Munca de acasă: 4 lucruri pe care le poți adăuga în rutina de dimineață

sursă foto: unsplash.com

Odată cu ridicarea restricțiilor încercăm cu pași mărunți să revenim la normalitate. Cu toate astea, mulți dintre noi vor lucra în continuare de acasă, ori într-un sistem hibrid. Munca de acasă implică avantaje și dezavantaje, însă din rutina ta nu ar trebui să lipsească și un pic de atenție asupra propriei persoane.

Odată ce te-ai așezat într-o rutină previzibilă, totuși, este esențial să nu devii prea mulțumit. O parte din ceea ce te face să fii un jucător de echipă valoros care ești, la urma urmei, este angajamentul tău continuu pentru îmbunătățire.

Indiferent cât de mult îți place rutina de dimineață, o poți îmbunătăți întotdeauna. Încercați să încorporezi unul sau toate cele cinci sfaturi în practica ta și urmărește întotdeauna creșterea productivității.

1. Meditația pozitivă

Care este primul lucru pe care îl faci când te trezește alarma? Dacă îți iei telefonul mobil și verifici automat e-mailurile și știrile, pierzi orele de maximă audiență pentru a-ți programa creierul pentru succes în ziua care abia a debutat. În timpul zonei crepusculare dintre somn și veghea deplină, mintea ta este ca un burete, gata să absoarbă toate informațiile pe care i le oferi.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești starea de spirit și să te pregătești pentru a aborda orice, înceacă să-ț începi ziua cu o scurtă meditație pozitivă. Le poți găsi gratuit pe YouTube, iar multe videoclipuri durează doar cinci minute. Când îți programezi creierul să vadă oportunitatea în orice provocare, îți dezvolți încrederea de care ai nevoie pentru a-ți construi visele. Citește mai multe despre beneficiile meditației: cum ne ajută meditația din punct de vedere emoțional, aici.

2. Un mic dejun sănătos

În timp ce unii experți nu mai consideră micul dejun cea mai importantă masă a zilei, poți să te trezești distras de foame cu mult înainte de prânz. Chiar dacă ești acasă, poți să pregătești în continuare mese. Dacă ai puțin timp la dispoziție, de ce să nu stai cu familia în timp ce te bucuri de pâinea prăjită cu avocado și sucul de portocale?

3. Un antrenament care revigorează

Dacă nu poți ajunge la o sală acum, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la obiectivele tale de fitness. Poți face o mulțime de antrenamente în intimitatea casei tale. Începe-ți ziua cu câteva minute de sărituri pe coarda și poate un flux de yoga sau două

Exercițiile fizice regulate oferă o serie de beneficii pentru sănătate și previn multe boli cronice. Cercetările arată chiar că exercițiile fizice regulate îți pot ajuta mintea și corpul să se recupereze după evenimente stresante sau traumatice.

4. O listă de lucruri de făcut

O parte din rutina ta de la sfârșitul zilei în ceea ce privește munca de acasă ar trebui să fie să compun o listă de lucruri de făcut pentru ziua următoare. Când te așezi la lucru dimineața, revizuiește această listă și prioritizează mai întâi elementul cel mai dificil. Odată ce gestionezi cea mai intensă sarcină a zilei, restul orelor de lucru vor părea mult mai ușoare.

În plus, pentru a-ți maximiza productivitatea, trebuie să te ocupi mai întâi de lucrurile care îți pun ce mai mult mintea la lucru.