25 de gânduri la care să renunți la început de an pentru a-i face un bine sufletului tău

sursă foto: unsplash.com

Ne stă înainte un nou început valabil pentru toţi. Un nou an, 12 luni, 365 de zile pline de potenţiale noi începuturi. Nu strică să facem o introspecţie și chiar să observăm gândurile la care să renunțăm la început de an pentru a echilibra balanța în talerul succeselor.

Anul Nou este momentul perfect pentru a vă rearanja obiectivele în viață și pentru a lucra pentru a le atinge. Este acel moment al anului care ne amintește tuturor că, deși nu am reușit suficient în ultimul an, mai sunt multe de realizat în viață și noi posibilități vor apărea cu siguranță în calea noastră în următoarele 365 de zile. Fie că este vorba despre trecerea la un stil de viață mai sănătos, eliminarea viciilor sau practicarea unui sport, noul an este plin de astfel de noi oportunități.

Eliberarea poate fi un act de mare putere. Descoperă cele X gânduri la care să renunți la început de an pentru a-i face un bine sufletului tău.

1. Renunță la gândul că nu ești pregătit.

Nimeni nu este niciodată 100% pregătit pentru oportunitățile care îi ies în cale. Cele mai bune oportunități ne depășesc mai mereu limitele și ne scot din zona de confort. Este, de altfel, o cale spre succes și evoluție.

2. Să te ocupi de trecut și să te îngrijorezi pentru viitor.

Dacă vrei succes, nu poți să rămâi blocat în trecut sau să-ți faci griji cu privire la ceea ce îți rezervă viitorul. Tot ce poți face este să trăiești pentru prezent.

3. Încălcarea promisiunilor.

Cel mai rapid mod de a-ți pierde credibilitatea este să-ți încalci promisiunile. Dacă spui că vei face ceva, fă-o. Nu face nimic care să strice credibilitatea sau să strice reputația pentru care ai muncit atât de mult. Nu promite exagerat și nu livra prea mult.

4. Încercarea de a fi la înălțimea așteptărilor celor din jur.

Fă tot ce poți pentru a stabili standarde înalte pentru tine și apoi fă tot ce poți pentru a le îndeplini. Așteptările celorlalți nu ar trebui să te intereseze.

5. Nu te mai compara cu ceilalți.

Ai mai auzit-o și o vei auzi din nou: a te compara cu ceilalți este o pierdere de timp. Singura persoană cu care ar trebui să concurezi ești tu însuți.

6. Nu te mai plânge.

Dacă ceva nu funcționează, fă ceva în privința asta.

7. A fi excesiv de autocritic.

Fii cine ești și spune ceea ce simți. Fii bun cu tine.

8. Amânare.

Dacă vrei să realizezi ceva, nu mai aștepta și începe să faci.

9. Renunță la încercarea de a fi perfect.

Cei care insistă în a fi perfecți nu reușesc să realizeze mare lucru.

10. A fi nepregătit.

O modalitate sigură de a eșua este să nu ai un plan.

11. Păstrarea ranchiunilor.

Sunt o pierdere de timp și un obstacol în calea fericirii tale. Cu cât ierți mai devreme, cu atât mai repede poți merge mai departe.

12. Încercarea de a evita greșelile.

Viața înseamnă să faci greșeli, să-ți asumi șanse, să permiti riscul. Singura greșeală care te poate răni cu adevărat este să alegi să eviți să-ți trăiești viața.

13. Spunând „Nu pot”.

Indiferent dacă simți că poți sau crezi că nu poți, vei avea întotdeauna dreptate.

14. Stabilirea unor obiective mici.

Dacă îți stabilești obiective mici, obții rezultate mici. Stabilește obiective mari și apoi fă tot ce îți stă în putere pentru a le atinge.

15. Nu mai controla totul

Cu acorzi mai multă atenție, cu atât vei avea mai puțină anxietate. Nu mai pune la suflet fiecare detaliu. Sănătatea e mai importantă.

Descoperă și 8 moduri simple prin care poți stimula cantitatea de serotonină din creier

16. Cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie.

Nu îți cheltui banii pentru a-i impresiona pe alții și nu mai crede că a avea lucruri este o măsură a succesului tău. Lucrurile materiale nu înseamnă întotdeauna o viață fericită.

17. Da vina pe alții pentru necazurile tale.

A da vina pe alții este o modalitate de a-ți nega propria răspundere pentru viața ta. Asumă-ți responsabilitatea pentru cine ești și pentru ceea ce faci.

18. A lua totul în serios.

Viața este suficient de serioasă oricum 🙂 – condimentează-o cu puțină distracție.

19. Scapă de sentimentele de inegalitate

Cu cât înțelegem mai devreme că suntem cu toții egali, cu atât mai repede vom reuși împreună.

20. Jucând în siguranță.

Tot ce merită vine prin asumarea unui risc.

21. Păstrează-ți sentimentele în interior.

Dacă nimeni nu știe vreodată ce gândești sau ce ai nevoie, nu te poți aștepta să fii auzit sau să primești ajutor.

22. Ține-te departe de relațiile nocive.

Persoanele cu un vibe negativ nu ar trebui să facă parte din viața ta. Te vor ține în loc în drumul evoluției tale ca persoană, dar și din punct de vedere profesional.

23. Încercarea de a face totul singur.

Cu cât înțelegi mai bine că lucrurile sunt mai ușoare și mai distractive împreună, cu atât mai repede îți vei da seama că nu trebuie să faci totul singur.

24. Încercarea de a controla totul.

Este unul dintre gândurile importante la care să renunți. Singurul control pe care îl vei avea vreodată este relația ta cu tine însuți.

25. Să te îndoiești de tine.

Face parte din acele gânduri la care să renunți. Oamenii pasionați și hotărâți fac lucruri remarcabile. Nu permite niciodată îndoielilor și nesiguranțelor să stea în calea ceea ce vrei să realizezi.