Modă pentru femei: cum te îmbraci în zilele foarte călduroase

sursă foto: Unsplash

Cum fiecare dintre noi are propriul stil vestimentar și propriul mod de a-și exprima felul de a fi inclusiv prin alegerile vestimentare de zi cu zi, îți sugerăm să privești acest articol ca pe o sursă de inspirație. Folosește informațiile următoare ca pe un bun punct de pornire în alcătuirea ținutelor tale pentru zilele fierbinți ale verii. 

După cum vei vedea, îți vom da și câteva idei de piese vestimentare și outfituri pe care le-ai putea încerca. Dacă simți că ți se potrivesc, urmează-le întocmai, iar dacă ai alte idei prin care ai putea valorifica unele piese prezente în garderoba ta, reinterpretează-le și combină-le după bunul plac.

Cum te îmbraci în zilele foarte călduroase – 4 lucruri de care să ții cont

Alege materiale prietenoase cu pielea și care absorb umiditatea

În acest sens, îți recomandăm materialele naturale, precum bumbacul organic și inul. Dincolo de faptul că acestea sunt plăcute la atingere și prietenoase cu pielea (inul, de pildă, devine din ce în ce mai moale de la o spălare corespunzătoare la alta), reușesc și să absoarbă umiditatea. 

Mai mult decât atât, piesele vestimentare din in sunt excelente și pentru vacanțele relaxante la mare – în țară, pe una dintre cele mai frumoase insule din Grecia sau în altă destinație de vis. Dacă îți dorești un outfit casual șic și confortabil, ai putea opta pentru o salopetă din in și pentru o pereche de teniși, espadrile sau sandale cu talpă joasă. 

De asemenea, poți lua în considerare și amestecul de in și vâscoză, materiale folosite adesea împreună pentru confecționarea unora dintre cele mai confortabile haine pentru sezonul cald: de la rochii maxi, până la tricouri cu o croială ușor relaxată.

Optează mai ales pentru croieli lejere

Dacă ești fana hainelor supradimensionate și îți place să le porți în tot felul de combinații ingenioase, sezonul cald este un prilej excelent de a-ți pune rotițele creativității în mișcare. De pildă, ai putea accesoriza rochiile oversized, perfecte pentru vacanțe, dar și pentru birou, cu un cordon sau cu o curea, dacă vrei să-ți evidențiezi talia.

De asemenea, ai mai putea purta pantaloni palazzo sau fuste-pantalon împreună cu tricouri sau cămăși cu o croială regular sau relaxed fit. Important este să faci alegeri vestimentare care te reprezintă și cu care te simți în largul tău. 

sursă foto: Pexels

Mizează mai ales pe culori deschise

Culorile neutre, precum și cele pastelate (bleu, roz pudrat, verde pastelat etc.) se dovedesc o alegere inspirată în zilele caniculare: în plimbările pe jos din vacanțe, de pildă. Mai mult, ele sunt și foarte versatile, astfel că le poți combina foarte ușor: cele neutre (alb, bej, gri) se potrivesc cu aproape orice.

Sigur, acest lucru nu presupune să renunți la piesele închise la culoare din garderobă – le poți purta în continuare în sezonul cald, poate chiar și în unele zile călduroase, dar în care nu mergi mult pe jos. Evită să le porți în intervalele orare în care temperaturile sunt ridicate. 

Dacă alegi să porți negru vara, ia în considerare sfaturile prezentate anterior, și anume: optează pentru piese confecționate din materiale naturale care absorb umiditatea și orientează-te către croieli lejere. Oricât de mult ți-ar plăcea, blugi skinny s-ar putea să nu fie cea mai inspirată alegere pentru zilele toride, mai ales la orele de vârf.

Esențial: nu uita de accesoriile care te protejează

Iar aici ne referim atât la pălărie, cât și la ochelarii de soare, care nu ar trebui să-ți lipsească mai ales în zilele fierbinți ale verii, indiferent de stilul tău vestimentar. Sigur, dacă ești adepta stilului casual-sport, poți înlocui pălăria cu o șapcă.

sursă foto: Unsplash

Gând de final

Deși nu intră în categoria sfaturilor vestimentare, îți amintim să aplici și reaplici regulat crema de protecție solară – iar acest lucru este valabil pentru toate zilele, indiferent de numărul gradelor Celsius indicate de termometru și de intensitatea razelor soarelui.

Nu în ultimul rând, dacă ai această posibilitate, îți sugerăm să eviți să te expui la razele soarelui la orele de vârf. Cu alte cuvinte, planifică întâlnirile, plimbările, ieșirile în intervale orare în care temperaturile sunt mai prietenoase: fie dimineața devreme, fie seara.

Confortul și siguranța, esențiale pentru alegerea hainelor și accesoriilor

Așadar, în alegerea hainelor potrivite pentru sezonul cald, precum și în alcătuirea outfiturilor de zi cu zi, te incurajăm să iei în considerare nu doar designul, ci și confortul pe care acestea ți le vor oferi în timpul purtării. 

Orientează-te către piese vestimentare confecționate din materiale naturale, care absorb umiditatea și permit pielii să respire. Alege croieli relaxate, vaporoase. Valorifică mai ales culorile deschise, fie ele neutre sau pastelate. 

Și, foarte important, ai grijă de sănătatea ta: folosește cremă cu factor de protecție solară, poartă pălărie sau șapcă și nu uita nici de ochelarii de soare care asigură protecție împotriva razelor ultraviolete.