Cum sa ai o organizare zilnică

organized person

Trăim într-o lume stresantă și timpul se scurge mereu. Organizarea timpului este o modalitate excelentă de a-ți echilibra volumul de muncă și activitățile de petrecere a timpului liber. Îți vom arăta o modalitate bună de a te gândi la timpul tău și de a-ți face viața mult mai simplă prin a îți crea o organizare zilnică.

Cum sa ai o organizare zilnică

1. Utilizeaza un program zilnic.

Utilizarea unui program de organizare zilnică pentru a-ți monitoriza activitățile este cea mai bună modalitate de a vizualiza rapid cât timp vei petrece asupra fiecărei sarcini. Este important să fii sincer și realist în ceea ce privește timpul necesar pentru a îndeplini o activitate atunci când scrii un program.

Dacă ai un smartphone, poți utiliza organizatorul integrat. Este o modalitate simplă de a îți aminti următoarea sarcină sau de a introduce una nouă din mers.

Alternativ, o listă de lucruri de făcut este mai bună pentru a vizualiza ceea ce este cu adevărat important, dar este mai puțin eficientă în gestionarea timpului.

2. Concetrează-te pe ce ai de făcut.

Mulți oameni pierd cel puțin o oră la serviciu prin lipsa de concentrare asupra unui task. Este mult mai eficient să te concentrezi în întregime pe ceea ce ai plănuit să faci decât să fii distras.

Închide telefonul și evită rețelele sociale. Acestea sunt cele mai mari distrageri care pot corupe o organizare zilnică ideală.

Fă-ți o obișnuință să răspunzi la e-mailurile și mesajele tale personale la momente stabilite. Vei vedea cât de mult îți va crește astfel productivitatea.

3. Dă-ți pauze.

Este important să te oprești din când în când. Creierul tău trebuie să se odihnească, chiar dacă doar pentru câteva minute, pentru a se reorienta. Cercetările demonstrează că și o distragere a atenției este probabil să-ți îmbunătățească munca în mod dramatic.

Mersul la toalete sau o ceașcă de ceai te va ajuta deja considerabil. Dacă este posibil, ieși afară pentru o plimbare de cinci minute.

4. Dormi cel puțin șapte ore pe noapte.

Privarea de somn poate duce la mai multe probleme psihologice și fizice. Nu este întotdeauna despre a face mai mult, ci și despre a face mai bine!