5 sfaturi pentru a profita la maximum de stilul de viață Lagom

5 sfaturi pentru a profita la maximum de stilul de viață Lagom

Despre ce este Lagom și cum te poate ajuta această filozofie de viață am vorbit deja într-un articol anterior. Probabil, dacă ești un cititor fidel sau un pasionat de wellness, știi deja la ce se rezumă. Astăzi însă vom detalia câteva moduri prin care poți profita la maxim de stilul de viață Lagom.

5 sfaturi pentru a profita la maximum de stilul de viață Lagom

1. Fii pozitiv

Primul sfat fundamental pe care ni-l oferă stilul de viață suedez este: echilibrul ca scop adevărat, „destul” ca scop ultim. Echilibrul în acest punct se referă în principal la emoții și gânduri. Să știi să înțelegi ceva pozitiv în fiecare situație, să poți învăța din fiecare experiență, aspirând să trăiești corect și în armonie cu lumea. Pe scurt, a putea găsi fericirea chiar și în colțurile ascunse și a trăi sobrietatea ca o cucerire mai degrabă decât o condamnare, toate acestea fac ca stilul de viață Lagom nu doar relevant, ci și esențial în agitația în care suntem nevoiți să trăim zi de zi.

2. Nu neglija mișcarea și somnul

Deși este o stare interioară, filosofia Lagom este compusă din multe aplicații concrete. Așadar, al doilea sfat de astăzi este să înveți să-ți găsești timp atât pentru exerciții fizice, cât și pentru odihnă. Ambele fiind extrem de importante în găsirea liniști și fericirii de zi cu zi.

Stilul de viață Lagom se concentrează foarte mult pe conceptul de „ritual”, o activitate simplă pe care ne-o dedicăm nouă pentru a încerca să ne interceptăm cele mai profunde nevoi și să trăim mai conștient.

3. Focus pe durabilitate

Al treilea sfat, și unul dintre pilonii filozofiei lagom, este să recunoaștem importanța reciclării. Să știi să refolosești și să dai o viață nouă obiectelor uzate cu creativitate, imaginație și gust poate spori calitatea vieții tale. Totul în stilul de viață lagom se bazează pe durabilitate, economisirea energiei și utilizarea materialelor care respectă mediul înconjurător.

4. Simplu dar funcțional

Lagom, după cum probabil știi deja, înseamnă armonie, moderație, utilitate și versatilitate. Toate aceste indicații se aplică atât vieții interioare, cât și celei exterioare. Prin urmare, iată și cel de-al patrulea sfat al filozofiei suedeze: alege un mobilier funcțional și logic.

Există câteva reguli clare pentru a-ți organiza locuința în conformitate cu Filosofia Lagom:

În primul rând, amplasează colțurile de lectură sau birourile lângă ferestre, astfel încât să profiți de lumina naturală și să economisiți energie electrică. Apoi alege lemnul atat în mobilier cât și în învelișuri. De ce, te întrebi? Pentru că este un material călduros și pentru că este prelucrat cu o eliberare redusă de poluanți. În ceea ce privește pernele și păturile, alege materiale lucrate manual precum lâna și bumbacul și optează întotdeauna pentru culori neutre precum bejul și griul porumbel, capabile sa creeze un mediu cald și senin.

Într-o casă bazată pe stilul de viață lagom nu lipsesc plantele, adevărații protagoniști ai filozofiei suedeze. Nu numai că eliberează aerul de substanțe poluante, dar creează și mici colțuri de liniște.

O casă Lagom este așadar confortabilă și primitoare, dar și ecologică și durabilă. Scapă deci de orice este inutil și păstrează doar ceea ce te face cu adevărat fericit, acele obiecte care au o istorie și sunt importante pentru că transmit emoții.

5. Reține că imperfecțiunea este frumusețe

Ultimul sfat pe care ni-l dă filozofia suedeză este să renunțăm la obiectivul (de neatins) al perfecțiunii. Nu există nimic mai frustrant decât a aspira la ceva de neatins. Minunea se află la mijloc, în momentele de imprecizie și imperfecțiune care ne caracterizează viața, în momentele de uitare și libertate. Odată ce am recunoscut proporțiile subiective care ne permit să ajungem la un echilibru, rămâne doar de noi să apărăm acel spațiu concentrându-ne pe pași mici. Adevărata fericire este să știi să te cufunzi în viața ta cu bucurie și să-ți păstrezi puterea de a înfrunta fiecare zi cu seninătate, trăind și lucrând cu armonie, simplitate și conștientizare.

Mădălina Costache