sale. Pentru început însă, ar fi de ajutor să alegi o culoare neutră și o alta pe care știi că o porți cu plăcere. Dacă alegi acest drum, îți va fi mult mai ușor data viitoare când trebuie să-ți pregătești ținuta.

Gândește-te la felul în care hainele tale se pot combina

Atunci când dulapul tău este ocupat doar de câteva haine, care se potrivesc unele cu altele în orice combinație, ai câștigat premiul cel mare. Timpul nu va mai fi niciodată o problemă. Nu vei mai întârzia din cauza replicii „Nu știu cu ce să mă îmbrac!” sau „Nu am cu ce să mă îmbrac!”. În orice moment vei fi gata de plecare într-o ținută scliplitoare, care te pune în evidență din toate punctele de vedere.

Nu uita să-ți pui cea mai importantă întrebare despre hainele tale

Din cauza tuturor opiniilor pe care le auzim despre haine, corp și modă, uneori uităm să punem această întrebare foarte simplă: „Cu ce VREAU să mă îmbrac?”. Respinge toate celelalte sfaturi de stil și începe de acolo. Această întrebare poate da startul schimbărilor nu doar în dulapul tău, ci și în viața ta.