3 insule din Grecia de vizitat măcar o dată în viață

Priveliște de vis către mare, surprinsă în Oia, Santorini
(sursă foto: Unsplash)

Dacă simți nevoia de câteva zile binemeritate de respiro, în care să te deconectezi de la grijile cotidiene, să te conectezi cu adevărat la tine și să te bucuri de frumusețea simplă a vieții, ți-ai putea dărui o vacanță în Grecia.


Una dintre cele mai apreciate destinații turistice din întreaga lume, Grecia se remarcă nu doar prin peisajele feerice, care îmbină relieful montan și apa limpede a mării, ci și prin gastronomia ofertantă și prin numeroasele moduri în care ți-ai putea petrece aici timpul liber, în funcție de preferințele personale: fie bucurându-te de soare și de o carte bună pe plajă, fie experimentând sporturile acvatice sau plimbându-te pe străduțele care au în spate povești și o istorie veche de mii de ani.


Noi îți propunem 3 insule din Grecia de vizitat măcar o dată în viață:

Corfu, insula de smarald

Panoramă surprinsă în satul Paleokastritsa de pe insula Corfu
(sursă foto: Unsplash)

Supranumită și „insula de smarald”, datorită mării turcoaz, Corfu este una dintre cele mai populare destinații din Grecia, lucru de care îți sugerăm să ții cont când alegi perioada concediului: în cazul în care vrei să ai parte de unul mai liniștit, cu mai puțină aglomerație, ai putea călători în afara sezonului – primăvara sau la începutul toamnei, de pildă.


Pe lângă plajele cu nisip fin și vegetația luxuriantă cu care îți poți bucura privirea, Corfu impresionează și prin istoria bogată, care se reflectă atât în gastronomie, cât și în arhitectură: în timp ce te vei plimba pe străduțele de pe insulă, vei remarca influențele franceze, britanice și italiene – de altfel, numeroși turiști aseamănă frumusețea unor sate de pe insulă cu cea a regiunii Toscana.

Lefkada, armonia dintre apa mării și relieful stâncos

Plajă din Lefkada
(sursă foto: Unsplash)

Ușor accesibilă și cu mașina, datorită podului care o leagă de Grecia continentală, Lefkada ocupă, de câțiva ani, un loc de cinste în topul destinațiilor alese de turiștii români.

Așadar, este foarte ușor să ajungi chiar și cu mașina personală în acest paradis terestru grecesc, unde plajele cu nisip alb, apa turcoaz a mării, relieful stâncos se armonizează și îți oferă prilejul perfect pentru a te conecta cu natura.

Totodată, aici îți poți desfăta papilele gustative și sufletul cu tot felul de preparate tradiționale: de la clasicele fructe de mare, pregătite la cuptor sau sub formă de supe, până la deserturi precum baclavaua, halvaua, iaurtul cu miere și nuci.

Santorini

Străduță de poveste din Santorini, surprinsă ziua
(sursă foto: Unsplash)

Meriți să-ți dăruiești, măcar o dată în viață, bucuria unui apus în Santorini, o plimbare pe străduțele din Oia, cel mai frumos sat de pe insulă, și să savurezi, într-un restaurant cu vedere la mare, o cină mediteraneană și un pahar de vin.

Mai presus de faptul că poți surprinde toate aceste bucurii în cele mai instagramabile fotografii de vacanță, le vei găsi un loc cu totul special la tine-n suflet și le vei vizita ori de câte ori ți se va face dor de Santorini – pentru că este foarte posibil ca, după prima călătorie pe insula grecească a apusurilor de poveste, să o aștepți cu nerăbdare pe următoarea.

Cât te poate costa o vacanță pe o insulă grecească?

Este important să știi că tarifele variază de la o insulă la alta și depind de așteptările pe care le ai de la un concediu în Grecia.

De exemplu, Lefkada este o destinație cu prețuri mai accesibile decât Santorini, unde un sejur poate ajunge la aproximativ 1500-2000 de euro/persoană, fără să fie incluse în acest preț și biletele de avion.

În ceea ce privește costurile presupuse de mâncare, acestea sunt, în medie, de aproximativ 30-35 de euro/zi/persoană. În funcție de numărul meselor servite zilnic la restaurant, precum și de tipul restaurantului ales, acestea pot crește considerabil.

Sigur, dacă alegi să te cazezi la un hotel all inclusive, atunci poți stabili mai ușor un buget extra pentru mâncare, pentru vizitarea obiectivelor turistice, pentru eventualele excursii etc. În afară de hoteluri, mai ai posibilitatea de a închiria un apartament sau o vilă. Închirierea unei vile se poate dovedi o alegere inspirată mai ales dacă vrei să te bucuri de intimitate și liniște.

După cum poți vedea, fiecare destinație din Grecia are farmecul său, dar, până la urmă, dincolo de orice recenzii sau topuri, important este să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine cu ideea ta de concediu-răsfăț al trupului, minții și sufletului.

 

Adelina Bălan