6 investiții personale care vor merita întotdeauna

sursă foto: unsplash.com

Cu toții am auzit și, cel mai probabil, am folosit acele cuvinte inteligente care ne permit să credem că ar trebui să cheltuim cumpătat pentru noi înșine. Și, deși ar trebui să cheltuim pentru noi înșine fără vină, cheltuiala excesivă și găsirea de scuze nu este benefică. Oricât de cumpătat ai fi atunci când vine vorba de cheltuieli adu-ți aminte și de tine. Tot ce înseamnă investiții personale, reprezintă de fapt investiții în dezvoltarea ta la nivel uman.

Călătoriile

Explorarea nu este niciodată o idee rea. Este una dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face vreodată pentru tine. Călătoria fie că e locală sau treci de granițele țării va fi întotdeauna o terapie pentru sufletul tău. Excursiile fie că sunt de un weekend sau planificate pe o perioadă îndeljungată sunt sănătate pentru trup și suflet.

Lucruri care te fac să te simți cel mai bine

Din păcate publicitatea este concepută pentru a ne face să ne simțim urâți și mai puțin valoroși. Majoritatea companiilor prosperă pe faptul că nu ne simțim încrezători, pentru că altfel nu ar fi în afaceri. Este important să știi și să observi că nu ai nevoie de aceste lucruri pentru a fi uimitor. Ești deja.

Dar, în mod realist, perechea potrivită de blugi și ruj ne poate face să ne simțim bine. Și probabil că este total acceptabil să cumperi în mod intenționat genul de lucruri care te fac să te simți mai bine. Nu este vorba despre nimeni altcineva; este vorba despre cum te simți. Investește în aceste lucruri, pentru că dacă te simți încrezător, vei acționa încrezător.

Educație (cărți, cursuri etc.)


Se pare că există destul de multe controverse despre dacă facultatea merită investiția, dar nu ne referim neapărat la facultate aici. Educația este esențială și ar trebui să ne străduim întotdeauna să învățăm mai multe decât știm. Citește cărți, urmeză cursuri pe subiectele de care ești curios, mergi la webinarii și ateliere. Dar, de fapt, absorbiți totul.

Dacă nu doriți să plătiți pentru asta, există atât de multe informații gratuite despre aproape orice subiect pe care vi-l puteți imagina online. Și nu uitaa, bibliotecile încă există.

Citește și: Cum să devii o femeie puternică din punct de vedere emoțional și mental

Hobby-uri


Interesele și pasiunile tale merită investiția dacă îți petreci în mod activ timpul cu ele.

De exemplu: te gândești să începi yoga? S-ar putea să vă gândiți: „Oh, am nevoie de un covoraș de yoga pentru a începe yoga.” Nu neaparat. Începe cu un prosop pe care îl ai deja. Ai ținut pasul cu exercițiile timp de 30 de zile folosind prosopul? Este probabil un semn bun că te vei ține de el. Cumpără-ți covorașul! Ai făcut yoga încă 30 de zile cu un covoraș? Poate că este timpul pentru un abonament yoga. Fă lucrurile cu pași mărunți fără a cheltui o avere și astfel nu vei ajunge cu o mulțime de lucruri de care nu ai nevoie și un cont bancar gol.

Bunastare

Merită orice investiție, dar este foarte ușor să te lași dus de valul asta. Dacă vrei să alergi iar afară e vreme bună, probabil că nu ai nevoie de abonament la sală. Dar dacă te cunoști bine și știi că te descurci cu antrenamentele de grup, poate că merită să faci un abonament pentru tine. Află ce te face să te simți bine și cheltuiește pentru ceea ce are sens pentru tine.

Experiențe cu cei pe care îi iubești

Amintirile sunt neprețuite. Dacă este ceva ce ți-ai dorit cu adevărat să faci, economisește pentru el. Acolo unde poți, găsește activități gratuite sau ieftine, dar fă-ți timp pentru experiențele cu adevărat memorabile.

Investiția în tine va merita întotdeauna.