Cum să aduci magia sărbătorilor de iarnă în casa ta

sursă foto: pixabay.com

Tuturor ne place să aducem magia sărbătorilor de iarnă în casă…

… și dacă sunteți ca noi, în această lună fiecare zi ne oferă o șansă de a ne transforma casa într-un loc magic.

În timp ce luminile strălucitoare și colindele pot evoca pentru unii sentimentul de Crăciun, nouă ne place să credem că lucrurile puțin mai simple, puțin mai liniștite și mai naturale sunt de fapt esența acestei perioade.

Lumea noastră este foarte rapidă și poate deveni haotică în această perioadă a anului. Dar magia sarbătorilor de iarnă nu constă doar în bucatele puse pe masă, ori în lucrurile materiale.

Ce înseamnă, de fapt, magia sărbătorilor de iarnă

Mai presus de goana după cadouri, în această perioadă primează cei dragi. Magia Sărbătorilor de iarnă constă în amintirile pe care ni le trezește Crăciunul, dar și cele pe care le facem începând de acum.

Este un moment perfect pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi (timp pe care poate nu îl ai de obicei). Tot de Crăciun, ai ocazia să îi înveți pe cei mici despre ce înseamnă generozitate și dorința de a fi mai bun.

Poate fi mirosul de brad, ieșitul la colindat. Activități cu cei mici sau, pur și simplu, un film văzut în familie.

Lucruri simple în care o să găsești magia sărbătorilor de iarnă

Mergi la colindat

Dacă ați cântat colinde când erați la școală, este timpul să faceți acea călătorie de întoarcere în timp și să porniți la colindat.

Fă un om de zăpadă

Un moment amuzant și în care se pot crea amintiri de neuitat este chiar construirea unui om de zăpadă. Puteți face echipe pentru a transforma activitatea într-o competiție amicală. Cei care pierd pot prepara ciocolată caldă pentru echipa câștigătoare.

Organizează o ședință foto festivă

Îmbrăcați-vă în cele mai festive ținute și organizați o ședință foto tematică. Le puteți folosi pe cele mai bune pentru felicitările de sărbători de anul viitor. Sau ca felicitări de mulțumire pentru cadouri în acest sezon.

Oferă un cadou neașteptat

Oamenii care nu au prieteni și familie în preajmă se simt adesea excluși în perioada sărbătorilor. Întreabă un azil de bătrâni sau un centru local de bătrâni dacă vreunul dintre rezidenții lor are nevoie de un pic de bucurie în plus. Duceți-le un cadou simbolic care arată că cineva se gândește la ei.

Numărătoare inversă cu un calendar de Advent

Un calendar de Advent te va ajuta să marchezi zilele până la Crăciun. Sau să sărbătorești timp de 12 zile la rând cu un răsfăț distractiv de care să te bucuri. Fă-ți propriul tău calendar sau cumpără unul cu o temă pe care întreaga familie va aștepta cu nerăbdare să o deschidă în fiecare zi. Nu uita însă că stresul nu își are locul în această perioadă. Descoperă Cum să eviți stresul și anxietatea provocate de cumpărăturile de Crăciun

Bianca Ion