4 alimente care pot agrava depresia

4 alimente care pot agrava depresia

Depresia se caracterizează printr-un sentiment copleșitor de tristețe. Îți poate afecta somnul, obiceiurile alimentare, munca și relațiile personale. Uneori, pentru a se îndepărta de acest sentiment, oamenii aleg să mănânce chiar dacă nu le este foame. Din păcate, foarte mulți aleg alimente care pot agrava depresia.

Ai momente în care anxietatea te curpinde? Depresia se instalează confortabil în patul tău? Învață să fii mai atent la tine și la nevoile tale. Întreabă-te:

  • La ce alimente apelez atunci când mă simt deprimat?
  • Care sunt obiceiurile mele alimentare zilnice?
  • Mănânc ceva prea des?

După ce îți găsești răspunsurile, gândește-te dacă sunt alimente care odată mâncate mai rău îți fac. În sensul în care, nici cinci minute nu a trecut, iar starea ta pare că se înrăutățește.

4 alimente care pot agrava depresia

În continuare îți prezentăm topul celor mai neprietenoase alimente care pot afecta depresia negativ.

1. Pâine albă sau Covrigi

Ambele alimente fac ca emoțiile tale să fie încă și mai intense. Partea bună este că poți consuma liniștit cereale integrale și fructe, alimente care scad riscul de depresie. Cum ți se pare? Crezi că poți face schimbarea? Încearcă pentru câteva zile și vezi cum te simți.

2. Zahăr

Probabil nu este o surpriză pentru tine. Zahărul în general este un aliment ce trebuie evitat din dieta oricui. Dacă zilnic consumi zahăr, crești riscul de inflamație în corp, iar asta crește riscul de depresie. Astfel că mai bine cauți o alternativă mai sănătoasă atunci când corpul tău cere zahăr.

3. Hrama procesată

Dacă suferi de depresie probabil că gătitul este ultimul lucru pe care vrei să-l faci. De ce să te miști când nimic nu mai are sens? Orice activitate, fie ea cât de mică, pe care o faci cu mâinile tale poate ajuta să-ți îmbunătățești starea.

Alege să gătești din când în când. În loc să dai comandă, mergi în bucătărie, s-ar putea să fii surprins de cum te vei simții. Atenție! Supele la plin nu sunt o opțiune. Orice mâncare prea procesată, chiar dacă îți economisește timp, te face să te simți rău.

4. Pui și cartofi prăjiți

Salivezi deja? Află că aceste alimente nu sunt tocmai bune pentru tine. De ce? Pe de-o parte, prăjeala nu este bună în general pentru corpul uman. Pe de altă parte sunt grăsimi tras. Despre acestea se știe că ridică depresia de pe scaun și o așează mai comod în canapea. Prin urmare, încearcă pe cât poți să stai departe de ele. Bine?

Acestea sunt cele patru alimente de evitat atunci când stările de depresie te cuprind. Ai grijă ce mănânci! Cu puțin efort, o să îți crești starea de bine.