Ce cadouri se oferă de Moș Crăciun. Idei drăguțe pentru copii și adulți

sursă foto: unsplash.com

Crăciunul este perioada din an în care ne revedem mai mult cu cei dragi, perioada în care ne întoarcem cu dor în sulflet acasă și de multe ori perioada în care suntem mai agitați ca niciodată. Asta pentru că, pe lângă rutina noastră obișnuită pe buzele noastre se regăsește întrebarea „ce cadouri se oferă de Moș Crăciun?”.

În cele ce urmează îți venim în întâmpinare cu o serie de idei, dar îți și reamintim că darurile nu sunt esența acestei Sărbători.

De Moș Crăciun, toată lumea primește cadouri

Unul dintre principalele motive pentru care avem obiceiul de a oferi și primi cadouri de Crăciun, este acela de a ne aminti de cadourile oferite lui Iisus de către înțelepți: tămâie, aur și smirnă.

Crăciunul în sine este într-adevăr despre un mare cadou pe care Dumnezeu l-a dat lumii în urmă cu aproximativ 2000 de ani – Iisus!

Peste tot în lume, familiile și prietenii își fac cadouri unul altuia. Cei mai mulți copii din întreaga lume cred într-un aducător de cadouri de Crăciun. Este adesea Sfântul Nicolae sau Moș Crăciun, dar în unele părți ale Germaniei ei cred că este Hristos, în Spania ei cred că sunt Reyes Magos, cei trei magi de la răsărit și în unele părți ale Italiei cred că este o bătrână pe nume Befana.

Aceste cadouri sunt lăsate și în locuri diferite! În cea mai mare parte a Europei, cadourile sunt lăsate în  cizme sau în ciorapi speciali, adesea agățați lângă un șemineu. În multe țări însă, cadourile pentru prieteni și familie sunt lăsate sub Pomul de Crăciun și deschise în dimineața zilei de Crăciun, împreună cu toată familia.

A oferi cadouri astăzi înseamnă ceva diferit pentru toată lumea, dar indiferent de motivație, bucuria inexplicabilă asociată cu dăruirea este unul dintre cele mai incitante elemente ale sezonului festiv. Fiind o tradiție la fel de veche ca omenirea însăși, gestul de a dărui nu va muri niciodată.

Ce cadouri se oferă de Moș Crăciun

În poporul nostru obiceiul de a oferi obiecte de valoare a luat amploare de la an la an. Cu toate astea ideea de a oferi un dar în această perioadă nu constă tot timpul în lucruri scumpe. De ce să oferi cuiva un lucru pe care deja l-a mai primit, ori pe care deja îl are? Cât mai puţine lucruri materiale – ar fi ideea de bază. Mai ales dacă știi că persoana căreia îi oferi acel dar are deja casa plină de cele necesare.

Descoperă Cum să aduci magia sărbătorilor de iarnă în casa ta

       Cadouri pentru copii

Ceea ce putem învăța întotdeauna de la copii este modul în care se bucură la cel mai mic gest venit din partea noastră. Simplitatea și bucuria sunt cele mai mari lecții de la ei. Cei mici se bucură la fel de mult indiferent dacă primesc dulciuri sau cadouri.

Dacă vorbim de copiii până în vârsta de 8-9 ani ideile sunt nenumărate. Pentru cei cu vârsta cuprinsă între 4-5 ani vă recomandăm jocuri care le va ajuta imaginația să prindă viață. Copiii de patru ani sunt încântați de povestirea, jocul de simulare și explorarea.

Jocurile fantastice elaborate sunt recomandate pentru cei care au ajuns deja în clasa I. Cu cât cresc, sunt recomandate jocuri care captează simțul umorului și fair-play-ul și îi ajută să lucreze împreună.

Odată cu instalarea preadolescenței și ulterior a adolescenței cadourile pot fi adaptate în funcție de nevoile și plăcerile lor. De la jocuri de societate la gadgeturi până la obiecte populare vestimentare sau accesorii. Odată cu vârsta cresc bineînțeles și pretențiile și, în acest caz, comunicarea este cheia. Este bine să vorbiți cu ei pentru a le cunoaște nevoile și dorințele. Poate că adolescentul din viața ta este un jucător pasionat sau poate că este o regină a frumuseții.

       Cadouri pentru adulți

Ei bine, odată cu vârsta ideile de cadouri se complică. Ce cadouri se oferă de Moș Crăciun unui adult? Lucrurile devin greoaie mai ales când vine vorba de cei dragi și de grija în a nu repeta un anumit cadou de la un an la altul. Ce uităm însă mai mereu este că nu obiectul în sine e important pentru cel care primește un dar, ci gestul și amintirea cu care poate rămâne persoana respectivă în urma intenției tale.

În consecință cel mai prețios dar al zilelor noastre este timpul. Oferiți timp celor dragi, plimbați-vă, gătiți împreună. Orice activitate care vă poate aduce mai aproape și vă poate oferi oportunitatea de a crea amintiri.

O altă idee apreciată de cadou pentru Moș Crăciun sunt voucherele pentru călătorii. Achiziționarea unui voucher de diverse valori ce poate fi folosit după bunul plac este tare bun. Persoana care primește acest dar cu siguranță se va bucura de o amintire de neuitat.

Bilete la concerte, operă, teatru – sunt mereu o idee bună, dar trebuie să ştiţi programul destinatarului.

Cu ce nu puteţi da greş? Mâncare. Mai ales dacă vorbim despre delicatese sau mâncare tradiţională din diverse ţări 😊.

Orice ai dărui, gestul contează. Vă dorim Sărbători cu bine și să prețuiți mai mult ca niciodată timpul petrecut alături de cei dragi vouă.

Bianca Ion