3 sfaturi pentru a-ți menține rezoluțiile de Anul Nou

sursa foto: unsplash.com

În timp ce începutul unui nou an se poate simți ca oportunitatea perfectă de a începe obiceiuri care susțin bunăstarea, a-ți menține rezoluțiile de Anul Nou poate fi în timp o adevărată corvoadă. Pentru că să fim realiști: de multe ori, rezoluțiile nu ne duc prea departe. De fapt, cei mai mulți oameni renunță la rezoluțiile de Anul Nou până pe 17 ianuarie.

Acum, cheia pentru atingerea obiectivelor tale este să creezi rezoluții tangibile pe care le vei respecta de fapt. Și, potrivit expertului în fericire și autoare de bestselleruri din New York Times, Gretchen Rubin, anumite tehnici te pot ajuta de-a lungul procesului, fără să le simți ca fiind o corvoadă.

1. Privește în trecut.

Asta pentru a-ți menține rezoluțiile de Anul Nou. În timp ce rezoluțiile sunt în mod inerent axate pe viitor, reflectarea asupra trecutului te poate ajuta să identifci ceea ce funcționează pentru tine și (cel mai important) ceea ce nu. „Cheia este această idee de autocunoaștere. Ai putea să îți pui întrebări de genul Ei bine, există un moment în care am reușit în trecut?”.

Așa că să presupunem că scopul tău în acest an este să faci exerciții mai consecvente: Întreabă-te, ai făcut vreodată exerciții consecvente? Poate că trecutul are un indiciu. Poate că există ceva care a fost adevărat în trecut pe care [l-ai] putea aduce în viitor.

De exemplu, poate că în trecut ți-a plăcut să te antrenezi cu un prieten, dar îți este mai greu să te trezești pentru a merge să alergi singur. Acea experiență din trecut ar putea fi un indiciu că prosperi cu responsabilitate. Așa că înscrierea la mai multe cursuri de exerciții sau sportul în compania unui prieten de antrenament te-ar putea ajuta să atingi mai bine acel obiectiv de exerciții.

Sau poate, în trecut, te-ai simțit mai plin de energie după un antrenament de seară decât o transpirație dimineață devreme. Această experiență te poate ajuta să identifici momentul din zi care ar putea ajuta la păstrarea obiceiului. Cu alte cuvinte: reflectă asupra trecutului tău. Astfel vei avea o mai bună înțelegere a modului în care vei acționa în viitor.

2. Fă din rezoluție un obicei.

După ce te gândești la ceea ce ar fi putut sau nu să fi funcționat pentru tine în trecut, cheia este, desigur, să afli cum să faci noul obiectiv să devină un obicei. Este util să tratăm acest obiectiv ca pe un obicei. Și odată ce acele acțiuni încep să pară ca o a doua natură, este mai ușor să le faci parte permanentă din rutina ta.

Obișnuințele sunt absolut cruciale. Cercetările sugerează că aproximativ 40% din ceea ce facem în fiecare zi este guvernat de obiceiuri. Așa că, dacă ai obiceiuri care funcționează pentru tine, va fi mult mai ușor să fii mai fericit, mai sănătos, mai productiv și mai creativ.

 Nu există o soluție magică, unică, pentru modul în care dorești să îți creezi un obicei, indiferent dacă o faci dimineața. după-amiaza sau noaptea. Oamenii vor diferi când se simt cei mai productivi, creativi și energici. Cheia este să înveți ce funcționează pentru tine. Acolo este util punctul de reflecție din trecut! Și să testezi diferite metode pentru a vedea ce se lipește.

Descoperă și cele 25 de gânduri la care să renunți la început de an pentru a-i face un bine sufletului tău

3. Urmărește-ți progresul.

Creierul tău adoră recompensele, așa că sărbătorește-ți micile câștiguri! Urmărirea progresului tău poate ajuta la demararea schimbării. Dacă monitorizezi un comportament, ai tendința să începi să faci o treabă mai bună cu acel comportament, chiar dacă nu încerci în mod conștient să te schimbi.

Actul de monitorizare este un memento util că ai stabilit acest obiectiv dintr-un motiv: te ajută să-ți amintești motivul din spatele rezoluțiilor tale, pe care mulți oameni tind să le uite după primele zile ale lunii ianuarie.

4. Ai răbdare

Și dacă încerci o tehnică care până la urmă nu funcționează? Încearcă să îți oferi compasiune; poate trebuie doar să încerci o abordare diferită.

Uneori, oamenii se descurajează când ceva care funcționează foarte bine pentru altcineva nu funcționează pentru ei și se gândesc: Ce e în neregulă cu mine? Ar trebui doar să încerc mai mult și să încerc din nou”. Mai degrabă, te sfătuim să-ți repeți: „Nu este nimic în neregulă cu mine. Am învățat ceva despre mine. Acest instrument nu funcționează. Acum, voi încerca un alt instrument”.

Concluzie

În timp ce noul an abia a început , nu ezita să pui în aplicare aceste tehnici. Poate fi ușor să te compari cu ceilalți, dar călătoria ta este a ta. Încearcă să sărbătorești micile victorii și să te tratezi cu bunătate la sfârșitul zilei.