7 calități de care ai nevoie pentru a fi o persoană înțeleaptă

sursă: unsplash.com

Ce este de fapt „înțelepciunea”? Prin definiție, este descrisă ca fiind calitatea de a avea experiență, cunoștințe și judecată – și conform noilor cercetări publicate în jurnalul International Psychogeriatrics, există o scară simplă de șapte elemente care poate determina de fapt cât de înțelept este cineva. Iată care sunt calitățile de care ai nevoie pentru a fi o persoană înțeleaptă.

Ce formează cu adevărat „înțelepciunea”?

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au format o listă din șapte întrebări, bazate în mod adecvat pe cele șapte componente care alcătuiesc înțelepciunea. Aceste componente fiind:

  1. Auto-reflecția
  2. Comportamente pro-sociale (adică, empatie și compasiune)
  3. Reglarea emoțională
  4. Acceptarea diverselor perspective
  5. Hotărâre
  6. Consiliere socială (adică oferirea de sfaturi utile)
  7. Spiritualitate

Cercetătorii au chestionat puțin peste 2.000 de participanți pentru a afla cât de strânsă este legătura cu cele șapte componente. De exemplu, participanții ar evalua afirmația „Rămân calm sub presiune” pe o scară de la 1 la 5.

Descoperă și cele 26 de citate pline de înțelepciune de la Mahatma Gandhi

Ce arată cercetările

Cele șapte componente ale înțelepciunii – și întrebările ulterioare puse participanților – s-au dovedit a fi o măsură exactă și de încredere a înțelepciunii. Și, cu siguranță, a fi considerat înțelept poate fi lipsit de importanță pentru anumite persoane, dar este mai mult decât o trăsătură nouă de personalitate.

S-a descoperit că înțelepciunea are o corelație puternică cu lucruri precum fericirea, rezistența și bunăstarea mentală. Totodată, înțelepciunea poate fi un instrument puternic pentru combaterea singurătății, care are un impact grav asupra sănătății generale.

Și veștile bune? Aceste șapte componente ale înțelepciunii menționate mai sus pot fi cultivate în mod absolut, oferind practic tuturor o modalitate accesibilă de a contribui în mod pozitiv asupra bunăstării noastre.

Concluzie

Acest studiu arată că există intervenții bazate pe dovezi pentru a crește nivelurile componentelor specifice ale înțelepciunii, care ar ajuta la reducerea singurătății și la promovarea bunăstării generale. Așadar, chiar dacă nu te simți cea mai înțeleaptă persoană, poți să cultivi acele calități.

Concluzia este aceasta: înțelepciunea este asociată cu bunăstarea, iar înțelegerea factorilor care o compun necesită o intervenție simplă pentru a deveni mai înțelept.